tirsdag 14. mai 2013

Itj nå fest uten trøndervest!Er ikke Tonje sin egenkomponerte trøndervest helt nydelig? Jeg ble ihvertfall inspirert til å se om jeg kan huke tak i noen som kan gjøre noe lignende, inspirert av "min" bunad.
Tonje forteller:

I fjor arvet jeg min farmors bunad fra Nord Trøndelag. Flere av oss barnebarna har allerede brukt den til konfirmasjonene og det skal også min lillesøster få i mai når det er hennes tur.

  
3åringen Emil skal få seg ny strikkevest til tantes konfirmasjon, og da fikk jeg ideen om å lage bunadsvest til han og.Jeg har tegnet av mønsteret så godt jeg kan og strikker etter Nøstebarns oppskrift 1962.Jeg strikker den i 2tråds merinoull i fargene 85-rust og 11-naturbeige, vesten jeg har tegnet av er burgunder, men den som skal brukes på dagen er i fargen rust, så da vil de matche bra!  Vesten ble ferdig i tide, og maisola i Trøndelag er ikke for varm for ullvest.Emil syns det ble tatt litt mange bilder etterhvert, og ville heller spille fotball.


Konfirmanten poserer med bestemor og bestefar. Bestemor er forøvrig opphavet til den store strikkeinteressen i familien og har holdt oss varme vinteren gjennom i alle år 

Maihilsen fra Tonje
7 kommentarer:

Sol Andrea sa...

Denne var knallfin, Tonje!

Blåbærlina sa...

Utrolig fin!! Så flott et arbeid med å lage mønster :O)

Passer fint med fargene til gutten :O)

Anonym sa...

Den ble bare såå fin!!

Hildegunn sa...

Veldig flott vest, kjekt med samme mønster!!

Siri-Piri sa...

Nydelig! Veldig god ide å plukke opp de tradisjonelle bunadsmønstrene og strikke gode og praktiske plagg! Stjeler ideen og ser om jeg kan få laget noe ti lsnuppelille til neste 17.mai, basert på min egen bunad!

Kattipuh sa...

Kjempefin! Og så god idé :-) Må være mye jobb å tegne mønsteret.. - men så er det jo så verdt det da!

Anonym sa...

Så utrolig flott!! Helt nydelig. :-) Ble også inspirert! Aner ikke hvordan man går frem for å lage mønster, men det må det være mulig å finne ut. :-)

Hilsen Hedda