onsdag 16. januar 2013

Ribbuksene fyller 10 år!

Susanne på vei til barnehagen i 1999 i den
originale hjemmestrikkede ribbuksen.
En av Nøstebarns aller mest populære modeller er ribbuksen, og i 2013 er det faktisk hele 10 år siden den så dagens lys! Daglig leder i Nøstebarn, Jannecke, forteller historien om hvordan ribbuksen ble til:

I flere år før vi fikk laget ribbuksene våre hadde vi solgt garn til å strikke en ribbestrikket bukse av lanolingarn. Jeg hadde slike bukser til mine barn og de ble brukt under vinddress og regnbukser, og alene til og fra steder. Ved mye bruk gikk det hull på knærne i sesong to. De ble da lappet og holdt en sesong eller to til. Med en slik bukse kunne barna bruke en myk vinddress i stedet for boblebukse utenpå. Ullbuksen trakk ikke vann, og den holdt varmen også når den var våt. Perfekt mellombukse til utelek, og perfekt bukse under transport hit og dit på kalde dager. Selv regn preller av hvis ikke bygene blir for kraftige. Det eneste dumme var at buksen kun var forbeholdt dem som strikket selv eller kjente noen strikkere..

Lykkelige var vi derfor da vi, etter en del prøving og feiling med lengder og fasonger, kunne si oss fornøyde med en ferdiglaget ribbestrikket bukse i 2003. Den var myk og elastisk og hadde brettekant nede slik at den kunne vokses i. Først brukes den med god oppbrett, så uten oppbrett og til slutt som høyvannsbukse hvis ingen andre da har arvet den i stedet. En lapp eller to på knærne er det da vanligvis kommet.


Christopher og Helga i de første fargene vi lagde ribbuksen i.
Etter hvert lagde vi nye farger og det ble stadig flere å velge i. Bredere striper og bukser med "restegarnsfelt" dukket også opp.

Philippa og Ingebjørg i 2005.
Jens i 2006.
Vibecke og Jens i 2007.
Jens og Fride i 2007.
Jakob og Philippa i 2008.
Vi begynte med ribbukser de små, og siden også til de større barna. Og etter ønsker fra kundene fikk vi i 2011 endelig ribbukse til de voksne også.
Philippa i 2011 og Stine i 2012.
Det er så mange fine kombinasjoner å lage, så vi blir stadig fristet til å fornye litt på fargene. Nå kan man velge mellom 10 farger til de små, to til de voksne, pluss lange leggiser og ribbgensere i samme ekstra myke og elastiske ullkvalitet. Ullen er som den alltid har vært, i IVN-kvalitet, økologisk og ubehandlet.

Klikk HER for å se fargeutvalget i den nåværende kolleksjonen. Hvilken er din favoritt?

19 kommentarer:

to vrange sa...

Så spreke farger buksene fantes i tidligere! Den aller første, i rødt og oransje, var jo knallkul!

Min favoritt, tja, den måtte vært rød, kanskje med oransje (eller varmgult!) og mørkegrått? Oooh, eller en i regnbuestriper, DEN hadde jeg kjøpt :) (Av fargene som fins nå, tror jeg at jeg måtte gått for litt kjedelig grått.)

Anonym sa...

Regnbuefarger, ja det hadde vært flott!!

Ane sa...

Har hatt en del av de der ja!!
Den rødoransje er min favoritt, den hadde vi aldri. Eldste min er straks 7 og alle mine unger får en ny slik hver sesong. De holder jo flere sesonger, og da har de minst to hver, før de går i arv videre.

Søster Æblekind sa...

Ville ønske Nöstebarn kom til Danmark som butik. Elsker jeres lækre ring men vil så gerne se dem live;) og rib bukserne er vare så søde. Og ville være vildt skønne i regnbue farve:))

FruAnja sa...

Gratulerer med 10 år til verdens beste bukse! Vår absolutte favoritt her i huset! Ungene har hatt varianter av størrelser og farger. Øverst på ønskelista står bukser til oss voksne og! Hos oss brukes de ofte under dress sammen med ullfleece jakke. Siden jeg først skriver en kommentar, må jeg også snike inn et stort ønske fra oss. Ullfleece jakke til barn i større størrelser. Vår lange førsteklassing har den største størrelsen, den er snart for liten. Aldri i verden om jeg kommer til å få han til å trekke en genser over hodet hver gang han skal ut og den jakka er jo uunnværlig!

Veronica A. sa...

Gratulerer med jubileum! Moro å se alle buksene:)
Jeg syns det er synd at dere har tatt en pause (for det er vel bare en pause?!) fra rødt! Har ei gammel bukse i striper med rødt og den er så fin + passer til både gutter og jenter. Av fargene dere har nå, er den med oransje og lyng min favoritt.

Anonym sa...

Fargene på bildet fra 2007 syns jeg var kjempefine!

Anbjørg sa...

Fantastiske bukser, ungene bor i dem fra morgen til kveld, fra oktober til april - minst! :)
Liker veldig godt grønt, jeg - særlig den fra 2008.

ninon sa...

2005 og 2007 er mine favorittfarger - har en del av disse buksene liggende, med lapper og stopping. Barna bor i disse hele vinteren og de er gull verdt!

Anonym sa...

Ja, ribbebuksene er kjempefine. Med tre barn har det blitt noen de siste årene. Jeg synes dere burde ha slått til med et tilbud nå i forbindeles med 10 års feiringen. Gud vet hvor mange tusen jeg har lagt igjen i deres butikk, men det har vært dårlig med tilbud....10 år og 10 prosent er det minste dere kunne tilby.

IS

Trude sa...

Gratulerer med 10 år! Her hos oss er også dette favorittbuksa, både hjemme og i barnehagen. Vi har den i mange farger, som mor liker jeg spesielt de som er mer "uni-sex" og kan gå i arv uansett kjønn. Må si meg enig med tidligere kommentarer i at fargene var litt festligere i tidligere år, med mer glade farger og mindre grått! :)Den grønne 2008 buksa, rød og rosa 2007 buksa og rød og oransje 2007 bukse- kjempefine! Hadde vært artig med et lite 10-årstilbud, og vi gleder oss til de neste 10 årene med favorittbuksa! :)

to vrange sa...

Åh, jeg må bare si det én gang til: regnbuestriper! Lag en sånn bukse da, værsåsnillværsåsnillværsåsnill! :D

Rødt-oransje-gult-grønt-blått-indigo-fiolett, eventuelt med smale grå striper innimellom regnbuefargene, for å dempe littegranne? (Jeg strikket en regnbuebukse til toåringen min i fjor - http://tovrange.blogspot.no/2012/07/barn-av-regnbuen.html - og en regnbueribbebukse i tillegg hadde vært knall. Så lett å matche med andre klær, og så må man jo bare bli litt glad av alle de fine fargene. :)

Anonym sa...

Gratulerer!

Her i huset elsker vi ullribbuksene! Og anbefaler dem til alle småbarnsforeldre.

Vi har en som har vært i bruk i fire sesonger nå, og det viser knapt at den er brukt...helt utrolig!! Den buksen er forresten mørk brun, og den fargen savner vi i sortimentet. Passer til jente og gutt, og er lett å kombinere med andre farger. Liker godt den ensfargede grå også vi da, av samme årsak.

Striper er fint det også, men litt mer vanskelig å kombinere, og litt lettere å bli lei av. :-)

Om det er lov å ønske seg en fargekombinasjon, så må jeg si at den buksen med rosa og bringebærrøde striper fra 2007 er lekker! :)

Leei sa...

Her har tvillingane mine hatt kvar si slik bukse. Dei er no straks sju år, og forleden såg eg nokre bilder frå då dei gjekk på småbarnsavdeling,då hadde dei desse buksene. Og dei kan faktisk brukast endå, minst 4 år etter.

Anonym sa...

Buksen fra 2003 er fremdeles i bruk hos oss! Den har vært storfavoritt hos alle våre! Det ser nå ut til at en utslitt sparkebukse må toves, slik at jeg får laget lapper til knærne- men den er like god og får et personlig preg med mine hjemnelagede knelapper. Nyere modeller har det blitt ettersom barna har vokst. Vi elsker nøsteplaggene våre, både store og små!

Anna sa...

Kjøpte en rib-bukse til min datter, og kjøpte den litt stor. Men likevel sitter den som en smekk, og bretten holder seg oppe selv om den er brettet opp dobbelt nederst. ELSKER den buksen. Men hadde såå ønsket den skulle komme i den aller første fargen, rød og orange – den var fantastisk kul <3 Det hadde jo vært noe siden dere har jubileum :)

Karoline sa...

Takk for mange hyggelige kommentarer! Det er veldig artig å se hvilke farger dere liker :) Det er mye som skal klaffe når vi utvikler nye kolleksjoner, en farge må blant annet kunne brukes i flere plagg for å fylle minstekvoten for bestilling - en regnbuefarget bukse krever veldig mange farger, og kan derfor bli en utfordring å lage per i dag. Men jeg har fått en sniktitt på noen av fargene som kommer til høsten, og der er det noen ganske spreke varianter ;) Og selv om det er artig å mimre tilbake til tidligere fargevarianter, hadde det jo vært ganske kjedelig om vi aldri lagde noe nytt heller :)

Akkurat nå med kulda og høysesongen har vi ikke nok ribbukser på lager til at vi tør å ha salg på dem, men vi skal ha ønsket deres om ribbuksesalg i bakhodet til senere!

Hilsen Karoline i Nøstebarn

Pia sa...

Jeg liker farger! Oransje-rødt-lilla - kul kombo:)

Anonym sa...

Disse buksene elsker jeg. Jeg har skrevet om vår test av ribbull fra Nøstebarn her: http://akademikerliv.blogg.no/1475827985_test_nstebarn_ullribb.html