fredag 5. august 2011

Flere tips til teknikker og metoder


Strikket trekk
Her varierer pinnestørrelse og antall masker etter garntykkelse og omkretsen på hengeren. Jeg brukte pinne nr. 4,5 – la opp 10 masker med dobbelt 2-tråds garn (fra Nøstebarn) og strikket rille-strikk til remsen var lang nok til hengeren. Sy sammen undersiden og den ene enden – tre på hengeren, sy sammen den siste enden og skru på plass kroken.


Heklet hylse av hyssingJeg brukte en heklekrok nr. 5 og la opp 8 luftmasker, finn det antallet som passer din henger ved å måle omkretsen og prøve deg litt frem – ikke for løs eller stram. Hekle luftmaskene sammen til en ring med en kjedemaske. Hekle fastmasker rundt og rundt til hylsen er lang nok til hengeren. Sy sammen i endene og skru på plass kroken.Sydd trekk av bred blonde av bomull
Finn en blonde som er bred nok til å dekke hengerens halve omkrets. Mal gjerne hengeren – i samme farge som blonden eller i en fin kontrastfarge. Tilpass lengden på blonden til lengden på hengeren ganger to. Legg de to blonderemsene med retten inn og sy en søm langs undersiden og den ene kort-enden. Sy deretter en søm langs oversiden, men husk å la det stå igjen en ca 3-5 mm åpning på midten til kroken – vreng trekket og tre det på hengeren, sy igjen enden for hånd og skru i kroken. Bruk gjerne symaskin, men for de som ikke har, kan arbeidet gjøres enkelt med nål og tråd.

Hvis blonden har en rett og en buet kant, syr du den rette kanten først, samt begge endene – vreng trekket og sy undersiden sammen tilslutt fra retten for hånd.

Lure tips...

Fest gjerne ender på bånd ol. med små møbelstift eller tegnestifter – surr materialet over eller plasser stiften på hengerens bakside, under den planlagte dekoren osv.

Hvis du ønsker en litt tykk og rund henger – klipp til platevatt eller tynn skumgummi el. i et eller flere lag rundt hengeren, og sy denne sammen før du tar trekket på. Det egner seg nok best med et trekk sydd av stoff eller en rille-strikket hylse – dette egner seg til hengere som benyttes til tynne plagg, bluser, skjorter...

Til klær uten ermer eller med stropper, som liker å henge, kan det være lurt å montere på trekuler (med hull gjennom) eller knapper i endene på kleshengeren – disse vil da fungere som stoppere. Knapper kan sys på som en del av dekoren på forsiden, eller skjules på baksiden. Se eksemplene nedenfor.
Her har jeg skrudd fast en trekule i hver ende.

På denne hengeren har jeg sydd fast knappene på baksiden

Da takker jeg for meg! Fortsatt god sommer!

Hilsen Hilde i Oslo

6 kommentarer:

Victoria sa...

Bånd og knotter burde selv jeg klare. Det var utrolig lurt! Alle kjolene sklir jo av! Men no more!! Takk for tipset!!

malla sa...

Takk for tips og ideeer!Fin måte å bruke opp restegarn på også. :)

Villblomsten sa...

Så morsomt :-)
Jeg satt her å lurte på om jeg skulle ta en bloggrunde eller sitte meg ned å hekle ett trekk til en kleshenger :-)
( det var tenkt som tv-arbeid i kveld )
og så velger jeg blogg-runde og den andre bloggen jeg åpner er denne !
full av kleshengere :-)
og mange tips og ide-er :-)
Tusen Takk :-)

( nå løper jeg å ser om jeg har noen egnede kleshengere :-)

Villblomsten sa...

Hei igjen :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?
de har litt klær til dame også :-)

Anonym sa...

Noen tips om hvor man kan få tak i slike hengere? Har visst ingen slike på lager. Tenkte å starte julegaveproduksjon med det samme...
Hilsen Anita

Kattipuh sa...

Takk for kjempefine tips! Det er jo flotte restegarnprosjekt, og småarbeider går jo ganske raskt unna:-) Artig!