fredag 17. februar 2012

Fastelavnsris med restegarn

Som lovet i dette innlegget, viser de kreative jentene hos Nøstebarn i Bergen nå hvordan man kan pynte fastelavnsriset enkelt og helt gratis.

I går gikk startskuddet for det store salget her på Nøstebarn. Vi visste det ville bli travelt, så vi måtte rekke å pynte fastelavnsriset vårt før dørene åpnet. Restegarnskurven var heldigvis ikke ryddet vekk etter vimpelstrikkingen, så det var bare å kaste seg på pinnene – heklepinnene denne gangen. Og siden fastelavnsriset egentlig er en eldgammel fruktbarhetsskikk brukt for å hilse VÅREN velkommen, har vi valgt heklede BLOMSTER til vårt ris.


Oppskrift på hekleblomster finner du i boka vår Strikk til Nøstebarn. De tova blomstene er store hekleblomster som har fått seg en omgang i vaskemaskinen. Det er i grunnen bare å hekle skikkelig store blomster før man tover, men ønsker du oppskrift på hvordan, finner du dette i heftet vårt Nøstestrikk.



Vi har rett og slett tredd blomstene inn på kvistene. Enkelt og dekorativt.


Kan du ikke hekle, er duskene et enklere (men vel så fint) alternativ. Dette er også et fint prosjekt å gjøre sammen med de små.


Vi ønsker alle lesere av bloggen en skikkelig fin fastelavnshelg!

Ingen kommentarer: