mandag 28. mars 2011

Travle dagar

Då eg arbeidde i butikken til Nøstebarn i Oslo var alltid hausten den travlaste tida. Ein gjekk og lada opp heile våren og sommaren til full butikk og store vareleveringar. Så hadde me det rolegare på våren og sommaren. No når eg ikkje er i butikken lenger ser eg at den travlaste tida for meg er på våren. No er det mykje som skal på plass for å få alt klart til katalogslepp 1.september og ein ny høgsesong.

Akkurat no ser strikkekorga mi slik ut. Eg held på med diverse prosjekt som eg skal vise under temaet for april her på bloggen. Etter svært nyttig og fornuftig februar og mars med vøling som tema kjenner eg no for å gjere noko litt meir "unyttig" og sprelskt. Slik er det alltid: etter å halde på med eit prosjekt med mange fargar kjenner eg alltid behov for å strikke noko einsfarga. Etter ein stor ting, er det greit å lage noko smått. Etter å ha strikka noko på oppdrag for andre må eg alltid lage noko som eg har lyst til. Andre som kjenner det på same måte?


Oslo: Dei siste vekene har eg også gravd meg ned i planteikningar av Oslobutikken. Me har overtatt lokala som det var kiosk i, som ligg inntil butikken vår. Og no vert det ENDELEG større butikk. Det er rart korleis ting endrar seg. Då me opna i 25 kvadratmeter stor butikk litt lenger opp i Bentsebrugata i september 2003 synes me butikken var midt i blinken. Men allereie etter første dag skjøna me vel at me ikkje heilt hadde forstått korleis responsen skulle bli? Men me holdt ut her i nesten 2 år. Me treivst godt i området og var glade for å få større lokaler i same gata.
Hert er bilete av butikken der han ligg no etter flyttinga i 2005. Kiosklokala me har overtatt lengst til venstre på biletet.

Me flytta butikken over i nye lokaler i juni 2005 og no var butikken dobbelt så stor og lageret mangedobla. Men me skulle hatt endå større, så no vert butikken i Oslo 50% større. Eg var i Oslo på fredag og var med på "byggemøte". Det blir veldig fint og mykje betre plass til barnevogner, varer og ansette. Me satsar på å opne "ny" utvida butikk i starten av mai.

Nokon andre som vil dele kva dei held på med?

19 kommentarer:

Janicke Lekang sa...

Alltid spennende å lese bloggen din! Mye inspirasjon her. Akkurat nå holder jeg på med å farge garn og ull - 500 gram falklandtops ligger i kokekjelen etter håndfarging - og sist men ikke minst - 800 gram 2-tråds lanolingarn fra Nøstebarn i to forskjellige fargeblandinger - venter spent på det ferdige resultatet om en times tid! :-)

Veronica A. sa...

Spent på hva tema for april blir....

Bekkenløsning = mye stillesitting... Jeg holder på med enkel nøstebarngenser i restegarn til datteren min, den er nesten ferdig. Jenta tar fornøyd i arbeidet og sier at denne blir til meg, ikke til babyen ;-)

Husfruen sa...

Jeg holder på med en trøye/tunika.
Ferdig med å strikke den, så har jeg heklet noen bestemorruter jeg tenkte å sy på nederst for å få den lengre og for at den skal skille seg ut litt

Daria sa...

Jeg har strikket og strikket i hele høst men nå når det er vår har jeg desverre ikke tid til noe pga jobb:(

Mona sa...

Jeg venter på garn u ull/silke som skal bli til sommer lue og sokker til "lillemann" - noen ganger går posten tregt ;)

OliveBlush sa...

Åh, så spennende med større butikk! Jeg har faktisk ikke vært innom noen av butikkene, - bare handlet på nettet. Nå blir det nok en tur til Bentsebrugata, når jeg og ei venninne skal på vår årlige Oslo-tur i sommer!
Jeg har planer om å strikke rillestrikka votter og bestefartrøye innen høsten kommer, men nå er det stille på strikkefronten.

Stines strikkeblogg sa...

Eg hadde nyleg oppsummering for kor mangen prosjekt eg hadde liggande. Talet kom opp i 14, halvparten er 10 år gamle prosjekt som aldri vart ferdig, resten er nye prosjekt eg ikkje klarer å gjennomføre fordi eg er lei. Har nett vært i gjennom ein peridode der eg prøvde å strikke opp alle restene mine, noko som viste seg å være håplaust. Fekk riktignok strikks opp ein del, men så gjekk eg på nattevakt, vart litt ukritisk og bestilte ikkje mindre enn 3 bunter frå nøstebarn fordi eg ville strikke "fuglemammas omslagsbody" fra boka myk start (Strikka i petunia fra nøstebarn, sjølv om eg ikkje er så gla i lilla synest eg den er kjempefin!). Nesten ferdig og gleder meg til eg er ferdig! Når bodyen er overstått skal eg halde fram me restestrikket. Enn så lenge :O)

Unknown sa...

Her strikkes det sjal fra Nøstebarnboka samt kofte i tjukk alpakkagarn til strikkedama som ofte fryser..

Elin sa...

Jeg holder på å feste tråder på en høstvest fra Pickles. Etterarbeid er jammen kjedelig når man bare lengter etter å gå i gang med neste prosjekt. Det blir en rullegenser til storesøster i huset.

Lene sa...

jeg er i en kreativ stim for tiden, men manglet inspirasjon. Tittet i en bok som heter "gjenbruksgleder", og fant noen søte heklede eggevarmere. Brukte helgen på å hekle opp store mengder restegarn i påskefarger, klarte 7 stykker slik at vi har nok til dekket bord for påskebesøket vårt! lyse, grønne og gulnyanser med små heklede blomster på og picotkant nederst.
Har ellers hatt en lang periode med omsøm, ble veldig inspirert av boka "sikksakk", om å sy barneklær av avlagte voksenklær!

Elisabeth sa...

Alltid gøy med forandring. Etter å ha strikket 2 tunika og en vest i skifer måttejeg strikke en rullegenser (utenruller, men med riller) i petunia og lyng. Nå er det en ny genser i skifer og vårgrønn! Neste prosjekt blir trøyer uten ermer i rester av skifer, vårgrønn og petunia til jentene og skifer, vårgrønn og lyng til jentene. Mye skifer for tiden, men myegøyere med striper;)))

Alicia sa...

Hei! Kjekt med blogg og muligheten til å komme med innspill. Er virkelig inne i retro bølge og liker å tenke kreativt for både miljø og for at barna ikke skal bli for vant med å bare kaste ting når det blir ødelagt.

Når det er sagt, savner jeg flere farger i silkeul. Plagg til de store, spesielt undertøyet hadde vært kjekt i flere farger;-)

Samtidig som vi er inne i retro bølgen, savner jeg farger som har mer jordfarge i seg, som feks sennepsgul. En farge som står utrolig godt sammen med de sterke fargene som så vel de duse!!

Kathrine Gregersen sa...

Alicia: Eg kan love at det kjem både fleire fargar i Silkeull og fargar i Jordfargesjangeren til hausten.

Camilla sa...

FORANDRING FRYDER :)

Jeg har satt meg som mål å strikke opp alt nøstegarnet mitt før jeg kjøper noe nytt. Jeg startet i Januar, og er halvveis ned i kurven:) Det går i lappeteppe, ribbestrikket tunika, siklesmekker, bestefartrøyer og babyjakke.
Satser på å ha tømt kurven til Mai, og da gleder jeg meg til å handle i den utvida butikken på sagene:)

Charlotte sa...

Selger dere stoppegarn? Glemte å spørre da jeg handlet i butikken i helgen....

Kathrine Gregersen sa...

Charlotte: Me sel stoppegarn i butikkane :-)

Siri @ Strikk og tøys sa...

Så spennende med større lokaler!

Ellen Marie sa...

Gleder meg til den nye katalogen allerede. Spent ja :-)

Ellen Marie sa...

Hei! Fikk ikke til å legge inn noe på innlegget om forslag til hva som skal komme på bloggen senere så jeg prøver her istedet. Er veldig fornøyd sålangt. Gjerne mer ullvøl, det var veldig inspirerende. Ellers vil jeg gjerne ha strikke-og hekleskole. Noe om tøybleier? Hvordan tilpasse oppskrifter til andre størrelser, variasjon over et tema (en oppskrift; ulike farger, mønstre, struktur og pynt), praktiske strikketips for nybegynnere og viderekomne, fargebruk og farging, gjenbruk og redesign. Lesernes egne bilder av strikk og vøl er kjempeartig! Gjerne flere konkurranser.