tirsdag 25. mars 2014

Vaffeldagen

I dag er det den store vaffeldagen, og vi lar selvsagt ikke en mulighet til vaffelkos passere i stillhet. Vi har ennå til gode å møte noen som ikke liker vafler, for med alle de forskjellige oppskriftene som finnes kan alle finne én de liker. Det finnes glutenfrie vafler, melkefrie vafler, veganske vafler, og ikke minst Nøstevafler! Vi synes disse er supergode å spise helt nystekte, helst med masse syltetøy.

3 egg
3 ss sukker
4 dl melk
1 dl fløte (evt kulturmelk, rømme el.)
4 dl hvetemel
2 ts bakeplulver
1 ts vaniljesukker
kanel
kardemomme
100 g smør

Smelt smøret og la det avkjøles litt mens du lager røren. Pisk egg og sukker lett sammen. Sikt inn hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker, samt et lett dryss med kanel og kardemomme. Tilsett halvparten av væsken og rør til en glatt røre, tilsett gradvis resten av væsken mens du rører. Rør til slutt inn smøret og la røren svelle i 15-20 minutter. Stek og nyt!



Av og til går vaffelkosen litt hardt utover antrekket (det er skikkelig gode vafler!), men ullbodyen var like fin igjen etter at syltetøyflekkene var skylt lett av under kaldt vann i springen. Sitter flekkene litt ekstra godt, kan man bruke flekkfjerningssprayen rett på flekken. God vaffeldag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Står og steker vafler til dessert nå. :-) Flekkfjerningssprayen deres var i bruk senest i går, på min egen ull/silketrøye.

Turid sa...

Herlig lita knetta , som kosa seg med vaffler- ikledt deilge nøstebarn klær.