fredag 18. juli 2014

Ullklær om sommeren - Favoritter fra Nøstebarn-ansatte, Del 4


I sommer kan du følge vår nye bloggserie der de ansatte i Nøstebarn deler sine favorittplagg til bruk om sommeren.

JANNECKE
Daglig leder i Nøstebarn.

Sommergenseren
Med fire barn på ferie er det greit å begrense bagasjemengdene. Da jeg oppdaget verdien i å ta med én ulltrøye som sommergenser til hver i stedet for mange bomullsgensere, ble det straks mer plass i bilen.

En annen fordel med en slik feriegarderobe er klesvask. Det er ikke alltid så lett å få organisert klesvask og tørk når man er på ferie. Hvis iskremen rente ukontrollert, kunne jeg raskt skylle av trøyen, så var den tørr på kort tid. Kniper man vannet godt ut, kan man faktisk ta den på mens den tørker.

Og så var det dette med komforten. Om kvelden når solen går ned og på dagene der den aldri kommer frem er en lett og lun ullgenser det deiligste å ta på seg. Nå når barna har blitt store har vi ikke lenger så mye iskremsøl, men ulltrøyen er med likevel, og når varmen gir seg for dagen, er den alltid favorittplagget.

Philippa spiser frokost ute i grønnstripet ulltrøye
Slike sommerdager har vi også. Da er det godt med en langermet ulltrøye som ikke trekker til seg regnvann og blir kald.
Susannetrøyen
Denne hjemmestrikkete trøyen av ull/silke-garn var alltid på Susanne om sommeren. Da vi skulle dele oppskriften med andre, ga vi den derfor navnet Susannetrøyen. Den er både luftig og god og ha på og flott å se på, synes vi.

Susanne, trøyens navnemor da hun var fem år, - nå er hun 19.
Trøyen ble også en ener hos lillesøster Philippa.
På tur til palmeland
På vår første tur til sydlige strøk var vi redd det kunne bli for varmt. Vi tenkte aldri på at det kunne bli for kaldt, - om natten, med aircondition og med kun laken å ha over seg. Minstemann hadde sin elskede ullpysj med, men vi andre måtte kle oss i det lille vi hadde og supplerte med badelaken over oss. Nå har vi lært at nattkjole i ull og silke er tingen når turen går til dyneløse land, og guttene tar med en ekstra ulltrøye til natten.


NATTKJOLE TIL BARN i ull/silke, fra 300 kr. Nøstebarn har også nattkjoler og pysjbukse til dame.

Ingen kommentarer: