tirsdag 5. juli 2011

Omslagsjakken -no og til større


Omslagsjakken (Oppskrift 1936 + Strikk til nøstebarn )er ei oppskrift me sel mykje. Ho er strikka i rillestrikk, i eit stykke frå nakken og ned. Ei god jakke som er like fin til gut og jente. Jakka på biletet er strikka i farge 32 Lyng i Silkeull.


Oppskrifta har vore i str frå nyfødt til 12 mnd, men fleire har ønska å laga jakka til større ungar. Derfor har me laga oppskrifta i to nye str: 11/2 -2år og 3-4 år.
Her kjem litt inspirasjon til dekor:


Svigermor har strikka jakka i 3-4 år i fargane 35 Petunia og 93 Skifer (2-tråds Merinoull). Det var eg som tok ut fargane og eg synes ho vart litt tung? Ville derfor "friske opp" med litt dekor:

Eg har sydd på hekla blomar i dobbelt garn i farge 32 Lyng. Blomane er enkle og hekle, men det tar litt tid å sy dei på. Men så lenge resultatet vert bra, så er det verdt det! I staden for knyting i sidene har eg hekla hemper og sydd i knapp.

Ein kan variere jakka med striper, dekor og hekla kantar? Nokon som har strikka denne oppskrifta og vil dele sin vri på jakka?

11 kommentarer:

Unknown sa...

Så fin! Gleder meg til denne kommer ut på siden. Blir nok genial til litja. :) Hun blir 2 år i oktober, litt usikker hvilken str man skal gå for da?

S sa...

Skulle ønske jeg var flink til å strikke (og hadde tid)..Både den minste og den større jakken var kjempefin! Får prøve å overtale min mor til å strikke litt, hihi :-D

Marit Wensell Kornelliussen sa...

Lekker <3 Denne jakka er vel ikke vanskelig å srikke, eller? (Er håpløs å strikke etter mønster, må nærmest få fortalt mønstrene på en enkel måte....) Hvis ikke, hvor kan jeg få kjøpe denne? Mvh Marit

Ellen Marie sa...

Helt nydelig! Fargene var friske og fine de. Ble ekstra pent med blomstene :-) har ikke prøvd denne oppskriften, men kan jo bli snart siden den kommer i større størrelser.

Kathrine Gregersen sa...

Serafin: Oppskrifta er til sal for kr 8,- i alle butikkane våre og nettbutikken. Eg trur kanskje eg ville strikka str 1 1/2-2 ÅR og så heller strikka ermane og bolen litt lenger.
Marit: Jakka er kun som strikkeoppskrift. Men sett i gong; me hjelper deg om du står fast..

Lene sa...

Nydelig:)

Marit Wensell Korneliussen sa...

Gler mæ til oppskrifta kommer <3 Må få unna noen av "prosjektene" som æ allerede e kommet i gang med. Gir lyd ifra meg når æ e kommet igang og om æ står fast <3

hingva sa...

Nydelig!!

Veronica A. sa...

Jeg strikka omslagsjakka som barselgave i fjor høst, strikka str 6 mnd i lyng (2-tråds). Min vri var å strikke ermene ca 7cm lengre etter endt felling. Det ekstra stykket ble strikka på tynnere pinner og bretta dobbelt. Min erfaring er at babyer lett får ermene ned på hendene når jakka er litt for stor - dette unngås med en litt trangene avslutning. Når jakka sitter godt etter ved håndleddene, blir jakka god og varm for barnet. Når barnet vokser, kan det ekstra stykket brukes til å forlenge ermene.
Nå har jeg født en datter selv, og hun skal få arve jakka jeg ga bort i gave. Noe flaks :)

Monstermønster sa...

Omslagsjakka er en av mine favoritter; da ungene var spebarn, like de ikke å få tredd noe over hodet, så omslagsjakker var gull. Synes det funker til begge kjønn, og heller variere med farge.

Her er mine tre varianter:
http://meretesmonstermonster.blogspot.com/2009/03/birdie-birdie-nam-nam.html
med fugl på, og i glattstrikk,

http://meretesmonstermonster.blogspot.com/2007/03/nstebarns-omslagsjakke.html
i rillestrikk, men vranga ut.

Lise sa...

De jakkene er helt geniale! Hadde en hver til jentene da de var små, og nå holder jeg på å strikke de i barselgaver. :)