onsdag 24. oktober 2012

Babybukse

Tenk å være så heldige som har så kreative og skaperglade Nøstedamer i butikkene! Mer enn gjerne vil de bidra på bloggen og denne gangen er det Tonje som er så kjekk å dele med oss sine fine kreasjoner:

Babybukse i ull/silke har i høst fått selskap av en lik modell i ullfrottè. Det er praktisk med enkle bukser som sitter godt på, og som man kan ha en strømpebukse under når det blir kaldere.

I Nord-Trøndelag sier vi smætt-på-boks, og jeg liker godt modeller der jeg slipper å kneppe så mye. Jeg har brukt vår oppskrift 1940 – Sparkebukse som utgangspunkt når jeg har strikket en lignende bukse.
Oppskriften dekker  0-3 mnd, 6 mnd og 9-12 mnd

Legg opp 100 – 116 – 124 masker og strikke vrangbord i 5 -6 – 7cm, strikk inn en hullrad (1r, 1vr, 2rett sammen, 1kast eller 2r,2vr sammen, 1kast, etter om du strikker enkel eller dobbel vrangbord) Fell ut til riktig maskeantall og følg oppskriften videre fra «Fortsett å strikke rett. Dersom du skal byte farge…»

Jeg har valgt å ikke strikke hel fot denne gangen, men avsluttet med vrangbord. Flett/tvinn/strikk en snor og tre i hullraden, eller sett i strikk.


Mangler du henger når du skal ta bilde av ullklær? Ingen problem, finn et grovbarket tre og smell det opp!Jeg har strikket madam møllers babysokker til buksen, men har du en baby med kalde tær fungerer det kjempefint å ta strikkasokkene rett på huden innenfor strømpebuksa. Da får du mer luft i ulla som isolerer rundt de små føttene. Min treåring bruker ofte bunadsstrømpene innenfor strømpebuksa på kalde dager


Nå skal buksa og mere til sendes til Bergen der vi venter en liten nevø i løpet av førjulsvinteren.

Hilsen Tonje

5 kommentarer:

Siljes kreative rom sa...

Så koselige kle :-) Det er jo ingenting som trigge strikkelysten meir enn å sjå på strikkeplagg frå nøstebarn!!

StrikkePia sa...

Og jvilken er så denne buksen?
Det er ganske essensielt å oppgi str i oppskrifter. Og det er ikke gjort her. Baby er et vidt begrep. ;-)

Stine sa...

Hei StrikkePia! Nå er det lagt til kobling til oppskriften. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. Størrelser er også oppgitt. Ha en fin dag! :-) Hilsen Stine i Nøstebarn

Anonym sa...

Så heldig den kommande nevøen er! Veldig kjekt med slike innlegg:-)

Stine sa...

Hei Silje og anonym, kjekt at dere satt pris på innlegget. God helg! Hilsen Stine i Nøstebarn