mandag 17. januar 2011

Vinnar av konkurransen, rullegenser og ny konkurranse

Takk for alle bidrag i konkurransen. Det kom inn  105 forslag til nye garnfargar på kommentar og e-post. Nokre av forslaga har eg tenkt på, men mange var heilt nye. No er det altså slik at eg ikkje kan gå ut og sei kva fargar me kjem med til hausten for det er jo litt hemmeleg enn så lenge. Vinnaren som er trekt ut frå alle kommentarane er :

Solfrid Bjørkelid sa...
Jeg savner brun silkeull...


Gratulerer til deg, Solfrid! sender du meg di adresse på kathrine@nostebarn.no skal eg sende garnet til deg!

Det er slik at det er ein del ting me må ta hensyn til når me skal velje farge:
  • Silkeull er ofte gul i seg sjølv, så dersom me vel for lyse fargar kan dei sjå skitne ut.
  • Melert kan me ikkje få i 3-tråds fordi me ikkje sel stor nok mengde av 3-tråds i forhald til 2-tråds. Så anten må de legge 2-tråds dobbelt eller kjøpe meir av 3-tråds ;-)
  • Fargane skal harmonere med resten av kolleksjonen til Nøstebarn. Slik at ein til dømes kan strikke genser som passar ei kjøpt ribbukse.
  • Nokre fargar vil me ikkje ta inn fordi dei ikkje kan lage fargen uten bruk av tungmetall. (derfor har Nøstebarn "Breblå" og ikkje knall Turkis.)
  • Fleirfarga garn eller regnbogegarn har ikkje spinneriet maskinar til å lage.
  • Ser at mange ynskjer fleire fargar i Silkeull. Det skal me få, men me kan dessverre ikkje ha like mange som i Merinoull.
  • Og så til det punktet som kanskje verst: Skal nokre fargar inn, må andre ut. Dette på grunn av plass på lager og i butikkar. I det siste har me lurt oss litt unna dette fordi me har tatt fargar vekk frå 3-tråds, men latt den vere i 2-tråds. Det er forferdeleg vanskeleg å ta fargar ut. Me går ut frå salstatistikkane når me tar vekk fargar. Dei som sel dårleg kan me ikkje forsvare å ha.
Sidan det ikkje var nokon som sendte meg bilete denne veka tar eg med bilete av Rullegenser (oppskrift 1931 og Strikk til nøstebarn). Eg veit ikkje kor mange eg har strikka. Den er fin både som einsfarga og stripete, til gut og jente. Er veldig glad i tynne gensrar til ungane: Greie å ha inne, supre og ikkje klumpete under jakkar/dress og gode året rundt. Heilt enkel som eg liker det og akkurat nok dekor med knappeopninga i halsen.


Denne Rullegensaren er strikka av svigermor og er med striper i 6 omg i fargane 54 Jeansblå og 41 Syrin. Knappane er i perlemor og Mørk rosa. Takk til Ella som er modell.

Foto: Tove Breistein
Dette biletet er frå Strikk til nøstebarn og her er Rullegenseren strikka i striper med 2 omg eller 6 omg og nedst til venstre strikka i restegarn. Denne gensaren er strikka av niesa mi som fekk ein pose med restegarn tilsendt og beskjed om å strikke ein restegenser. Genseren er veldig fin i fargekombinasjonen og her ser ein klart kor fint det blir å ta inn den "sure fargen" som eg skreiv litt om i innlegget Om striper og fargar .
Så var det tid for NY KONKURRANSE:
Denne veka kan du vinne eit drøyt kilo med 3-tråds merinoull og her er bilete av garnpakken:

Spørsmålet eg gjerne vil ha svar på denne veka er:
Kva strikkar/syr/heklar du på no?
Post ein kommentar på dette innlegget og du er med i trekninga!

Så ynskjer eg alle ei fin veke!

218 kommentarer:

1 – 200 av 218   Nyere›   Nyest»
Vibeke- konrik@online.no sa...

Heia! Jeg strikker for tiden et lysegrønt babyteppe (stort)- og det tar lang tid... Derfor strikker jeg innimellom på et par smetteskjerf, og oppskriften fra Nøstebarn er super! Ha en fortsatt finfin dag!

fru Dings sa...

Akkurat no strikkar eg eit skjerf i enkelt mønster. Legg opp oddetal (35 masker) Strikk 2 saman, 1 kast (siste maska på pinnen strikkar ein rett) - fram og tilbake :) Fin effekt, luftig og godt!

Anonym sa...

Jeg strikker sokker i kulden;)mvh kari

Anonym sa...

Akkurat nå strikker jeg på en selebukse til ettåringen, pluss at jeg hekler teppe i bestemorruter som min beste venninne skal få til bursdagen sin. :-)

Ingrid sa...

Eg er nesten ferdig med ei rillestrikka sparkebukse i str. 0-3 mnd. Har igjen å hekle rundt halsåpning, seler og armhol. I tillegg så strikkar eg fru Møllers babysokker i samme farge som sparkebuksa. Skal bli barselgave til tantebarnet mitt som kjem til verda i løpet av den neste månaden.

Irene sa...

På pinnene akkurat nå har jeg:
-> ullbukse str 6-8 år
-> babyjakke str 6 mndr
-> stor rund kunststrikkduk
-> isskrapevott
-> babyteppe i 2-tråds.

Mai sa...

Jeg holder på med et sitteunderlag (som egentlig skulle være ferdig til jul, men med kroppskontaktavhengigbaby ble det litt vanskelig...)

Har egentlig lyst til å hekle noen nye amigurimifigurer til guttene mine.

Anonym sa...

Jeg holder på med ullbukse til babyen, og genser til meg selv. :-)

Renathe sa...

Nettopp fullført undertrøye/vest i fra nøstebarnboka <3 I knæsj rosa, vi skal trille ned til byen og finne noen søte knapper om en liten stund :)
Holder også på med en Postman Pat genser til storebror sin 2 års dag, fant et gammelt hefte i fra 95.. spent på resultatet :)

Ane sa...

Akkurat nå strikker jeg voksejakke og tunika (1962 tunika og vest oppskriften) til jenta til ei venninne av meg. Begge to i 2-tråds merinoull. Veldig fine oppskrifter! :)

Elin sa...

Hehe, det er mer enn en ting for å si det sånn...

-en baskerlue som skal gis bort i bursdagsgave til uka.
-mykeste myke jakken som jeg har på bestilling.
-en monsterbukse som skal matche babyjakken.
-en ullkåpe i str 6 år fra dalegarn som datteren min skal få.

Greit å ha noe å variere med ;)

Anonym sa...

Startar det nye (strikke)året med å fullføra fleire uferdige prosjekt, mellom anna eit par nøstebarnvottar.

Mariann

Unknown sa...

Nå strikker jeg en tunika i ull til eldste jenten min. Den er gammel rosa, gråkrage og hvit brettekant langs kanten og rundt ermene. Jeg har sett lenge på denne. Endelig er jeg i gang etter å ha strikket jakke til min mann i str XL.

Ina Larina sa...

Akkurat nå strikker jeg en lue til meg selv, pluss at jeg straks skal begynne på et par långis til jentene mine =)

♥ Eline sa...

Jeg strikker en barnelue med flaggermus til sønnen min på 5 år :-)

Gina sa...

Eg har byrja på ein rullegenser, har strikka bukse og hals frå nøstebarn så tenkte eg måtte ha ein genser som stod til:)

Merete sa...

Akkurat nå så er det Nøstebarnboka som ligger åpen. Holder på med en tunika til meg selv, og en rillestrikket babyjakke til én av tre babyer som jeg vet kommer om ikke så altfor lenge.
I strikkekurven har jeg et par andre prosjekt også, men de har fått ligge i fred i noen uker.

Nå lurer jeg jammen på om jeg skal ta for meg diverse rester og strikke en ny rullegenser til minstegullet mitt også. Prøver å få ferdig noen av mine andre prosjekt først.

Ha en finfin uke!

inger Marie sa...

Akkurat nå strikker jeg en ullbukse til gutten min på 2 år.

Anne Brit sa...

Jeg strikker en ullundertrøye til meg selv, hentet fra deres oppskrifter. Siden dette er et langtidsprosjekt, har jeg stort sett alltid ett eller flere småprosjekter ved siden av. akkurat nå er det tova votter til ei venninne.

Merete sa...

og ja, jeg holder jo på med en stilongs til snuppa mi også. Er snart klar for bein nummer to, så da er det frem med Nøstebarnboka igjen.

Monstermønster sa...

Fester tråder på rullegener (!) og strikker heldress til voksen, etter at en barnehageansatt så Nøstebarndressen til yngstejenta, og ville ha en sånn i stor. Så da svinger jeg pinnene...

swimzy sa...

Jeg er helt ny innen strikking, så er i gang med mitt første strikkeprosjekt, nemlig ett skjerf :)

Klem fra siv anita, swimzy
siv_anita_pet@yahoo.no

bustekaffi sa...

Jeg strikker mine første par sokker og det går så det suser. Etterpå det er det valgets kval. Det blir enten jakke til størstemann eller skjerf til minstemann. Det skjerfet i nøstebarnboka er så kjekt! Det som man putter den ene enden inn i den andre! Og så er det jo så lettstrikka at man kan lage ett i hver farge :)

Lene sa...

Sokker! Det er viktig med varme ben i barnehagen:)

Sysleglad sa...

Tja, har litt forskjellig på pinnene:) Barnesokker, bleiebukse, lillesøsterkjole, og skal snart legge opp til en enkel ribbegenser til lillesøster. De genserne er geniale!

hingva sa...

Jeg holder på med voksejakke i bringebærrød. For en nydelig farge:-)) Jeg etterlyste en god rosafarge, og der var den jo. Vårlig og fin!Det er min første voksejakke, og jeg var spent på hvordan den blir. Det ser ut som en veldig god jakke:-) jeg strikker uten hette, så det det ikke skal bli klumpete under jakke og dress. På fredag monterte jeg tunika i restegarn, i lillanyanser. KJempegod, den kom i bruk med en gang! - men jeg har en kommenter til rullegenseren. Jeg hadde egentlig tenkt å strikke den istedet for tunika, men den var veldig stor i størrelsen, sammenlignet med bestefartrøyen som vel er liten?? Så ble det altså tunika, og kjempefornøyd med det nå.

Anonym sa...

Jeg sitter hjemme med 2 syke barn og strikker en babylue til ei venninne som venter sitt 6.barn snart. 1.valget er 2tråds garn fra Nøstebarn, for "ull er gull"! Anne Berit

Alice Kolstad (alicekolstad@gmail.com) sa...

Jeg strikker på omslagsbody i silkeull til vesla i magen. Det blir det aller første klesplagget ho får på seg etter fødselen i mars. :)

Anonym sa...

Jeg er nybegynner og strikker luer for tiden. Håpet er å kunne lage strikkejakke til sønnen min en dag :)

Sofie

Aina sa...

Akkurat nå strikker jeg på et mor signe teppe til voksen, en dukkekjole til lillemor sin nye dukke og et sjal som jeg fant oppskrift på i et av de første innleggene i denne bloggen.

Anonym sa...

For tiden har jeg gul jakke i dobbel Nøstebarn-merino, 2-tråds, på mine pinner. Jeg har også en rullegenser i fargen petrol og blå på pinnene.
Strikkehilsen fra
solei/Sissel

sanne lien sa...

Jeg hækler forskellige små figurer til en uro, som en veninde skal få til sit kommende barn :)

Ellen Hole sa...

Jeg strikker på 1 stk snippsjal, Hamarvotter, hekler kant på et teppe og strikker en liten vest. Og når alt dette er ferdig skal jeg strikke den fine Honey-jakka til Isager og unne meg et vendestrikkprosjekt i Nøstes 2-tråds... :-)

Julia sa...

Jeg har mye uferdige prosjekter liggende..
Men det jeg strikker mest på er en vest til datteren på 5 år, i lilla farge :-)

Stine sa...

Strikker tykk og god ullgenser til mannen min.
Har flere prosjekter i tankene, bl.a reparere/forsterke en gammel kofte jeg har arva, ullkjole (som skal toves i vaskemaskina) til lille jenta mi, enda en ullbukse til henne, og kanskje enda en Nøstebarndress.

Kari Anne sa...

For tiden har jeg en samtidighetskonflikt gående når det gjelder strikking, det er så mye fint jeg vil ha strikket. Så på pinnene om dagen er det en fiskegenser til lillebror på 2,5år, tunika til meg selv fra Nøstebarn, votter med norske motiv og et par luer.

Hilsen strikkegale Kari Anne

Hjertemamma sa...

Så fin garnpakke! Nå strikker jeg jakke med rundfelling til lillebror på 6 mnd.

Martine sa...

Jeg strikker for første gang en jakke til 2 1/2-åringen min! Oppskriften er jakke med rundfelling, i fargen dueblå. Skal hekle lysegrønn kant rundt og ha fargerike knapper på, nesten prikk lik den som henger i Nøstebarn-butikken i Oslo :-)

Unknown sa...

Nå holder jeg på med et par votter med flette mønster (andre gang jeg prøver flette mønster), i tynt alpakka garn.

Kari sa...

Just nu strikker jeg:
-silkeullundertrøye i syrin til frøkna på 5
-rullegenser til minstemann
-kopptuer(kjøkkenkluter) til hvermann
og så forsøker jeg å hekle et gulvteppe av gammelt sengetøy til eldstemann

Veldig arti alt sammen!

Kari

Anonym sa...

Jeg strikker omslagsjakke i olivengrønn. Dette har blitt en fast barselsgave til venner og bekjente.

Anonym sa...

Jeg strikker for tiden raglangenseren (nøstebarn) er kjemepefornøyd både med garn og oppskrift. Det er det største jeg noen gang har strikket (strl 8 år)og jeg storkoser meg med strikkingen
/myr

Tralle sa...

Hei! Jeg strikker en heldress 0-6 mnd fra nøstebarnboka. Super oppskrift. Denne skal bli til hentedress for den nye babyen vi venter om ca 6 uker :)
Hilsen Tone Gurendal

Heidi-Kristin sa...

Akkurat nå er jeg veldig i babymodus.
Flere små i vente utover våren og aller mest gleder jeg meg til å bli tante for første gang.
På pinnene mine nå har jeg en babyjakke til tantegullet!

Gali sa...

Jeg har flere UFO'er (uferdige objekter) på gang :-) Votter til en venninne som også er en forsinket julegave og en barnelue til niesen min av restegarn. Og så begynner jeg enten i dag eller i morgen på ribbegenseren til sønnen min på 10 mnd. Restegarn i 2-tråds det også.

Topsy sa...

Vi er ikke helt ferdig med julen enda, så nå er det Månetoppen-genser (rødnisse-genser) som er i farta. Driver og legger siste hånd (maaaasse røde maskesting) på verket :)

Tone Myklatun sa...

Hei!
Nå holder jeg på å strikke Nøstebarn sin tunika til dame. Ellers har jeg hele to luer på pinner. Godt å ha noe å veksle mellom..
Hilsen Tone Myklatun, tmyklatun@hotmail.com

Tale Braathen sa...

Jeg strikker en ullbukse til sønnen min på 9 mnd <3

Som nybegynner er den første utfordringa å forstå seg på oppskriften. Og nå som jeg har begynt på benet, må jeg holde tunga rett i munnen for å holde styr på strikkepinnene! 5 pinner er tre for mange!!! =D

Men det går unna lell, for jeg strikker mens lillegull ligger i senga si og skal sove... og det er ikke alltid gjort i en fei! Så har store forventinger om at ullbuksa skal bli ferdig før sesongen er over!

Unknown sa...

Akkurat nå slanker jeg garnlageret ved å strikke sitteunderlag av alle Fritidsgarn-restene jeg har liggende. Underlaget skal toves etterpå.

Linda sa...

Eg strikkar på ein rullegensar. Pluss litt selbuvottar

Elisabeth P. Jenssen sa...

Har mange prosjekt på samme gang!

Jeg strikker:
- på en islandsgenser i voksenstørrelse som snart er klar
- på en brun babykofte med stjernemønster i str. 1-3 mnd som snart er klar
- et par grønne russelesta i str 6-12 mnd
...og klart til arbeid ligger grønt garn i ulike nyanser fra Nøstebarn som jeg skal strikke helårsgenseren fra Nøstebarn med.

Det gjelder å strikke på før den lille i magen titter ut i mai. Og mer garn behøves. ;-D

Hilsen Elisabeth

Charlotte sa...

wow, det er mye det.
Nå befinner det seg:
-Kanter igjen på kragejakke i 3tråds garn
-Heil dress i dobbelt to trådsgarn
-Hals #1920
-Enkel vest fra Pickles
-En snurre hals til meg selv

Anine Dahl sa...

Akkurat nå strikker jeg en hel dress til vesla og votter til mannen.

to vrange sa...

Jeg strikker, som vanlig, på mange prosjekter på en gang! Jeg har akkurat begynt på en Susannetrøye, den blir grå med grønne dinosaurer på! Og så strikker jeg på en lue, en hals av typen snurre-to-ganger-rundt-halsen, et sjal, et nøstebarnteppe... tja, var det alt, tro? Neste prosjekt som skal startes på blir heldress i dobbel 2-tråds, tror jeg.

AnitaK sa...

Jeg strikker på alt mulig.. men ukens veskeprosjekt er ei kragejakke til en gutt som ennå ikke er født :) Siden han kommer til våren satser jeg på at kragejakke i minste str er akkurat passe når høst og ny vinter nærmer seg!

Trude Ellingsen sa...

Strikker mitt fjerde babyteppe i 2 tråds, og håper det blir ferdig i tide til prinsen kommer i mars :) Er ingen strikkeproff, men elsker det garnet og at teppet er så enkelt å strikke, og resultatet blir bra:)

Hilsen Trude :)

Anonym sa...

Jeg strikker en tunikakjole og tights. Hannah (1,5år) syns den er så fin at hun går å henter den opp av strikkekurva, ser på meg og sier: MIN og prøver å kle den på seg. Litt vanskelig med alle pinner etc:-)

Solveig

Ann-Kristin sa...

Eg syr ein genser i str 6 mnd til mi kroatisk-amerikanske veninne som venter prinsesse i mars. I tillegg syr eg minimonster på mi nye symaskin:)

ToneMelone sa...

Jeg holder på med ribbukse i 3-tråds merino. Er akkurat ferdig med genseren, juhu!
Og et babyteppe til lillebror som kommer i mai. :)

Her er bilde av genseren (om jeg får til linken)
http://tonebloggen.blogspot.com/2011/01/nstebarn-genseren-er-ferdig.html

marie sa...

Jeg strikker et babyteppe som skulle vært ferdig for lenge siden og syr krabbeteppe.

Bodil sa...

Akkurat nå er det en del restegarnsprosjekter:
- Barnevotter fra nøstebarn i grønn alpakka
- Hals i 2-tråds merinoull
- Lue + smetteskjerf etter oppskrift fra 'Myk start'
- julekuler :o)

Planen er å produsere litt gaver til bruk utover året og neste jul :)

Bodil

Syserine sa...

Jeg hekler kant på et babyteppe (picoter), har fall og krage ijen på en velourtunika til söster og ellers venter en tunika med velourtights med legg i haugen. Og så skal jeg strikke bleiebukser til et kommende töybleieprosjekt! Det nöstet jeg opp til i går.

Marianne S. sa...

Etter lang tids ufrivillig strikkestopp, så har jeg endelig fått begynt litt igjen! Hurra! Så nå strikker jeg bukse i ribbestrikk (oppskrift 1913)

ussamor sa...

no strikkar eg rillestrikka stripete votter som skal matche ei struttehette!

Nena sa...

På pinnene akkurat nå: en hals, et par tøffler, en lue og en kjekkasganser. har straks en rullegenser på pinnene, fikk nytt garn i posten i dag :)

HanneH sa...

Er for tiden inne i en periode der jeg unner meg noe selv for en gangs skyld! Så akkurat ferdig med "buff" og lue. Nå er det votter som er under produksjon :)

Victoria sa...

Nå strikker jeg skjerf til mormor og votter i samme farge:)

Anonym sa...

Jeg strikker ikke noe for tiden dessverre, men har fryktelig lyst! For jeg blir så innspirert av alle de flotte garnfargene deres. Kunne tenkt å prøve meg på en genser i blålige og grålige farger. Jannicke

Kjersti sa...

Jeg strikker for tiden på et babyteppe i brunt og når jeg blir lei av det, går det i ammeinnlegg som er raske å få ferdig sånn at motivasjonen for å gjøre ferdig teppet opprettholdes :)

Super premie forresten :)

Hanne-Kristine sa...

For tiden har eg Bladsjal i silkeull, Telemark votter, brun vest på de "aktive" pinnene.... I kurven har eg også 2 baby kofter, 1 par pulsvarmere, sparkebukse nesten ferdig....

Neste som kommer på pinnene er den grå deilige koften i Nøstebarn boka, til meg :)

NinaogOle sa...

For tida strikkar eg ein liten kjole med holmønster til nyfødd, og så held eg på med eit fargesprakande babyteppe sånn innimellom :)

svenelia sa...

Jeg strikker en vest med hette til min sønn på 5 år. Den er tenkt brukt til våren når det er kaldt, men litt for varmt for jakke. Den har et komplisert mønster og passer derfor best sammen med lydbok og ikke TV. Det blir det mange hyggestunder ut av!

Trine Aga sa...

Jeg strikker en jakke str 2 år til min lille sønn, også begynner jeg i dag på en tunika i str xs me mariusmønster:)

mathea sa...

Har bestefartrøye på strikkepinnene i tillegg til et fargesprakende hekleteppe av oldemorruter med hvitt i bunn.

Anonym sa...

Jeg strikker på NB tunika i fargen petunia:)
-anne-

Anonym sa...

Nå holder jeg på med en sparkebukse til minstemann, hel dress med glidelås (fra Nøstebarn boka), langermet undertrøye til meg selv og stripete barnehagegenser til 5 åringen- som han har valgt fargene og mønsteret til selv:)
mvh Ann Kristin

Linda Njåstad sa...

Eg strikkar rullegenser av fargane lyng og mørk lilla. Den skal niesa mi i New York få til 2-årsdagen. Etter det, eller parallelt med, skal eg hekle på lengda på ei babyjakke, som er blitt litt kort. Den er laga av 2-trådsrestegarn: ein farge - ei stripe, etter innfallssmetoden.Resultatet er ei "sprudlande" jakke til å bli svært glad av :-)

Desirée H. Andersson sa...

Jeg strikker på en genser og et par nye votter til meg selv, de gamle er blitt hullete og fæle ;)

Jannicke sa...

Jeg strikker omslagsjakke i babygave til en venninne, og så snart jeg finner garn skal jeg prøve meg på tova votter-oppskriften med et par til veslefrøkna mi til å bruke i barnehagen! :)

mariten sa...

Jeg strikker et stripete vognteppe i 3 trådsgarn merino (fra Nøstebarn), av restegarnet mitt.. Det blir endel smårester, kjekt å få brukt de til noe nyttig, når babyen kommer..

Anette sa...

Kjole til meg selv, monster bukse til poden, hekler et teppe, og syr bleier.

lillemor81 sa...

Jeg strikker på en genser i lysgrå til min lille gutt. Er ikke så rask på strikkinga, så strikker den i stor størrelse, så den passer neste vinter forhåpentligvis.... :-)

Christine

Beate sa...

Her går det i en space invader genser til ei venninne akkurat nå. Når jeg er ferdig med den blir det en kjole til meg selv, og en liten kjole til en liten nyfødt venn, kanskje en fra nøstebarnboka. Har ikke bestemt meg enda.

Anonym sa...

Jeg strikker tøffler...til små kalde føtter.
Kari

Leei sa...

For tida stikker eg vossakofter til tvillingjentene mine. Nærmare meg ei ferdig strikka jakke, så er det å strikke ei til og montere dei.
I kø står nøstebarn-tunikaer til dei same jentene.

Unknown sa...

Jeg holder på å strikke en jakke til meg selv i tynn Alpakka-ull. Ellers holder jeg på med et lappeteppe, som er nesten ferdig, det skal være en gave til niesen min :o) Helt herlig garnpakke, håper jeg blir den heldige!!

Ei eller anna markmus sa...

På strikkepinnane er det ei nesten ferdig ullundertrøye frå nøstebarnboka og på heklenåla heng det ei halv sopprangle frå Brukt på nytt-boka. Kjekt at du spurte akkurat no når eg er midt i to av dine oppskrifter :)
Pst, det er vel lov å svare sjølv om eg alt har ein restegarnpose på vei i posten, dette er jo eit anna garn :)

Jorunn sa...

Her strikkes det fortsatt på knappetrøya (eller hva den nå heter) i ull/silke, farge tinn. Gleder meg til den blir ferdig! Da er det tepper til Nøstebarn som står på lista;)

Karin sa...

Nå strikker en vest til et barnebarn, og deretter er det hel dress som står for tur. Er begeistret for nøstebarn-oppskriftene. Har strikket hentesett i silkeull og det ble godt mottatt!!

Siri Hovland sa...

Jeg elsker rullegenseren!! Har 3 barn under 5 år og rullegenser er det mest brukte plagget. Nå er jeg halvveis i en reste-rullegenser str 6 mnd:)

Elisabetht sa...

Jeg strikker votter og lue til datteren min akkurat nå. Hun ba om å få noe nytt, og når en 11-åring spør må man smi mens jernet er varmt :)

Anonym sa...

Sitter og strever med et par Frøkenvotter fra Pickles.no. Hadde håpet å bli ferdig med dem før vintersesongen er over, men akkurat nå ser det litt grått ut...

Anna-Marie K. Olsen sa...

Eg er nettopp ferdig med ein diger hals og skal til å strikke hentesett til guten i magen. Jippi!

Anonym sa...

Jeg lager en trøye til meg selv i brunt 2-trådsgarm. Mønsteret er basert på to av trøyeoppskriftene fra Nøstebarn.

Ingeborg sa...

Eg held på med ei lavendeljakke i halvpatent. Har stort sett berre strikka rett og vrang før, så det er kjekt å prøve noko nytt. Og så heklar eg ein liten rev etter oppskrift i boka til dama bak virkverket.blogspot.com. Har som oftast fleire prosjekt på gang samtidig :)

Maria's Whims sa...

Jeg holder på med flere små prosjekter, klarer aldri bli ferdig med ett før jeg begynner på et nytt!

Jeg strikker lange mønstrede strømper til meg selv, håndvarmere til min mor, fanajakke fra nøstebarnboka til mitt lille tantebarn som jeg ikke klarer motivere meg til å ferdigstille da jeg *kremt* glemte å lage armhullplass, stort heklet teppe i bestemorruter, tovede votter til en ventet gjest fra varmere strøk... Ja, det var kanskje alt...

Gleder meg til å lese nye poster her, flott ny blogg :)

Maria sa...

Jeg er akkurat ferdig med en nøstebarndress i lys og mørk lyng til prinsessa mi på 4 mnd. Ble brukt for første gang på trilletur i går. Nå strikker jeg en bestefartrøye i lys lyng og min mor strikker bukse i ribbestrikk i lilla til henne. De blir fine samen. :-)

HeidiH sa...

Eg strikka på eit par lubber til han far, og ei
jakke til minstejenta (på 23). Dessuten et par dragevottar til jenta nr 2 (Bare 28 år). Eit kjekt og innfløkt mønster. Er nett ferdig med ein kjøredress og tunika til mi nyfødte dotterdotter. Må alltid ha fleire spøt på gong vettu ;o)

.

Eddy sa...

Jeg stikker bukse i ribbestrikk i merinoull til 2 barnebarn samt babytrøyer til venner som skal bli besteforeldre. Veldig populær gave hos de unge foreldre, raskt å strikk og holder babyen varm.

Synnøve sa...

Jeg strikker aldri bare en ting, så akkurat nå strikker jeg følgende (som jeg husker):
-2 par tova votter av restegarn
- kjole til ei lita snuppe
- 2 kopptuer av bambus/bomullsgarn
- sofapute av herlig myk alpakka (som desverre loer enormt mye)
- lue fra Arne&Carlos
- monsterbukse til en kommende gutt

Vanja Blix Langsrud sa...

Jeg er så heldig å strikke modeller for Nøstebarn i disse dager :-) Og det er ikke hvilke som helst modeller! Dette er modeller til de nye strikkeoppskriftene som kommer til høsten. Gled dere!

LahrA sa...

For tiden bruker jeg min strikketid på dette prosjektet:

http://nepaltepper.blogspot.com/2010/09/info-om-nepalteppeprosjektet.html

Synes det var så fint å få strikke til barn og voksne som virkelig trenger det.

Anne Sigrid sa...

Jeg strikker alltid mange ting samtidig. Nå er det
- jakke i alpakka til bestevenninna mi
- undertrøye til 2 1/2-åringen. Hun er rødtopp, så den er i grønne og lilla striper.
- Kjole til dokka hennes fra "Brukt på nytt" i restegarn, blir både striper og selbumønster i gult og bringebærrødt. Dokkeklær er perfekt til eksperimentering!

Silje ST sa...

Eg har nett gjort ferdig ein rullegenser, og no strikkar eg Bestemorteppe frå Myk Start!

Rita L sa...

Akkurat nå strikkes det babyteppe, VM-genser, omslagsjakke til baby + at jeg har fått dilla på å hekle blomstene i nøstebarnboken - kjempeflott tilbehør!

Rita

Ingvild sa...

Jeg strikker min første genser! En ribbegenser i dobbelt garn til 3 åringen. Snart skal armene og bolen strikkes sammen, og jeg skal begynne på den mystiske raglanfellingen:)

A-H sa...

jeg strikker på en thermis-hals til meg selv:)

A-H

Den grå pimpernell sa...

Jeg strikker en uglekjole til lillesnuppa :)

Ellen Marie sa...

Heisann! Høygravid og termin i morgen. Strikket nettopp ferdig en hvit ribbebukse (Hansemanns hentesett). Har begynt på rillestrikkete votter til meg selv nå. Kan være kjekt å ha når vi ska ut og trille :-)
Hilsen Ellen Marie

Husmorspira sa...

Jeg strikker for tida på en babybody, samt et par votter. Og et sitteunerlag, også, ja..

Tussa sa...

Jeg strikker genser i dobbelt 2-trådsgarn til 4-åringen min:)

Veronica sa...

Det blir spennende å se høstens farger!!:) Akkurat nå om dagen strikker jeg ett sett med lue, sokker og votter til en liten gutt! Ved siden av hekles det på ett teppe og strikkes på en genser til meg selv:)

Mirdiz sa...

Jeg er nesten ferdig med sesongens andre nøstebarn-bestefar trøye:)
Har valgt å lage begge i striper - for striper går fortere å strikke;)

Meeka sa...

Jeg strikker en mamelukk til en kollega av meg =)

Marit sa...

Nå strikker jeg en lue i litt tjukt garn. Har blitt inspirert her på bloggen, så neste prosjekt er en stripete rullegenser eller bestefarstrøye i restegarn :-)

elin65 sa...

Jeg strikker kragejakken i Nøstebarnboka til meg selv.

M@ri@nne sa...

Jeg strikker luksusvotter (dobbelstrikkede votter - bilde på bloggen min www.humble.no), hentesett og babytøy fra Nøstebarn. Mange tråder i ilden... ;)

Tone Felde sa...

Akkurat nå strikker jeg kjole, kyse og sokker til en liten jentebaby..

Anonym sa...

Siden jeg kun har strikket et babyteppe til min datter i hele mitt liv fikk jeg god hjelp hos Nøstebarn i Sandvika til å finne en enkel oppskrift slik at jeg kan strikke til min sønn også. Så jeg strikket nå på barnelue med øreklaffer i dobbel 2 tråds merino ull i breblå (oppskrift 1938). Håper at jeg strikker enda mer til mine små søte.

Cecilie

Made by Molla sa...

Nå har jeg flere små prosjekter på gang. Hals og lue til jenta mi på tre år, og små sokker til babyen i magen:) Holder også på å hekle ei rangle til lillebabyen!

Fru Keilegavlen sa...

På pinnane no har eg:
* Ein jakke til meg sjølv
* Ein babyjakke
* Eit par sokkar
* To par babytøflar

Unknown sa...

Akkurat nå så strikker jeg en Tunika i 2 trås fra NB, og en Baby trøye i silke ull også oppskrift fra NB. Tror nå ar jeg har strikket alle oppskriftene i strikk til nøstebarn.

mvh
june.

Florisa sa...

Jeg strikker bestefarstrøyen i nøstebarnboken i str 4 år til jenten vår. Strikker den i nøstebarngarn nr 12, en aldeles nydelig brunfarge!

Anonym sa...

Eg strikker ribbegenser i dobbelt 2-tråds garn frå nøstebarn, i lys og mørk oliven. Blir fin! Har faktisk berre eitt strikkeprosjekt no, men mange planar...

Kristina

Alma sa...

Jeg strikker et par tøfler til tantebarnet, tunika til med selv, to par sokker, bestefartrøye, og snart babyteppe;-)

Mona sa...

Her strikkes det undertrøye i striper rosa/gråmelert til storesøster, et par votter (bringebærrød og brun)som skal toves og et mor signe teppe i fargen petrol.. :)

Kathrin`s lille verden sa...

Hei, jeg strikker fortiden på et babypledd i totråds grå og den superfine "røsslyng-fargen" (husker ikke hva den heter) til baby nr to som kommer om en liten stund:) Og har en plan om å strikke begge barna hver sin singlett, så garnpakke høres jo helt utmerket ut:)

Camilla sa...

jag strikker beige voksejakke som ska få burgunder hekla kant rundt. Elskar dom jakkorna:)

Anne-Grete sa...

Jeg strikker volangskjerfet med hullmønster fra bloggen her!

anjamollerandersen sa...

Jeg skal akkurat til å begynne på Mor Signes babyteppe fra Nøstebarnboka. Ser for meg et langvarig prosjekt, men det er jo så fint!
Rakk ikke strikke før mini kom til verden, men nå skal han endelig få teppe;)

Huldra sa...

Jeg strikker en sparkebukse i størrelse nyfødt, til en kommende verdensborger :-)

Synnøve sa...

Eg strikkar Trille-rille. Jakke designa av danske Yvonne Bjerregaard. Garnet er 2-tråds merino frå Nøstebarn

Hilde sa...

Det har en tendens til å bli mange prosjekter på en gang. Nå er det: stort sjal og knestrømper til meg selv, hel ulldress til min yngste på 5 mnd, og så har jeg montering og småarbeid på tre hele bæreposer med dukkeklær som jeg prøver å få tatt innimellom.

Anonym sa...

Nå holder jeg på med babystrikk til min lille nevø som blir født om noen ukers tid. Har strikket babylue, ribb bukse og nå er det stripete babyjakke. Alt fra favorittboken: Strikk til nøstebarn:)
birthe

Anonym sa...

Tunika til niesen min, pulsvarmere til min søster og langtidsprosjektet er voksejakken fra "Strikk til Nøstebarn" til meg selv :o)

Vibeke

Janne-Marit sa...

Eg heklar eit vognteppe/babyteppe i lilla og kvitt.

Marte - hovma@hotmail.com sa...

Jeg lider av det kjente og utbredte UFO-syndromet og har flere prosjekter liggende.

- Babyteppe i svart, turkis og limegrønt.
- ei monsterbukse i turkis og brunt
- ei monsterbukse i rosa og lilla
- et par ullsokker i blått
- ett par babyuggs i brunt
- et par lommetøfler i spraglete garn i sort og grått
- ei lue i hvitt, lilla og grønt
- et par leggisser i lilla og grått

Oi! Når jeg ser på denne samlinga, så håper jeg nesten ikke at strikk til nøstabarn-boka jeg har bestillt kommer denne uka likevell...

mariannehg sa...

Et par ullsokker til gubben - og så har jeg begitt meg ut på Mariusgenser til veslesnuppa... Og neste plan er ei av buksene fra Strikk til Nøstebarn.

Tonje sa...

Jeg strikker bestefar-trøye i 2trådsgarn i grått og gammelrosa.

Turid sa...

Hei på dere -for en sukkertøypakke dere lodder ut!!
Jeg strikker for tiden på et babyteppe i grønn merinoull fra dere-kommet nesten halvveis...jammen blir det stort og flott.

sihi sa...

Jeg har nettopp festet tråder på et par selbuvotter. Og lagt opp til et nytt par.

Anja sa...

Jeg strikker sokker, greit pausestrikk mens jeg prøver å bestemme meg for hvilke farger og striper jeg skal ha i tunikaen og vesten til tantebarna.

ps: Nå er bloggen lettere å lese. Takk :)

Ingvild sa...

No helde ej på med bestefartrøye i 2-tråds nøstebarnull, og etterpå blir det mariuskjole:) Nok av prosjekt som ventar på å bli strikka:)

Anonym sa...

Eg fullfører ei omslagsjakke i silkeull som har ligge uferdig sidan storebror vaks litt for fort for meg.. håpar ho kjem til nytte til slutt.

Torill Jo

Magiske pinnar sa...

Eg strikkar på flettejakka med dobbel perlestrikk frå Nøstebarnboka. Gler meg til jakka er ferdig, for mønsteret er utruleg flott!

Maud sa...

Jeg strikker ett babyteppe foran tv'en. Det er det siste i en serie av mange nøstebarnpledd. Alle venniner har fått når de har fått sitt første barn, ellers strikker jeg en stafflue og uglevest på toget til og fra jobb.

Randi Kristin sa...

holder på med en rullegenser til eldstemann i str 4 år i tillegg til en dean-genser fra pickles til mannen :)

Mette sa...

Jeg strikker sokker til 2-åringen av ekstra tynt ullgarn. Syns det er praktisk med tynne sokker innerst =)

Lucky Rock Designs sa...

Jeg strikken en Kvardagskjole fra Nøstebarn... :)

Guro sa...

Siden jeg fikk Nøstebarnboken i julegave, har jeg ikke mindre enn 4 prosjekter på pinnene fra nettopp den boken akkurat nå:

Til lillebror som kommer i mars:
- Heldress
- Babyteppe med hullrad
- Mosters babystrømper

Til 2 åringen:
- Rullegenser
- Barnelue med øreklaffer

Og i tillegg en ulletrøye som jeg må fullføre for å frigjøre strikkepinner til rullegenseren. Jeg trenger flere timer i døgnet! :)

Husfruen sa...

Jeg strikker en overall til 2 åringen min, regner med å bli ferdig med den i dag, og da skal jeg fortsette på nøtteliten genseren jeg har startet på

Linda sa...

Litt av hvert:
- en kragejakke i dobbelt 2-tråds til min mor
- et stripete babyteppe i nøstebarn-rester
- en skigenser og en bolero til meg selv
- en vaskeklut eller tre...
- og akkurat lagt opp til volangsjalet jeg fant her på bloggen:)

Anonym sa...

Hos meg går det i ferdiggjøring av uferdige prosjekter! Holder for øyeblikket på med en tunika og etter det er det sjal som bare skal ha blondekanten på. Etter det skal jeg sette i gang på bunadsjakken jeg fikk garn til i 40-års gave av mine søstre =)

Vigdis

Heidi sa...

Hei!
Akkuratt nå strikker jeg selekjolen fra nøstebarn i str 1-2 år. Har blitt litt lei, så innimellon strikker jeg noen par Madam Møllers babysokker, som foresten er supre å strikke av restegarn!

Karen sa...

Strikker panneband i Marius mønster. Vart veldig breitt, kan bruke det til hals også!

Ha ein fin dag!
Karen

lise sa...

Jeg har altfor mye på pinnene, tok en liten ufo-opptelling i går...

Tantebarnets mamma hadde termin tirsdag for en uke siden, og straks h*n kommer, skal jeg strikke til ham eller henne. Jeg kunne jo ha strikket en brun voksejakke og hekle kant i en mindre kjønnsnøytral farge når babyen har kommet ut og vi vet om det er en gutt eller jente, men motivasjonen min venter den også...

Det jeg strikker på akkurat nå, er en jakke til meg selv i Drops Andes. Etter ufo-opptellingen måtte jeg bare begynne på noe nytt.. Den skal få pause straks tantebarnet er ute.

Ellida sa...

Alpakka babyjakke til tantebarner som kommer til våren:)

Karoline N sa...

Jeg er godt i gang med en helårsjakke (1932) fra Nøstebarn boka til sønnen av en venninne. Har også så vidt begynt på en kattegenser (1930) til sønnen av en annen venninne. I tillegg hekler jeg en kjøkkenklut i bommull og et teppe i ull som ser ut til å muligens bli et evighets prosjekt. Det er jo alltid så mange andre mønster som frister :)

Anonym sa...

Jeg holder på å strikke ribbegenser i dobbelt 2-tråds garn #1944 til den elste sønnen min :)

- Julie B.H-

Hanne sa...

Eg held på å strikke Mor Signes babyteppe i lysblå til et tantebarn som kjem i mars :)

Anonym sa...

Jeg strikker sjal til en liten venninne hvor helkekanten gjenstår, luen en ferdig og blir det noe restegarn, så slår jeg til med pulsvarmere også. En liten presang.

-marianne.aa.s-

Hanne sa...

Nå holder jeg på å strikke ferdig fingervotter til lillebror i breblå silkeull.

Hanne

Judith sa...

Jeg strikker Fanatrøye til meg selv. Påbegynt i 97, men nå skal den fullføres.

Anonym sa...

På pinnene nå har jeg en tunika fra Nøstebarn og et babyteppe til snuppa i magen!! :)

stini@student.umb.no sa...

Klarer aldri å bestemme meg for ett prosjekt om gangen, så her strikkes det lue i løvmønster mens baby sover på dagen og mor har tid til å telle, i ammekurven ligger sjørøver sjal til storebror og på kvelden koser jeg meg med ullbody til bebis=)

besta sa...

Eg strikka gjestetøfler til dattera mi, "audi-teppe" i rødt og svart til 18-åringen, langarma omslagstrøye til årets julemesse, hekla pulsvarmere til meg sjøl, nøstebarnteppe er alltid på gang, og skal etterkvart strikke kattegenseren til en jentebaby som kjem ut når som helst :) Nøstebarn sin 3-tråds har eg faktisk ikkje prøvd enno, men planlegg noke lurt til barnebarnet mitt til hausten.

Unknown sa...

Jeg er i restegarnmodus og strikker tovavotter som skal brukes i de kommende 5-årsdagene som Halvard skal i.

Unknown sa...

Jeg strikker en ribbebukse str 1 år til min vesle gutt. De er så kjekke!

Janne Gravir sa...

Skal akkurat til å begynne på halvvotter til toåringen min:)

Siddis back home sa...

Jeg skal akkurat legge opp og begynne på en jakke til prinsessa mi på 2 år, bruker noe garn jeg har liggende, tykt garn og pinner nr. 8, dette skal gå fort!

Sara sa...

Stickar "långisar" i lila, rosa och brunt:)
Efter det blir det sockar tror jag.

Kirsten sa...

- Rullegenser med hvit to brunfarger i to-tråds
- Bølgesjal (en julegave som bare ble halvferdig til jul...)
Hilsen Kirsten/tante Brun

Renate sa...

Babyteppe til tantejenta mi og dukkeklær til veslejenta mi :)

energibombe sa...

Har alltid flere ting på pinnene

Ribbevest
Diagonalt teppe til prematuravdelinga
Enkel vest
Selbuvotter

Anonym sa...

Har akkurat funnet pinner og skal strikke Ludvig i Flåklypa. Blir spennende.

Aina sa...

Jeg strikker et babyteppe, voksebody og mariusgenser. Går ikke å bare strikke én ting om gangen, nei:)

Ellen sa...

jeg hekler vognteppe, syr et vognteppe og jobber hardt med Pippikostyme til barnehagekarneval. Moro, moro!

Lena sa...

Når det gjelder strikking, sa mannen min, er det å være gift med deg som å være med i en bokklubb.. en kjempeflott velkomstgave (fikk fine strikketing før vi ble gift) og etter det bare betaler jeg... (strikker bare til barna)... så derfor... Mitt nåværende prosjekt er 1927 Raglangenser til min kjære (takk for at du fortsatt er medlem!)

cissemosse sa...

Jeg er akkurat ferdig med nøstebarndressen i minste størrelse. Blandet hvitt og lys beige garn og sydde på hjerte-treknapper! Nå har jeg startet på babyteppe til den lille i magen som kommer når som helst! Etter det håper jeg på å rekke en ribbebukse i ull/ sike til å ha med på sykehuset!

Kari Marlen sa...

Kjempefin garnpakke! Jeg strikker en vest i 2- trådsgarn!

joliepolie sa...

Jeg strikker en tunika, en lue og hekler et sofapledd i glade farger.

LBeat sa...

Jeg strikker for tiden et Aestlight sjal.

Marte sa...

Små baller i alskens farger som skal stappes med fyllvatt (og kanskje en bjelle?) og bli leker til alle babyene i omgangskretsen:)

Heidi sa...

Jeg strikker på en kjole, har et par hekletepper som ligger å venter, ellers så har jeg begynt å sy mye de siste månedene. Har sydd meg flere kjoler. Artig!!

Krisztina sa...

Jeg holder på å strikke et teppe, en kragejakke, et stort teppe til Maia...og alt i Askeladen ull:)
Kan ikke ha noe for det, jeg elsker det garnet!

Anonym sa...

Jeg er halvveis i svangerskap nr 2. Vet ikke kjønnet, derfor strikker jeg et hvitt babyteppe og venter med heklekanten til barnet er født. Samtidig strikker jeg en jakke og bukse i kjønnsnøytrale farger, 2 tråds. Har tenkt å kombinere heilårsjakke (1932) med sparkebukse med fot (1940) fra nøstebarnboka og håper dette ikke blir for varmt for babyen å ha på seg når den tid kommer.
Mannen min vil helst at jeg skal strikke blått - kanskje det går troll i garn?!?

Vennlig hilsen Veronica

vero9ka sa...

Jeg er akkurat ferdig med votter i rillestrikk fra boken Strikk til nøstebarn og holdet nå på med raglan på tretåds genseren fra Brukt på nytt boken :)

Hedda sa...

Eg strikkar selebukse til eittåringen min (ho treng ikkje bukse, men eg treng strikketøy...).

Ida sa...

Jeg strikker på et lappeteppe. En lapp for hvert strikkemønster jeg kan finne :-) Gøy måte å lære forskjellige teknikker på.

Bodil sa...

Jeg lurte lenge på hva jeg kunne bruke rester av bomullsgarn til, helt til jeg fant noen fine oppskrifter på kopptuer (kjøkkenkluter), så nå er jeg i gang med en sånn også. Håper den blir bra, for da lager jeg et sett av tre som passer sammen og sender til storesøster i posten :o)

Kristin sa...

Her strikkes det på ei langnisselue, et par babytepper og en babykjole. Greit å ha noe å veksle på? :P

Christel lo sa...

For tiden er det babyteppe og ett par sokker til eget bruk som er på pinnene. Forandring fryder :-)

Ling sa...

Strikker et stort turkis babyteppe etter nøstebarns oppskrift, som er til ei venninne som venter en liten gutt i mars. Hennes mor døde for noen år siden og har ingen andre som strikker til henne....

Pluss, så syr jeg kjoler i ullfilt til min datter, og hennes venninne som snart fyller år :-)

Josefine sa...

Strikker lapper til å lappe ullribb buksa som sønnen min har slitt hull på:) Ikke akkurat det mest kreative, men det må til det også:)

Anonym sa...

Jeg strikker på nøstebarns babyteppe, har selv fått det i gave til begge mine barn da de ble født, nå vil jeg strikke et å gi bort i gave selv til ei venninne som har blitt gravid mot alle odds!

Anonym sa...

Som mange andre har jeg flere ting på pinnene, og januar benyttes til å strikke ferdig noen ufo-er, votter, tovede tøfler og brun jakke med krage i 3-tråds. Den blir knallbra. molly

Linda sa...

Akkurat nå strikker jeg en rullegenser til tantebarnet som er en uke gammel og en bolero i angoraull til meg selv!

frk henriksen sa...

Som vanlig er det flere prosjekter underveis samtidig :-) Akkurat naa en omslagsjakke til baby, et par Madame Moellers baby sokker og en vest til meg selv :-)

Jenny sa...

Jeg strikker en kattegenser, og litt halser, luer og sokker innimellom. Og så går jeg med planer om en raglandtrøye til en liten gutt, og en mariusgenser i brunt og hvitt til den samme lille gutten.

Hanne sa...

Jeg hekler teppe i bestemorsruter. Også har jeg en bestefarstrøye til minstejenten på pinnene:-)

‹ Eldst ‹Eldre   1 – 200 av 218   Nyere› Nyest»