torsdag 29. januar 2015

Strikkeboken 'Strikk til nøstebarn’ som paperback


Nytt år - nye muligheter! En nyhet vi er litt ekstra begeistret for nå helt i starten av året, er egentlig en gammel favoritt som kommer i ny drakt. Strikkeboken 'Strikk til nøstebarn' som kom ut i 2007, gis nå ut som paperback!

Da boken først kom ut var tanken at den skulle samle Nøstebarns gode strikkeoppskrifter mellom to permer. Dette viste seg å være midt i blinken, for boken ble kjempepopulær blant både ferske og drevne strikkere. De tidløse designene på plaggene gir gode barneklær som kan brukes hver dag, og mulighetene til å sette sitt eget preg på klærne er mange, derfor er boken stadig aktuell.

Her er noen av oppskriftene vi tar oss selv i å gå tilbake til gang på gang, og som dere nøstestrikkere der ute også forteller at er deres favoritter. Er ikke din favorittoppskrift tatt med her? Fortell oss hvilken det er i kommentarfeltet! :)


Mor Signes babyteppe, bedre kjent som «Nøstebarnteppet». Strikket av garn i ubehandlet ull fra Nøstebarn blir dette teppet uunnværlig på grunn av den naturlige ullens unike egenskaper. Den enkle basisoppskriften kan varieres på mange måter for å lage tepper med helt unike uttrykk.


Hel dress i 2-trådsgarn, bedre kjent som «Nøstebarndressen», er en god bruksdress og manges favoritt til barnehagen. Enkel å variere med striper eller for eksempel med en kontrastfarge på knappestolpen.
 

Voksejakken. Som navnet tilsier, vokser denne jakken med barnet, og kan derfor brukes lenge. Strikk striper eller hva med å feste en dusk i toppen av hetten!


Bestefartrøyen er en god hverdagsgenser som er akkurat passe tykk og dermed enda en barnehagefavoritt. Tips! Strikk albuelapper for å øke slitestyrken.Fun fact: Han gode typen på bokens forside er samme gutten du kan se på Kathrines nye strikkebok ‘Strikk meir til nøstebarn’! Kanskje ikke så rart ettersom han er forfatterens sønn :)

Den nye pocketutgaven av 'Strikk til nøstebarn' koster bare 199 kr, men vi har fremdeles igjen noen få eksemplarer i innbundet format, og disse er nå satt ned til 299 kr - så pass på å sikre deg et eksemplar før de blir utsolgt.

7 kommentarer:

Svalbardstrikk sa...

Dette er den beste barnestrikkeboken jeg har hatt! Utrolig praktiske og anvendelige plagg. I tillegg til de dere har nevnt, så er halsen og vesten (babyundertrøye) suverene plagg til babyer og barn.

to vrange sa...

Min desidert mest brukte strikkebok! Favorittene mine er nok heldressen (har strikket fire til mine to unger, blir nok minst en til - dress altså, ikke unge;o) og så nøstebarnteppet og rullegenseren.

Unknown sa...

Ribbgenseren og ribbebuksene, i både enkel og dobbel tråd, er mine absolutte favoritter!

Unknown sa...

Ribbgenseren og ribbebuksene, i både enkel og dobbel tråd, er mine absolutte favoritter!

Ull verdt sa...

Dette er den boka jeg også stadig griper til. Bestefarstrøya og jakke med fletter og dobbel perlestrikk er mine absolutte favoritter. Og enkel babylue og rillestrikka votter er de oppskriftene jeg har strikka flest ganger. Supert at det stadig kommer nye opplag!

Unknown sa...

Rillestrikket jakke med rundfelling!!! Har strikket mange av den. Liten i str, så jeg legger gjerne på litt på lengden, men den er uansett helt klart favoritten her!!! Holder faktisk på med en nå, og skal strikke hvertfall fem til, så totalt har jeg strikket et tosifret antall av denne!! :-) Har også blitt noen tepper, men der og forandrer jeg litt, både på pinner og masketall, da tilbakemeldingene er at de blir litt for løse på pinne 6. :-) Det siste jeg strikket ble på totalt 500 gr, til lite tantepia og mammaen elsker både det teppet og det litt mindre hun fikk da hun var baby. Og storesøsteren var veldig nøye på at da hun lånte ut sitt teppe til sin nyfødte søster, så var det viktig å gjøre det helt klart at det var hennes, lillesøster fikk kun låne det. <3 <3 <3 Og slik oppstår favorittene. <3 <3 <3

Birtes tur- og ideblogg sa...

Delikat blogg med flott strikk. Her vil jeg "stikke innom" oftere! På gjenhør fra Birte