tirsdag 8. mars 2011

Bidrag i konkurransen 5

Her kjem fleire bidrag i ullvølkonkurransen til inspirasjon for oss alle. I dag er det mykej godt redesign: 

Vibeke skriv: "Jeg har arvet denne overallen som var brukt så mye at det var slitt hull i knærne. Hadde noe to-tråds NB garn liggende, og strikket kjapt to lapper og sydde på.
Dermed er buksa nesten finere enn ny!
Nå er overallen for kort, og nestemann kan arve."

Silje skriv: "Jeg har lagt ved bilde av en nøstebarn-ulldress som jeg sydde om til gutten min. Vi hadde nemlig arvet dressen av noen som hadde vasket den på litt for mange grader. Den var blitt kort og bred, men jeg syns det var for ille å kaste et så fint  plagg, derfor gjorde jeg som følgende:
 Klippet dressen i to tvers over på magen, klippet også over armer og bein. Deretter klippet jeg armene av en gammel ullgenser. Av disse armene klippet jeg stoffbiter til å forlenge dressen. Jeg sikksakket rundt alle delene og sydde dem på plass.  Jeg klippet hetten av dressen og laget lommer på magen av dette stoffet. Av ribbestikket som hadde vært nederst på armene på den gamle ullgenseren laget jeg hals til dressen, og sydde i noen trykkknapper til å lukke igjen ordentlig i halsen. Min sønn har nå fått seg en alletiders ulldress, og jeg har fått en ny ullvest av den gamle genseren! Det hele var svært enkelt. Kan anbefales!"Aina skriv: "Jeg hadde et par gamle ammeinlegg, firkantete med mulighet for å putte ekstre fyll inni. Vasket de sammen med kokvasken min, klippet de opp, og la vrange mot varange, og bruk av litt restegarn, og vips en kortmappe.  (Dårlig med småpenger i min pung, da det blir betalt med kort. Men slik er det vel for de fleste i dag.)"

Monica skriv: "Jeg har savna en vest som står til den grønne ullbodyen og ribbuksa som var supre å arve til en gutt. Storesøster brukte alltid ullkjole utenpå. Dessverre hadde ikke nøstebarn ullvest til gutt annet enn strikkeoppskrift. I min familie er det ingen som strikker noe særlig. Men så kom barnas mormor med den gode ideen at storesøsters kjole kunne bli til vest. Mormor rota fram noen strikkepinner og fikk strikka en kant nede og mormors søster fant fram symaskina (Vi brukte en name it vest til mal for å få "riktig" fasong på vesten. så klipte vi litt for å få til innsvingen og sydde sammen med symaskina). Her er resultatet av den fine vesten. Både mammaen og lillebroren er kjempe fornøyd med den nye vesten"

Vinnaren vert kåra i løpet av månaden :-)

5 kommentarer:

bustekaffi sa...

Den brune ullvesten med rillekant er superfin!! Kan dere ikke selge sånne? :)

Linda sa...

Inspirerende!!

Unknown sa...

Lurt med den brune ullvesten! Vi har også en slik kjole som ikke brukes lenger, nå kan lillebror få vest.

Black Orchid sa...

Hei

Så mange gode forslag som blir vist fram, supert.

Ha ein fin kveld.

-Black Orchid-

ohelene sa...

Ullvesten var skikkelig fin! Veldig inspirerande å følge sidene her for tida.