fredag 31. mai 2013

Plantepotter av avispapir

Vi er så heldige at vi har kreative Nøstedamer i hver en butikk.  En av dem er Jenny som jobber i Oslobutikken. Det kommer flere innlegg fra denne nevenyttige dama og en del som omhandler strikking har jeg hørt. Det første innlegget fra Jenny handler derimot om hvordan du kan lage sjarmerende plantepotter av ting du sikkert har liggende hjemme: Avispapir, mel og matvare-emballasje



Vårens verandakasser skal fylles, og en liten veranda midt i byen skal forhåpentligvis bli en grønn oase på solfylte kvelder. Hvem sier at man ikke kan kose seg med å plante egne grønnsaker og krydder selv om man bor midt i byen? Ungene koste seg veldig med å lage disse plantepottene som er både dekorative og gode ”barnerom” for små spirer.

Vi tok utgangspunkt i oppskriften på plantepotter man finner i ”Brukt på nytt” boka som selges på nøstebarn, men gjorde noen mindre endringer. Den første tingen vi gjorde annerledes var at det i oppskriften står at man skal bruke papirlim. Vi brukte heller en gammel oppskrift på hjemmelaget lim, som er uendelig enkel. En blanding av hvetemel og vann. Den inneholder ikke noen skumle tilsetningsstoffer, er helt vegetabilsk og gjør at man kan kaste hele potta i komposten etter bruk uten å være redd for miljøpåvirkning. Limet bør stå i ca 20 min å tykne, så det er stedet å begynne.


Konsistensen skal være tykk, men likevel ikke tykkere enn at man kan smøre et tynt lag med en pensel.


Deretter klipte vi opp remser av avispapir i litt ulike bredder, fra 7 til 12 cm. Vi hadde valgt oss ut litt ulike former vi brukte, en tom boks fløte, en smalt vannglass osv. Her setter kun fantasien grenser.




Brett deretter papiret som om det var en julegave, påfør rikelig med det hjemmelagede limet alle steder hvor papir møtes, og vips! Plantepotter!

Hilsen Jenny

7 kommentarer:

Unknown sa...

Er ikke det i hovedsak en blogg for håndarbeid??
Blomsterpotter av skrap er totalt uinteressant!!! Skriv om strikking og hekling, blomsterpotter, trekking av møbler og gud vet hva kan man lese på andre dertil egnede steder!!!

Anonym sa...

Kristine Tønnevold Davidsen:
Er du helt lost in space?
Bloggeier skriver vel flettsprett om AKKURAT det de vil uten at du trenger å være frekk av den grunn!!!

Synes det var et knallkjekt tips jeg! *tommelen opp!*

Anonym sa...

Det er vel en blogg for Nøstebarn, og pappmasjeoppskriften er fra Brukt på Nytt. Nøstebarn er da mye mer enn strikking og hekling!

For en utrolig utrivelig kommentar, innlegget er jo inspirerende og bra.

Slike sure oppgulp og idiotiske kommentarer kan du spare til dertil egnede steder!

Trine

Marie sa...

Potter av avispapir er en smart og enkel sak.

Men det kan gjøres myyye enklere enn hva dere gjør - helt uten lim ;)

Se denne videoen: http://www.howcast.com/videos/354791-How-to-Create-SeedStarting-Pots-from-Newspapers

Anonym sa...

Synes dette var et supert tips jeg!! Og akkurat i nøstebarn sin rette ånd - slik vi liker det - med gjenbruk, kreativitet, omtanke og interesse for natur, spare penger...! Fortsett med sånne innlegg i tillegg til strikk og hekling, vi er maaange som gleder oss over det :-)
Klem fra KG

Cassandra sa...

Supert tips :) Hos oss har jeg og mini plantet litt forskejllige frø. Synes det er en veldig koselig ting å gjøre i lag, og veldig gøy å se det spire.

myhuonglequyen sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ