onsdag 23. mai 2012

I kulissene: Årets katalogfotografering

1. september er alltid en stor dag i Nøstebarn, det er nemlig den datoen vi slipper årets nye varekatalog - og innen den tid er det mye som må være på plass. Blant annet må alle de nye varene fotograferes.

Årets fotouke fant sted første uken i mai. Det er mye organisering fra da de første klesprøvene bestilles, og frem til det står klart en kurv per fotodag med sirlig pakkete poser med klær og tilbehør. ”Bilde F3 Vetle. Husk støvblå trøye fra Thea bilde T1” står det på én pose.
Excel er et godt organiseringsverktøy, og filen med 40 kolonner med fargekoder på klær, tilbehør og modellnavn kunne blitt er stort fargerikt lappeteppe. Likevel, - ikke alt lar seg planlegge. Vareprøver blir borte underveis, og hetten på hettegenseren er sydd på foran i stedet for bak. Været kan vi heller ikke dirigere. Vi er jo vant til noe regn her vestpå, men at det skulle regne fem av fem fotodager var litt i meste laget. Kaldt var det også, så det var godt det var ull vi skulle fotografere, og ikke nystrøkne tynne sommerkjoler. 


Det aller viktigste under seansen er selvsagt våre små og store modeller som vi stort sett låner blant kollegaer, venner og bekjente. At Excelfilen er fin og posen med klær er pakket og navnet, er ingen garanti for at alt går som planlagt når de aller minste skal i foran kamera. De fleste små er ikke veldig opptatt av om de vil ta seg godt ut i høstens katalog. Egentlig er de ikke bekymret for katalogen i det hele tatt. Og slik skal det jo være. Med underholdning, små bestikkelser og premier, blir det likevel en fin stund for de fleste små skjønne. Tove-fotograf er tålmodig og vennlig, mens vi voksne rundt kler av og på, klovner som best vi kan, holder lysskjermer og prøver å beskytte kamera, modeller og fotograf mot regnet med paraplyer.
Det er hektisk men kjekt, og det er alltid spennende å se i bruk klærne og fargene vi har tegnet til høsten. Mye fint, er vi enige om.

Vi er allerede begynt med ideer til neste års fotoseanse. Da kan været bare bli bedre.

2 kommentarer:

Syserine sa...

Så göy! Jeg gleder meg til den stripete damegenseren, lang? brun?

Frulykkelig sa...

Åh jeg gleder meg til å se nyhetene!