fredag 22. februar 2013

Ssssssslange!
Dette er et artig og lettvint syprosjekt som er ferdig på en kveld, og som er en fin måte å bruke gamle ullklær til noe nytt.

Etter at jeg hadde sydd lappeteppet i dette innlegget, hadde jeg fremdeles igjen en god del stoff fra de gamle ullklærne, og en kveld tidligere denne uken ble det forvandlet til en koseslange.


Jeg brukte ermene fra en gråstripete voksengenser og beina fra en lilla og en lillastripet barnetights - først klippet jeg det opp i strimler i forskjellig bredde (jo bredere strimler, jo raskere går det å sy slangen), som jeg så sydde sammen til en lang remse. Jeg brukte overlock-sømmen på symaskinen, men man kan også sy rettsøm + sikksakksøm. Så målte jeg meg frem til en passe tykkelse på slangen og sydde en laaaang søm så det ble en lang tube. Her er det ekstra viktig å sy dobbel eller forsterket søm, sånn at slangen tåler å bli dratt litt i uten å rakne i sømmen.

I haleenden sydde jeg tuben sammen til en spiss, for så å fylle slangen med vatt fra en gammel pute jeg hadde liggende. For at slangen skulle kunne kveiles sammen, passet jeg på at den ikke fikk alt for mye fyll. Til slutt klippet jeg en tunge av en veldig tovet frottépysj og sydde den fast i munnen til slangen. Øynene er også klippet av pysjen og er sydd på med tungesting.

Slangen ble hele 210 cm lang, men den er heldigvis veldig snill, så den har fått lov til å bo på Nøstebarns markedsføringskontor :)


/Karoline i Nøstebarn.

1 kommentar:

StrikkePia sa...

Stilig!! Men litt for mye søm for meg. :-)