torsdag 13. mars 2014

Gratisoppskrift : Kjolegenser

Bildene i dette blogginnlegget lyver, for her i Oslo er snøen smeltet bort og det er vår i luften!

Kjolegenser str S. Strikket med
dobbel 2-tråds merino lammeull i farge 810 Natur.
Nå som vi etter hvert kan tenke på å pakke bort den tykke vinterjakken, blir fleksibel påkledning ekstra viktig, for plutselig er solen der, men så - like plutselig! - er den borte igjen. Da er det perfekt med en ullgenser strikket på tykke pinner, den gir en god og lun varme i den kalde luften, men blir ikke for varm når solen titter frem.

Om ikke våren allerede har kommet til stedet du bor, kan du hvertfall starte forberedelsene med å strikke deg denne kjolegenseren - oppskriften kan du laste ned gratis i nettbutikken vår! Genseren strikkes med to tråder 2-tråds merino lammeull, eventuelt silkeull eller angoraull(*), og finnes i damestørrelse S-M-L.

Jeg har allerede tyvstartet og er godt i gang med en versjon med én tråd 2-tråds merino lammeull og én tråd angoraull. På tykke pinner går det raskt fremover, og siden mesteparten av genseren er glattstrikk, går det fint å følge med på favorittserien på Netflix samtidig. Man får sett farlig mange episoder når man "bare" skal strikke litt til - du er herved advart! ;)

Du kan velge mellom to versjoner av halsåpningen, så denne genseren får du til også hvis du er nybegynner.

Jeg liker å ha en singlet eller tynn trøye under plagg som er strikket på tykke pinner. På bildene har Ane på seg en naturhvit ull/silke-trøye under genseren - den finnes i flere farger, klikk på bildene under for å se fargeutvalget i nettbutikken.

Genser i ull/silke, farge Natur. 450 kr.
Se i nettbutikken.
Singlet i ull/silke, farge Natur. 298 kr.
Se i nettbutikken.

(*)Hvor kommer angoraullen i Nøstebarns angoragarn fra?
Etter avsløringene i media om grov dyremishandling i den kinesiske angoraoppdretten, har vi mottatt en del henvendelser fra bekymrede kunder. Spinneriet som produserer garnet til Nøstebarn er miljøgodkjent i Danmark, og de garanterer at angoraullen som brukes i angoragarnet vårt, har vært, og er fra kaniner i dansk, svensk og norsk oppdrett.

Dessverre opplever spinneriet at det blir vanskeligere å få tak i angora av den beste kvaliteten fra skandinaviske oppdrettere, da de fleste har sluttet med angorakaninoppdrett. Dette er grunnen til at Nøstebarn kun tilbyr Angoragarn i farge naturhvit. I lys av avsløringene om metodene som brukes i kinesisk oppdrett, vil spinneriet fremover kreve å få skriftlig garanti og dokumentasjon om ullens opprinnelsesland, slik at de kan legge denne frem for kundene. Hvis oppdrettere i fremtiden ikke kan dokumentere at de behandler dyrene etisk korrekt, vil spinneriet heller stoppe produksjonen av Angoragarn.Last ned oppskriften gratis i nettbutikken vår. Hvilken farge vil du strikke genseren i? Fortell oss i kommentarfeltet!

- Karoline i Nøstebarn

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempefin genser, men kan dere anbefale ett alternativt garn til angoraen for oss allergikere? Pelsdyrallergikere er skjeldent glad i angoragarn :/

Karoline sa...

Hei Anonym. Det er ikke nødvendig å strikke genseren med angoragarnet. Du kan strike den med bare 2-tråds merino lammeull, eller med silkeull :) Hilsen Karoline i Nøstebarn

Siddis back home sa...

Fin genser, takk for mønster!

Elisabeth sa...

Nydelig og enkel genser. Mulig det blir et par slike etterhvert :)

Anonym sa...

Hvilken farge i 2-tråds merinoull passer til dus grønn, silkeull om man bruker en tråd av hver? Takk for fint mønster!