torsdag 6. oktober 2011

Jakkeinspirasjon

I dag viser eg utvalde bidrag frå Sommarstrikkutfordringa. Temaet er jakkar:


Første kvinne ut er Hege som har strikka jakke med rundfelling. (Oppskrift 1943 + Strikk til nøstebarn). Kjempefin!
Hege skriv: "Det andre bidraget er jakke med rundfelling, strikket i bringebærrød, 3 trådsgarn, størrelse 2 år. Det ble gave til mitt andre tantefadderbarm i ett årsgave. Liker denne jakka veldig godt, det er den tredje jeg strikker, og fargen er også en av mine favoritter, god fasong og så rask og strikke :-) "

Ei (som gjerne vil vere anonym) har strikka jakke strikka i eit stykke (oppskrift 1955 + Strikk til nøstebarn).Jakka er eigentleg til str 6mnd, men har forstørra jakka ved å bruke tjukkare pinnar. Kjempelurt!

Ho skriv: "Har alltid likt 'Babyjakke strikka i eitt stykke' (#1955) - både det att strikke den (smart med 'alt i ett'-modell med minimalt med montering), variasjonsmulighetene med diverse striper, att modellen sitter så bra och hur den ser ut med den enkla dekoreffekt de forkortede pinnene gir, samt att den är så fantastiskt brukbar! Hade flere själv när jag var barn och gjorde en etter oppskrift (str 6 mån i tvåtråds merino) när dottern var liten.

Blev senare inspirert av hennes 'Mor Signes babyteppe' och den fina blondeeffekten det ger att bruke tykkere strikkepinner. Telte litt på strikkefastheten i teppet och kom fram till att jakken i originaloppskrift men på pinne 5,5 borde bli passande till denna sommaren, nu är hon två år.
Så, på pinne 5,5 med tvåtrådig ljusgrå merino blev det en luftig sommarjakke med passe tunikalengde. Fin både utanpå sommerkjole, som lätt och luftigt värmande lag under regnklær, eller utan någonting annat som kosetröja etter lite sommerlig nakenspring.. - den blev snabbt en favorit hos en tvååring som helst bestämmer själv vad hon ska ha på sig!"




Denne jakka er strikka av ei som skal gi den til nokon som vert fødd i løpet av våren. For at mammaen ikkje skal gitte kven det er kan me ikkje gå ut med namn.Eg har faktisk aldri sett denne jakka strikka med striper, men synes det var særs vellukka:
"Jeg har laget denne sommeren en omslagsjakke (størrelse 0-3) med 2-tråds Merinogarn i oransje med noen få gule striper og gul heklekant. Jakken star i boken “Strikk til nøstebarn” på side 20/21.

Den var god å strikke, lite å montere (som jeg synes alltid er veldig flott) og blir sikkert flott på en liten jente.
Mellom hver gule stripe er det 11 riller (22 p). Stripene er 2 riller (4 p).
Heklekanten har jeg laget slik: først heklet jeg rundt hele jakken med fastmasker, så: 1fm, 3 lm, i fm i første av de tre fm, hoppet over en fm, 1 fm osv."



Ann-Kristin har også strikka fin jakke i farge 35 Petunia. Ho har blogg og ein kan lese om jakka her.

Takk for fine bidrag og inspirasjon, alle 4!

Så ønskjer eg alle ei fin helg! Nokon har kanskje hausteferie slik som meg? Eg storkosar meg på vestlandet og strikketøyet er sjølvsagt med ;-)


3 kommentarer:

Siv Iren sa...

Elsker den oransje og gule jakken, og den er er enda finere i virkeligheten. Gleder meg til å se den på den lille jenta som kommer :) Hilsen en venninne av strikkeren.

Anonym sa...

Den oransje og gule jakken var so kjempe fint! Takk for inspirasjon.

-Jessica H

Anonym sa...

Superfine jakker og god inspirasjon! Gleder meg til flere sånne innlegg :-)
KristinB