mandag 17. juni 2013

Pannebånd

Norsk sommervær er ikke alltid like forutsigbart og det krever sitt når det kommer til påkledning. Det kan være lurt å ha små fiffige plagg for hånden. Dette er en oppskrift på pannebånd som også er flott sommerstid om man skal gå i fjellet.

Med dobbelt totråd  merinoull eller silkeull legger man opp 25 masker og strikker perlestrikk (rett – vrang, annenhver omgang) til remsen er lang nok til å passe godt rundt hodet. Strikk deretter en liten remse på 5-7 masker på omtrent 7 cm i glattstrikk.


Sy endene sammen til en sirkel og legge den lille remsen over så den skjuler skjøten, og få et pannebånd i moderne 70-talls turban-stil. Denne er strikket i perlestrikk og glattstrikk, men her kan man bruke flettestrikk, strukturstriper, vrangbord eller alle fargekombinasjoner man måtte ønske. Som sagt, perfekt på vår og høst, eller kalde somre til fjells.

Hilsen Jenny

3 kommentarer:

Unknown sa...

Her utgår alt som heter pannebånd så lenge de må strikkes på denne måten!! Erfaringen min sier at slike pannebånd ikke fungerer, da sømmen gnager som klumper påhodet (det hjelper ikke å skjule dem slik som her, da blir det bare enda mer klumpete, og ikke minst det blir veldig varmt der den ekstra biten ligger fordi det blir så tykt de. Og pannebånd som er strikket på denne måten utvider seg veldig har vi erfart her. Så her velges kun pannebånd strikket rundt. De sitter myye bedre og de vokser ikke!!

Veronica A. sa...

Fint bilde av ei kul frøken:)
Håper det ikke blir pannebåndvær i sommer!

Hanne sa...

Kjempefint pannebånd og gode tips, Jenny! :-)

Til Kristine Tønnevold Davidsen:

Dersom du får klumpete søm kan du se på: http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=47&sort=2&thumbnails=on

Du kan også laste ned "strikkeappen". Der vil du finne veiledning på hvordan man syr en flat søm. Øvelse gjør mester! :-)