fredag 3. oktober 2014

Strikk sløyfe-pannebånd til alle anledninger!

Selv om sommeren ikke så ut til å ville slippe taket i år, så er det nå blitt høst i lufta og kalde morgener. Jeg er glad i tjukke pannebånd som sitter godt på og som går raskt å strikke.

Med denne oppskriften kan man ha sløyfe i alle regnbuens farger og bytte etter antrekk og humør. Det er også en veldig fin julegave!


Til selve pannebåndet har jeg brukt tredobbelt totrådsgarn: to tråder 2-tråds merino lammeull, farge 811 Naturbeige, og en tråd angoraull som bare finnes i Naturhvit. Det går fint å strikke med en tråd 3-trådsgarn og en tråd 2-tråds også - og du kan bruke ren ull eller silkeull, alt etter hva du har i restekassa. Det går ca 20-35 gram garn på pannebåndet.


Sløyfene er strikket med dobbel 2-tråds merinoull i fargene 823 Paprika, 833 Rose, 861 Akvamarin, 876 Eplegrønn og 882 Gul, og de veier ca 6 gram hver.


Jeg har laget to størrelser: en til barn og en til 10 år-voksen. Jeg liker at de er brede og dekker godt over ørene, lengden må man tilpasse selv. Når det er rillestrikket er ca 2/3 av hodeomkretsen et greit utgangspunkt. Det er smalere i nakken sånn at det ligger penere uten å krølle seg. Sløyfehullet kan selvfølgelig flyttes om man ønsker det.

Sånn gjør du:

Barn (10 år - Voksen)
Legg opp 13 (17) masker med trippelt garn på pinne 4,5, strikk 6 (10) riller. Øk en maske i hver side hver 4. pinne til du har 21 (25) masker, strikk 6 (8) cm og lag hull til sløyfen slik: fell de 5 midterste maskene og legg opp 5 nye masker over de avfelte maskene på neste pinne. Strikk to riller og lag et tilsvarende hull. Strikk til pannebåndet er så langt som du ønsker. Husk å felle en maske i hver side på hver 4. pinne på de 8 siste rillene = 13 (17) masker. Fell av og sy sammen.

Sløyfene er strikket med dobbel 2-tråds merinoull på pinne 4: Legg opp 20 (25) masker og strikk 20 (25) riller, fell av. 

Hullet der sløyfen settes inn
Brett sløyfen og sett i hullet.
Om du lager sløyfer i ulike størrelser kan du også legge i doble sløyfer i forskjellige farger.TONJE
Jobber i Nøstebarns butikk i Trondheim og er mamma til Emil Bjørnstjerne og Ingebjørg.

9 kommentarer:

Berit sa...

Så fint, å så lurt!
Midt i blinken til små frøkner, herlig modell også :)

Linda sa...

I am so going to make this for my barnebarn. ��

Stine sa...

Slike pannebånd er kjempe fine, lurt at en kan bytte ut sløyfen :)

Kathrine Gregersen sa...

Kjempefine var dei! Og fine bilete av ei skjønn jente i farta.
Tenker dette er ein god ide til årets julemesse?

Mona sa...

Så flotte pannebånd! God ide :)

Unknown sa...

Wow så dmart og stilig og kjempe fine ogmå prøves ut

Unknown sa...

Tusen takk for at du deler oppskrift. Aldeles nydelige var de

Liliana sa...

Hei. Dette er helt fantastisk og kuult. Er tante til tre små "pyntedokker" Ønsker å strikke disse til dem, men jeg får ikke skrevet det ut. Hvor kan jeg evt få /kjøpe oppskrifta.
Mvh Liliana

Anonym sa...

Har du oppskrift på disse i barnestr? Ca samme alder som modellen? :)