fredag 9. mars 2012

Jo flere vi er sammen

«Jo flere kokker, jo mere søl» eller «To hoder tenker bedre enn ett»? I Nøstebarn er vi definitivt tilhengere av alternativ to – og i dag har jeg gleden av å introdusere min nye "med-blogger" her på Nøsteblogg. Stine er Nøstebarns nye produktutvikler, og i tillegg til å være med på å trylle frem flotte nye Nøstebarn-produkter, skal hun drysse noe av kreativiteten sin over Nøstebloggen i tiden fremover. Dere lurer sikkert på hvem Stine er, så jeg overlater rett og slett ordet til henne selv, så kan hun fortelle litt mer om seg selv:

Takk Karoline for den fine introduksjonen, nå har jeg ikke rent lite prestasjonsangst her, selv om Karoline har forsikret meg om at dere Nøsteblogg-leserne er veldig søte. Det har jeg jo for så vidt sett med mine egne øyne, siden jeg selv er en ivrig Nøsteblogg-leser. Heldigvis kan jeg gjemme meg litt i skjørtene til Karoline og få litt tips fremover, det hjelper på.

Ja, så var det meg da, litt om meg og hvordan jeg havnet her: Jeg er starten av trettiårene og har nettopp pakket ned hus og hjem i Danmark, tatt min lille familie med og flyttet til Bergen for å starte som produktutvikler for Nøstebarn. Ja, det er drømmejobben! Fra jeg var ei lita jente, bosatt på øya Oterøya i Romsdal, har jeg drømt om å bli designer. Kladdebøkene mine ble skriblet til av damer og barn i stilige kreasjoner, og jeg pugget alt jeg kom over av klær, mote og motedesignere. Det tok allikevel noen år før jeg havnet på riktig hylle. Det startet med en basis søm- og designutdannelse i Oslo og endte med en utdannelse i produktledelse i Danmark.

Jeg er veldig glad i ull, min mor har alltid kjøpt et ullplagg til meg til jul, da det var en sikker suksess (Nå skal du slippe altså, mamma!) og av min bestemor, nå senere av min tante, får jeg alltid ett par restegarnsullsokker i en fantastisk fargesymfoni.

Jeg har lenge vært opptatt av naturlige, økologiske produkter, men det berømte sparket bak fikk jeg under min utdannelse. Her fikk vi et innblikk i klesbransjens mindre polerte side, samtidig med at vi møtte noen ildsjeler blandt lærere og foredragsholdere, som inspirerte med idéer om bæredyktig og etisk klesfremstilling. Dette måtte jeg jobbe med!

I Danmark møtte jeg mannen med stor M og sammen fikk vi Vetle, en skikkelig kjekkas med god tøybleierumpe.


Det var mens jeg leste meg opp på tøybleier at jeg også fikk øynene opp for ubehandlet ull og Nøstebarn. Da Nøstebarn trengte produktutvikler, var jeg derfor ikke ett sekund i tvil om at dette måtte jeg gå for.

Jeg elsker å kunne sette meg ned og kreere noe, - ofte blir det til at jeg syr puter, lappetepper, babyleker og klær av stoffer jeg finner på loppis eller gjenbruksbutikker. Foruten symaskinen er perler, limtuber, tapeter og tusjer noe jeg sprer utover kjøkkenbordet vårt med jevne mellomrom. Trenger jeg å si at det ikke er så ryddig hjemme hos oss? Strikking er jeg langt fra noe kløpper i, så der må nok Karoline trå til. Men kanskje jeg kan være nybegynnernes ansikt her på bloggen, og at det blir noen spennende innlegg ut av det?

Nå gleder jeg meg til å ta fatt på både vareutvikling og blogging for Nøstebarn. Jeg blir glad for ønsker og innspill til både det ene og det andre, så det er bare å komme med idéer.

29 kommentarer:

Tante Anja sa...

Jeg ville bare si velkommen til deg! :-) Det blir spennende å se hvilke ideer du har og hvilken retning Nøstebarn kommer til å ledes i. Koselig at du la ved et bilde også. Lykke til!

StrikkePia - Kristine sa...

Hei Hei, og velkommen som ny produktutvikler!! :-9

Så mange ideer har jeg ikke, men jeg har tenkt på dette med tøybleier. Jeg har ikke barn selv, men tantegutten min skulle opprinnelig bruke tøybleier. Det fungerte desverre ikke, og da de ikke har egen vaskemaskin, de bor i studentbolig og deler vaskemaskiner med mange mange andre, ble prosjekt tøybleier lagt på hyllen.

Men jeg ønsker meg et litt mer spenstig utvalg i tøybleier enn det Nøstebarn har i dag. Brettebleiene er det vel ikke så mye å gjøre med,men de formsydde bleiene hadde det vært kjekt å få i litt mer freshe utgaver. Med masse mer farger og mønstre og gjerne varianter som ikke trenger ullbukser utenpå. Ullbuksene kan også godt komme i flere fargevarianter for dem som ønsker det.

Og et annet savn er at Nøstebarn ikke selger tøybind lenger. De gjorde en kort periode, men sluttet med det. Det finnes så utrolig mye flott på markedet der ute, og for en kreativ sjel går det garantert an å finne eller designe noe selv for Nøstebarn. Gjerne av varianten alt i et og ikke kluter og ullkluter som sperrelag slik det ble solgt sist. Det blir både klumpete og ubehagelig å gå med. :-)

Anonym sa...

Hei og gratulerer med ny jobb!

Nå krysser vi guttemammaer fingre for at det blir mye nydelig og nytenkende til
guttene våre!!

Kathrine Gregersen sa...

Gratulera med jobben, Stine! Det ER ein spennande jobb! Ønsker lykke til !
Beste helsing Kathrine

june sa...

Hei og gratulerer med ny jobb:)
venter med spenning på å se hva som kommer av klær,både til liten og stor.
ps. ønsker veldig en litt hveragslig kjole til 6-10 år gamle jenter.

to vrange sa...

Gratulerer med ny jobb!

Blir spennende å se hvilken retning Nøstebarn beveger seg i framover - mitt umiddelbare ønske er sprekere farger på både garn og klær. (MørkeRØDT, oransje, varmgult, mørkegrønt, petrol - ja takk!!!:)

bubbs sa...

Lykke til med ny jobb! :) Nøstebarn har mange fine produkter, men jeg savner sårt frgevalg til barn som ikke kler jordfarger. Jeg håper dere fremover kunne lage et lite utvalg i lyseblått, marineblått, lysegult, mintgrønn/turkis og rosa. Ensfarget ullundertøy (særlig ull/silke) er et must hos oss, men er nærmest umulig å oppdrive.

Kattipuh sa...

Gratulerer med ny jobb og nye utfordringer! Jeg har ikke barn selv, men elsker Nøstebarns filosofi. Begge bøkene er i flittig bruk hjemme hos meg, og jeg blir så inspirert:-) Jeg har en idé: truseinnlegg i stoff med trykknapp. Dette er vanskelig å få tak i, men er supert å ha i huset. Har tenkt på å prøve å sy selv, men vet ikke hvor jeg får tak i slikt sperrelag... Masse lykke til fremover, det blir spennende!

Stine sa...

Takk for lykkeønskninger! Det vil ikke bli noen radikale endringer, men vi vil jo forsøke som før å lage produkter som er gode for små og store, både når det gjelder funksjon og farge.
Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Hei Kristine, og tusen takk!

Takk for innspill om tøybleier. Vi har litt på gang rundt tøybleier, og håper å ha nyheter på plass om ikke så alt for lang tid. Når det kommer til alt-i-ett løsninger, kommer vi nok ikke til å tilby det, da det for oss er ullbuksen som er den nesten viktigste delen av tøybleier. Det er det sperrelaget som sikrer den lufttilgangen vi mener er så viktig både for helse og velvære. Damp slipper ut og luft inn til viktige organer.

Når det kommer til tøybind har vi egentlig samme holdning. Fremdeles strikker folk innlegg og bruker vaskekluter, men etterspørselen tillot ikke at vi hadde dette i vårt sortiment.

Håper du vil like det vi kommer med av bleier! :-)

Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Tusen takk!

Her skal det bli til både små og store gutter og jenter. Som vanlig skal dere også i fremtiden kunne velge farger fritt, da vi styrer unna jente- og guttemotiver. Håper det vil falle i smak!
:-)
Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Tusen takk Kathrine! Det er ekstra koseligt å få lykkeønskninger akkurat fra deg som har jobbet med dette før. :-)

Hilsen Stine

Stine sa...

Tusen takk June!

Vi noterer oss ønsket ditt, - alltid kjekt med innspill.

Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Takk for innspill, - det er notert!
Vi ønsker også å utvide fargeutvalget noe, så du får vente å se. :-)

Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Tusen takk!
Vi noterer dine ønsker og håper du vil finne noen farger som fenger i de neste kolleksjonene. Vi ser at striper selger mest, men vil alltid ha ensfargete valg i tillegg.

Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Takk for hyggelige ord!

Når det kommer til sperrelag så holder vi en knapp på ull som jo ikke gjør seg som alt-i-ett løsning pga vask. Se ellers svaret lenger oppe til Strikke-Pia. Som sagt kan man strikke sperrelag selv, men ellers så kan det jo være et tips å klippe opp et gammelt gjerne tøvet ullplagg og bruke dette, men da som en todelt løsning sammen med bomullsklut.

Hilsen Stine i Nøstebarn

Hanne sa...

Gratulerer med ny jobb!
Blir kjempespennende å følge bloggen framover, - sikkert mye jobb å tenke ut div. å skrive om så da er det greit å være to :-)
Jeg er godt fornøyd med klærne slik de er nå, men ønsker meg lilla eller petunia på ullfleecejakken til dame!
Lykke til i jobben!

Anonym sa...

Gratulerer med jobben Stine, de har ihvertfall funnet rett dame til jobben:) Gleder meg til å følge med framover:)

Camilla K. Ølander

Vanja Blix Langsrud sa...

Gratulerer, Stine, og lykke til som produktutvikler i Nøstebarn :-) Jeg var så eldig å samarbeide med Kathrine og Nøstebarn om strikkeoppskrifter til heftet som kom høsten 2011, så kanskje vi kommer til å ha med hverandre å gjøre i fremtiden? Da snakkes vi kanskje :-)

Anonym sa...

Gratulerer med ny jobb! Jeg håper også på flere spreke farger - jeg savner spesielt det røde garnet som gikk ut i fjor og skulle gjerne også sett at den orange og gule fargen kom inn igjen. Nå er det dessverre snart slutt på lageret jeg kjøpte inn...

Liv sa...

Heisann!
Kjekt med flere Nøstebarn- damer! Velkommen!
Jeg kikker innom bloggen flere ganger i uka, og blir like glad for alle innlegg som kommer!
På min ønskeliste står det:
Sokker i breblå, jeansblå og gressgrønt... Det er jo fint når sokkene matcher resten av antrekket... ;)
Breblå og gressgrønn på ullfrotté- hettegenser, genser og bukse...
Det nye ull- sjalet som kom- ønskes i fargene; lilla, breblå, gressgrønt...
Leggiser til jenter i lilla, lyng og grått ( Lys grå og/ eller koks )
Strikkede votter i 3- tråds garn ( Lignende som Blåfjell- kolleksjonen til Janus)
I ull/silke ønsker jeg meg jeansblå, gressgrønn, og lilla singlet, til både voksne og barn... Og den tunikaen som er til jenter, må GJERNE komme til voksne...

Da vet du mine favorittfarger, og ønske-plagg...
Lykke til! Jeg følger spent med... ;)

Mvh Liv

Anonym sa...

Hei Stine!
Er ivrig fan av Nøstebarn og -blogg, og er egentlig veldig fornøyd med dere sånn som dere er :-D Barna mine bruker nesten bare klær fra dere, som blir vasket sjelden, lappet og stoppet og arvet videre til det ikke er mer igjen. I den forbindelse er det mest praktisk med litt mørkere farger hvor flekkene ikke vises så lett. Er ikke så glad i hvite innslag (som i stripene på ribb-buksene) av denne grunn.

Ellers har vi et inderlig ønske her hjemme om de fantastiske tøflene deres i enda større størrelser! Alle barna har brukt dem fra de de tar sine første skritt, og de er på de små føttene deres hver eneste dag til de er ca 4 år - da ha de vokst ut av største størrelse, og det er stor sorg!! Sikkert flere enn oss som ville brukt disse hvertfall ut barnehageperioden :-)

Når det gjelder bleiene synes jeg Nøstebarns løsninger er er uslåelige. Vi er nok mange som velger tøybleier først og fremst for å skåne barnets hud for de syntetiske stoffene som finnes både i papirbleiene og i bleier med sperrelag av fleece (=plast) og PUL-stoff. Om de har gøyale farger og mønstre kommer liksom litt lenger ned på prioriteringslista synes nå jeg.

Jeg gleder meg til å følge med dere videre - lykke til i din nye jobb!! Stor klem fra KristinB :-)

Stine sa...

Hei Vanja, så gøy da! Ja, kanskje vi snakkes sammen senere? :-)
Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Hei Hanne! Tusen takk for gratulasjonen! Ja, fint å være to både for å dele oppgaven med og til å sparre med.. :-)

Jeg noterer meg ønsket ditt og tar det opp på neste varemøte.

Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Tuuusen takk Camilla! Kjekt å få gratulasjoner fra kjentfolk! Snakkest vel engang når jeg slenger på moldetorget.. :-) ..og gratulere med ny butikk! Jeg tror ikke jeg har snakket med deg siden, men den er vel kanskje ikke så ny lengre?

Stine sa...

...og tusen takk for gratulasjoner! :-)

Stine sa...

Takk skal du ha! Det kommer jo noen nye farger igjen til høsten, og uten å røpe for mye, så kan jeg jo si at jeg håper at du ihvertfall liker en av fargene. ;-)
Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Hei Liv! Takk for velkomsten og for de fine tips og innspill. Noe av det du nevner her har vi snakket om før og resten tar jeg opp ved neste varemøte. :-)

Hilsen Stine i Nøstebarn

Stine sa...

Hei KristinB
Takk skal du ha!

Kjekt å høre du bruker plaggene våre så godt og at det er flere som får glede av de, det liker vi! :-)

Jeg er helt enig med deg angående bleiene, og forhåpentligvis så kan man hos oss i fremtiden, også få infridd de mindre prioriterte ønskene på lista.. ;-)

Jeg lufter ditt ønske angående tøflene hos de andre Nøstedamene.

Hilsen Stine i Nøstebarn