torsdag 5. juli 2012

RILLEDILLE!

Vi har vært så heldige at vi har fått noen flotte blogginnlegg til inspirasjon fra Trondheim.Det kan se ut som Nøstedame Tonje er bitt av ei real rilledille: 

Heldigvis for en latsabb med vegring mot vrange masker, er rillestrikk både dekorativt og praktisk. Jeg slår ofte over til å strikke riller når det er knappestolper involvert og synes det gir en fin effekt, som her på bestefartrøya. Nøstebarn har mange oppskrifter i rillestrikk, og de kan med enkle grep varieres med striper og fletter.


Riller på langs blir også veldig elastisk og gjør at plaggene varer lenge. På en liten babyjakke er det fint å legge på en flette langs kanten, eller en hjertebord på baskerluen. 
Småstrikk som sokker og luer er fine i stripet rillestrikk og er raske og enkle gaver.
Fantorangen er så kul at han har rillene på vranga! Måten fargene går inn i hverandre gir en fin effekt når du snur rillestrikken med innsiden ut.Klikk på linkene under bildene for å komme til de aktuelle oppskriftene i Nøstebarns nettbutikk 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei ! Korleis får en til den hjerteborden ? :)
Anne-Stine

heidi @Wool rocks sa...

Mye fint - ja riller er flott - også på teppe som en måte å bruke opp rester på :)

Synnøve sa...

Hei! Jeg synes vi overser mannen litt. Kunne gjerne tenkt meg strikkeoppskrifter som passer min kjære kjekkas. Gensere i tykt og tynt, vester, luer, votter og skjerf. Det er jo ikke bare vi kvinner og barn som trives i ulltøy:) ellers håper jeg at bloggen snart får seg et innholdsmessig løft, nå holder det ikke lengre å unnskylde seg med travle tider. Jeg savner hyppige og inspirerende innlegg! :(

Stine sa...

Hei Synnøve!

Takk for tipset, kjekkaser skal jo heller ikke behøve å fryse! :-) Vi tar det opp på neste møte.

Når det kommer til bloggen så er det leit at du ikke synes den innfrir til forventningene lenger, det blir gjerne litt forandringer når noe sånt skifter ”eierskap”. Noen endringer er planlagte, mens andre endringer blir påvirket av oss skrivere og vår situasjon. Nøstebarn har ikke ansatte som kun skriver på bloggen, til det er vi for små. Vi har alle andre arbeidsoppgaver i Nøstebarn, og en blogg som dette blir da avhengig av den livssituasjon man er i, og da hva man har tid, overskudd og inspirasjon til etter arbeidstiden, samt selvfølgelig den tid man har på jobb. Akkurat nå vil bloggen ligge på denne frekvensen, men vi har allikevel et ønske om hyppigere innlegg. Forhåpentligvis kan dette skje ikke alt for langt ut i fremtiden og vi håper du fortsatt følger med oss allikevel!

Hilsen Stine og Karoline

Veronika sa...

Linken til flettejakken fører til "File not found" =(

Veronika sa...

Linken til flettejakken fører til "File not found" =(