mandag 26. mars 2012

Strikk en Fanapute

Farger: 10 Natur + 12 Naturbrun
Nøstebarn er, som noen av dere kanskje vet, en Bergensbasert bedrift. Og en ting jeg har skjønt om bergensere, er at de er veldig stolte av å være nettopp dét.

Jeg har alltid syntes at Fanamønsteret har vært blant de fineste av de tradisjonelle norske strikkemønstrene. Men jeg skal med en gang innrømme at mine kunnskaper om Bergen har begrenset seg til å ha hørt om Fløibanen, den blå stenen og Bryggen. Så da Nøstebarndamene i Bergen foreslo å videreutvikle Fanamønsteret vi allerede har til babyjakke og -genser, og lage et putemønster i tillegg, listet jeg meg stille og forsiktig inn på Wikipedia for å lese meg opp. Og da så jeg sammenhengen - ikke bare er Fana en bydel i Bergen, den inkluderer Nesttun som er der Nøstebarn i Bergen holder hus. Nøstebarns forhold til Fanamønsteret er med andre ord dypere enn kun det rent estetiske. Man lærer så lenge man lever, er det ikke sånn?

Vi er i påskemodus på Nøstebloggen om dagen, og for meg og mange med meg blir det ikke ordentlig påske uten et strikketøy i hendene. Og hva er vel bedre enn å strikke tradisjonsstrikk i påsken? Vi tenkte derfor at vi skulle dele mønsteret til Fanaputen med dere som leser bloggen. Helt gratis!

Farger: Øverst venstre: 61 Akvamarin + 84 Oker, Øverst høyre: 10 Naturhvit + 12 Naturbrun,
Nederst: 10 Naturhvit + 92 Naturgrå

8 kommentarer:

Synnøve sa...

Tusen takk for flott oppskrift! Linken fungerer ikke, så den må dere rette.

Karoline sa...

Hei Synnøve! Det manglet en bitteliten skråstrek i linken, men den er rettet allerede! Hilsen Karoline i Nøstebarn

Anonym sa...

finner ikke noe mønster....

Anonym sa...

fant den likevel :)

Janicke Lekang sa...

Supert med gratis oppskrift! Takker og bukker... ;-D

Hanne Beate sa...

Tusen takk for at dere deler gratis oppskrifter med oss! Fana-mønsteret er kjempefint, - tror jeg skal begynne strikke NB-vesten i det mønsteret i påsken, i dueblått og grått :-)

Siddis back home sa...

Så flotte puter du har strikket, er nok mer arbeid på disse enn den jeg nettopp har strikket.... ha en fortsatt kreativ uke!

Ann-Kristin sa...

Knall! Held på med ein Marius-tunika , men dette skal bli mitt neste prosjekt!