torsdag 10. mai 2012

Ull under finstasen

Kom mai du skjønne milde! Mai er godt i gang, en måned det knytter seg store forventninger til. Nå burde våren være godt innskredet for vi har jo så mange fridager og ikke minst 17. Mai.

Dagen da både vi og Norge skal vise seg i sin fineste prakt. Sola skinner fra skyfri himmel, bjørken spretter og korpsmusikk akkopagneres av fuglekvitter og høye HURRA!! Overalt skal det være barn i bunad og annet pent som løper rundt med en is i den ene hånden og ett flagg i det andre.
Når forventningene til omgivelsene er så høye legger man godt merke til det når de ikke helt innfrir. På YR.no kan man lese at det i 1997 var 135 cm snø i Tromsø mens det i 2000 var 25.8 grader på Værnes. Over hele landet har man opplevd vidt forskjellige nasjonaldagsvær; regn, sludd, snø, sol, kaldt og surt, varme sommertemperaturer, eller bare litt av det hele fordelt utover dagen. Det smått irriterende ordtaket, ”Det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær” har vel litt for seg, det er gjerne vanskelig å kle seg praktisk når man samtidig vil være fin, og det setter noen ganger en demper på dagen med kalde og våte barn og voksne. 
Ubehandlet ull og ull/silke er perfekt å ha under pentøyet, også på 17 mai, så har du ei ulltrøye under finstasen er det topp. Velg trøyer med lang eller kort erme om det er meldt surt vær eller singlet om temperaturene skal bli høye. Ulla isolerer som en termos, både mot kulde og varme, så uansett om det skifter litt, så er du godt forberedt. Blir du våt enten av svette eller regn, sørger ubehandlet ull for at du ikke blir klam eller kald. Mange foretrekker ull/silke om våren og sommeren fordi de opplever det som litt svalere, men ren ull er også et supert alternativ som kan brukest året rundt.
Man trenger nødvendigvis ikke å gjemme ulltøyet heller, bare se på vår lille inspirasjonscollage med tips og bruksområder under her.

1. Frisk valmuerød babykjole i myk ull/silke            
2. Når det er kjølig er det kjekt å ha med ribb-jakke med glidelås                         
3. Under pappas penskjorte skjuler det seg en naturhvit singlet                 
4. Lun små ører med en babylue i ull/silke                
5. En valmue stripet barnetrøye i ull/silke kan være tøff under en pen jakke
6. Stripete body i ull/silke er fin til en vest eller ermeløs kjole
7. Denne barnestrømpebukse kan kles opp med knikkers og pene sko
8. Under bunaden synes mange at det skal være røde barnestrømpebukse i ull
9. Ho mor skal ikke bli kald i ei langermet trøye      
10. Fin jeansblå longs i ull/silke

Klikk på produktnavnet for å komme til produktet i Nøstebarns nettbutikk
Koblingene er kun for vår norske nettbutikk, så vil du handle utenfor Norge, gå til http://nostebarn.com/ for å finne disse og mange andre fine klær.

Håper dere får en nydelig solfyllt 17. mai fri for regn, sludd og snø!

Ingen kommentarer: