onsdag 5. november 2014

Inspirasjon, Kort og godt!



Inspirasjonsprosessen som ligger bak Nøstebarn sine fargekombinasjoner og klær kan være lang. Hele tiden ser vi på; hva vil dere Nøstebarn kunder ha nå og hva vil dere ha om ett år? Vi vil jo gjerne være litt "med" og komme med klær som dere synes er kjempefine der og da, men samtidig så skal dere helst også ha gleden av klærne i lang tid etter også. Vi holder øynene åpne og suger til oss alt vi kan se av fine fargekombinasjoner, samtidig med at vi prøver oss litt frem både med tusj og i tegneprogram. Den store korktavlen vår fylles sakte men sikkert opp med utklipp, garnprøver og drodlerier og plutselig åpenbarer det seg et fargeunivers vi alle kan enes om.

Så er det andre ganger da, hvor inspirasjonen bare detter i hendene på oss, som den gjorde da vi var på messe i Tyskland og fikk et fint kort i hånden. Motivet var en hvit ugle med en stripete bakgrunn i intens rød og en mer nedtonet, støvet blå. Vi summet litt rundt om vi kunne lage noe med inspirasjon i denne uventet kule fargekombinasjonen, men det var Nina, vår innkjøper, som sparket oss i gang. "Vi har jo faktisk to farger i programmet vårt som er veldig like de som er i kortet, og det er jo en skikkelig frisk og fin kombinasjon!" sa hun, og vi var solgt. Nina er en nøktern dame som samtidig har et godt øye for farger, så når hun er begeistret, da vet vi at det er noe der. Fargene passet også fint til det flere av dere har meldt ut at dere ønsker når vi tidligere her på bloggen og facebook har diskutert fargevalg i forhold til kjønn.
Les mer om denne diskusjonen her


Litt av prosessen: Uglekortet, stripekombinasjonen og tegning av Ulldressen
Resultatet kjenner dere kanskje, en liten kolleksjon til hele familien bestående av en ulldress til de minste, en bestefarstrøye til storebror eller storesøster, en deilig løs genser til ho mor og et rundsjal som nødigst kan deles med far. Alt, bortsett fra den løse genseren, er i brede striper i fargene paprika og støvblå. Kult til både gutt og jente og passer veldig fint til jeans og mange andre farger.


Den løse genseren, som for øvrig er min favoritt, er i fargen støvblå.  Deilig med en flatterende genser som man bare kan slippe magen helt ut i, om man skulle være så tullete som meg og bekymre seg om sånne ting! :-)



Håper det har falt i smak.

Hilsen Stine, produktutvikler i Nøstebarn.

1 kommentar:

Marie sa...

Hei, er denne løse genseren utgått allerede?