torsdag 1. mars 2012

Sy en strikkepose

Noe av det artigste jeg vet er å starte på et nytt strikketøy. For øyeblikket har jeg derfor omtrent seks eller syv påbegynte strikketøy. Problemet er bare at de fleste av disse ble påbegynt for flere år siden. Og nå tror jeg faktisk at jeg har funnet ut hvorfor de ennå ikke er ferdige. Det er ikke noe galt med strikketøyene i seg selv, det er det at de er aldri der når jeg vil eller kan strikke.

På bussen, for eksempel. Kanskje ikke under den verste rushtiden når man står som sild i tønne, men bussturer på +10 minutter der man er så heldig å kapre et sete, er ypperlige til strikking. En god stund nå har jeg derfor hatt med meg plastposer av diverse størrelser og design på bussen, og dratt opp strikketøyet når muligheten har bydd seg. Men poser knitrer, de "sluker" garnnøstene og blir fort sjuskete - og helt ærlig, det ser jo ikke akkurat lekkert ut der man sitter som en annen "bag lady".

Mormor pleide å fortelle en barneregle da jeg var liten, som gikk omtrent sånn "Da tok mor et pølseskinn og sydde bukser til gutten sin". Jeg velger å droppe pølseskinnet (stakkars Pitt Pott Nøtt endte jo opp bukseløs til slutt...!), men en løsning på problemet skal vi alltids klare å sy. Disse stoffposene er helt passe størrelse til et strikkeplagg i barnestørrelse - til større strikkeprosjekter kan man bare plusse på målene så man får ønsket størrelse. Fremgangsmåten er den samme. Fordi man syr to sømmer så alle klippekantene er "sydd inn" (fransk søm), tåler disse posene litt røffere behandling enn poser med eksponerte klippekanter.

Sånn gjør du: Det er mange måter å dekorere disse posene på, man kan applikere på forskjellige figurer (blomster, hjerter, dyr, biler, hus...), sy på blondebånd eller andre dekorbånd (jeg har brukt bredt kroklissebånd på den ene posen), sy dekorative sømmer i kontrastfarge, man kan trykke figurer eller ord med tekstilmaling og stensil...bare fantasien setter grenser!

Posene kan selvsagt også brukes til andre ting enn strikketøy - til hobbysaker, lekebilsamlingen, skiftetøy til barnehagen, dukkeklær, legoklosser, som skopose, til oppbevaring av det fine bestikket vi bare bruker av og til... Hvis posen skal være med rundt omkring, kan det være lurt å sy på en navnelapp så det ikke er noen tvil om hvem som eier posen.

Et lignende posemønster finner du i hobbyboka "Brukt på Nytt", sammen med mange andre artige og kreative ideer.

10 kommentarer:

mocca sa...

Så fin den er og også så kjekk å ta med seg på tur;0)

Anne Marit sa...

Me brukar noko liknande til å pakke inn gåver :) Koselig alternativ dersom ein ynskjer å begrense bruken av glansert innpakkingspapir ;)

Karoline sa...

Anne Marit: Det var jammen lurt! Da blir også innpakkingen en gave i seg selv :) Hilsen Karoline i Nøstebarn

Reidun sa...

Så smart. Kunne tenkt meg et bilde av hvordan det ser ut på vranga..... ikke helt sikker på om jeg skjønte siste trinn.

Spøt og Sånn sa...

Fine posar til spøtet. Eg nyttar små og store nett frå Envirosax, men no kan eg jo ta fram symaskina og sy sjølv.

Marianne

rule sa...

Kjempe flotte strikkeposer..og veldig praktisk!!! Takk for tipset!!

snippen sa...

Lurt!

Hanne sa...

Åh, så fin! Jeg bruker plastposer til strikketøyet, men dette er jo mye bedre! "Brukt på nytt" - boka er forresten super, man kan finne mye bra inspirasjon der.

Liv A sa...

Så fantastisk tips! Jeg satte meg ned med maskina og sydde tre stykker med en gang jeg!! :-)Super både til strikketøy og som gaveposer ;-)

Anonym sa...

Og for oss som ikke har symaskin selger blant annet Ikea flotte poser i fin størrelse til små strikketøy på barneavdelinga :o)