lørdag 21. desember 2013

Venninnegave i siste liten - pulsvarmere

Nå midt i førjulsstria er det deilig å tillate seg selv en pause i sofaen med et avslappende strikketøy, og hva er vel bedre enn å strikke noe kjapt og enkelt som i tillegg blir en flott gave? Jentene i butikken vår i Bergen har laget denne strikkeoppskriften på lekre pulsvarmere som blir ferdige i løpet av en kveld.Er du en av dem som allerede har pakkene klare med sløyfebånd og navnelapper, sortert i poser ved inngangsdøra etter hvem som skal ha hva? Eller tar du ting litt etter innfall og øyeblikksinspirasjon i siste liten?

I teorien tilhører jeg selv den førstnevnte gruppen, men finner meg selv like overraskende i sistnevnte, hver eneste jul. Sannsynligvis i likhet med majoriteten av den norske befolkning... Uansett hvilken type du er: mangler du noe til en mor, tante, søster, venninne, bestemor - eller ønsker å gjøre ekstra stas på en du allerede har gave til - så er Ane sine pulsvarmere midt i blinken.

Selv har jeg aldri vært spesielt begeistret for pulsvarmere, men da Ane tryllet frem disse en dag, fikk jeg lyst til å prøve. Først et par til meg selv. Så til min datter. Så til en venninne, deretter to til... Tilsammen har jeg strikket i alt 7 par den siste uken. For ikke bare var de veldig lette og varme å ha på, de var også feminine og fine på håndleddet. Og det beste av alt: du strikker et par på en kveld.
Pulsvarmerne er strikket av 15-20 gram 2-tråds merinoull. Her kan du bruke restegarn, eller kjøpe to 10-gramsnøster i en av butikkene våre.

Legg gjerne ut bilde av det ferdige resultatet på Instagram! Tagg bildet ditt med #nøstebarn - og følg oss gjerne, vi heter @nostebarn!


Lykke til!

Anes pulsvarmere
Strikkes rundt og rundt.
Legg opp 36 m på strømpepinner nr 3,5 (evt 40 m på p 3).
Strikk 10 omg glattstrikk, deretter 2 omg vrang.
Fortsett rapporten til ønsket lengde eller til 10-gramsnøstet er slutt.
Avslutt med 10 omg glattstrikk. Fell løst av.

Hilsen Therese og Ane, Nøstebarn Bergen

4 kommentarer:

Silkesauen sa...

Fine! Får lyst til grave fram restegarn og strikke slike i romjula! Gjerne meir av slike gratis-mønster på bloggen!

Krisztina sa...

Kjempefine :)

Beate sa...

Enkle og fine! disse må prøves

Jessica sa...

Så fine! Fant oppskriften på lørdag og har allerede strikket to par innimellom alt annet.