fredag 25. januar 2013

Eirajakken

Vår kreative kollega, Kathrine, leder oss stadig inn i fristelse med alle sine gode strikke ideer. Her i Bergensbutikken, har vi laget oss en ny uniform, alle med noen av sine favorittfarger. Noen av fargene er dessverre gått ut av sortimentet, men da vi har mange flotte farger å velge mellom, kan dere bare slippe kreativiteten løs. I mønsterdelen kan man også bruke opp gamle garnrester, da slipper man også rimeligere unna.

Fra venstre: Therese, Birgitte, Kate, Kathrine, Linn, Hege og Lin.

Eirajakken strikkes i dobbel 2 tråds garn i enten ull eller ull/silke. Nedenfor følger en oversikt over Nøstedamene sine Eirajakker. Er det ikke annet angitt, så er det 2 tråds merinoull garn som er brukt. Er det ull/silke garn som er blitt brukt så står det U/S etter fargen.

Therese har brukt 11.beige sammen med 10.natur U/S som bunnfarge og i mønsteret har hun brukt 13.mokka (dobbel) og 61.aquamarin (dobbel).

Birgitte har ikke strikket Eirajakken sin selv, men fin er den. Bunnfargen er 63.petrol (dobbel) og i mønsteret er det brukt 84.oker (dobbel), 23.valmue U/S (dobbel) og 61. aquamarin (dobbel).

Kate har øvd opp strikkeferdighetene sine på en jakke med bunnfargen 11.beige sammen med 10.natur U/S. I mønsteret er det brukt 13.mokka (dobbel) og 76.eplegrønn (dobbel).

Kathrine, som for øvrig har laget oppskriften, har laget sin jakke med bunnfarge i 92.grå sammen med 15.muldvarp U/S. I mønsteret har hun brukt 43.lilla (dobbel), 85.rust (dobbel) og 32.lyng U/S sammen med 84.oker.

Linn har strikket sin fine grønne med bunnfargen 72.lys oliven sammen med 72.lys oliven U/S. I mønsteret er det blitt brukt 73.mørk oliven (dobbel) og mørkerødt restegarn.

Hege har også satt bort arbeidet til andre mer strikkekyndige. Eirajakke til Hege har 11.beige sammen med 10.natur U/S i bunnen og 12.naturbrun (dobbel), 63.petrol (dobbel) og 61.aquamarin (dobbel) i mønsteret.

Lin har jakken sin i fargene13.mokka sammen med 13.mokka U/S som bunnfarge og som mønster har hun brukt 84.oker (dobbel), 33.rose (dobbel) og 92.grå (dobbel)


Om du ikke har oppskriften, så kan du kjøpe den i nettbutikken her eller i butikkene våre.
Garnet finner du også i butikkene eller i nettbutikken her.

Ha en koselig strikkehelg!

Hilsen oss i Nøstebarn Bergen.

18 kommentarer:

Trude sa...

Den jakken er knallfin! Har så lyst på en slik :) spørs om det må bli et øvings-prosjekt! Veldig artig å se den i alle de fine fargene dere har strikket den i :) god helg!

Anonym sa...

Så stilige jakker med mange fine fargekombinasjonar! Kanskje eg må prøve meg på ei slik:)

Aina sa...

Bare MÅ ha en (eller flere...) sånn. Nydeli! Passer perfekt til min eldste datter Eira:)

Veronica A. sa...

Wow, så fine! Digger den blå:)

Brit Strikkenerd sa...

Fine ja, kunne virkelig tenkt meg en!

Siljes kreative rom sa...

Er jakka strikka rundt eller fram og tilbake? Veldig fin:)

Blåbærlina sa...

Kjempefine jakker dere har strikket!
:o) mange fine kombinasjoner, morsomt å se!
Takk for inspirasjon!

Lone - glade rom sa...

Så flotte jakker :) Fant ikke Eira-jakka på Ravelry, noen mulighet for at dere kan legge den til? Den må nemlig inn i køen min ;)

Anonym sa...

Hei! Har hatt lyst på jakke m islendermønster en stund nå! så fikk tak i mønsteret i dag og klør litt etter å begynne... Men lurer litt på hvor store størrelsene deres er? Er str S 34/36 eller 38... Jeg har lignende kroppsfasong som damen i hvit jakke, nr 2 fra høyre. Så lurer på om jeg bør satse på S eller M. Tenkte også å bruke dobbel tråd merinoull, ikke en tråd med ull/silke. Det går vel bra?

Beate sa...

Kjempe flotte jakker! Og gøy å se den i så mange varianter

enel sa...

For en nydelig samling! For en inspirasjon en mandag morgen :)

Lisbeths Verden sa...

Den var kjempestilig :)
Beth

Anonym sa...

Skal dere ha salg på Nøstebarn og evnt når?

Nøstebarn - Karoline sa...

Så kjekt at mange liker dette mønsteret - jeg har også en sånn jakke på strikke-ønskelisten min, men klarer ennå ikke helt å bestemme meg for farger... :)

Silje: Jakken strikkes frem og tilbake, men jeg vil tro det skal gå greit å strikke den rundt også om man gjør noen justeringer.

Lone: Det er ikke vi som oppretter/endrer prosjektsider på Ravelry, det er frivillige "editors" blant medlemmene som gjør det - du kan sikkert legge til der Eirajakken selv.

Anonym 1: Str S er nok en 36/38, men ta utgangspunkt i overvidden som er oppgitt for størrelsene, så finner du størrelsen som passer deg. Ermer og bol kan man evt strikke lengre/kortere etter behov. Å strikke med silkeull gir genseren litt mer "glans", men det går helt fint å bruke bare merinogarn.

Anonym 2: Meld deg på nyhetsbrevet vårt (påmeldingsboks finner du på www.nostebarn.no) og/eller følg oss på Facebook, så får du beskjed når vi har salg eller tilbud.

Hilsen Karoline i Nøstebarn

Anonym sa...

Hei . Finnes mønsteret i barnestørrelser ? Har så lyst til å stikken en jakke til mitt barnebarn Eira Marie :)
Mvh Rigmor

Unn-Therese sa...

Er dere utsolgt for farge 63 petrol?

Karoline sa...

Anonym: Jakken finnes i barnestørrelser også, ja :)

Unn-Therese: Fargen Petrol gikk ut av sortimentet vårt i fjor.

Hilsen Karoline i Nøstebarn

Unn-Therese sa...

Har det gått ut ja?! Søren også! Falt helt for den fargen...