fredag 22. juni 2012

Volangskjerf, Repise på gratis oppskrift.

Kløe etter insektsbitt, solbrenthet og saltvannsbadet hud kjenner jeg, men at sommeren også skulle bringe med seg strikkekløe var inntil nå ukjent for en strikkenovise som meg. For dere som er ramt av denne søte kløe poster vi et gammelt innlegg skrevet av flinke Kathrine. Forhåpentligvis er dette en ny oppskrift for noen og hvis ikke, så kanskje det inspirerer til en ny fargevariant? 

Etter å ha hekla snurreskjerf var eg klar for strikking, men var framleis i skjerfmodus. Fann oppskrift på Madammims blogg.  Gjorde om litt på oppskrifta for å få det breidt og langt nok:

Strikka i (ca 40 gram)  silkeull og pinne nr 4.
legg opp 110 masker,strikk 5 omg rett
Auk ved å strikke framme og bak i kvar maske = 220 masker, 5 p rett
Auk ved å strikke framme og bak i kvar maske = 440 masker, 5 p rett
Auk ved å strikke framme og bak i kvar maske = 880 masker, 5 p rett
Fell laust av.
Strikka i min favoritt Silkeull-farge Tinn.

Volangskjerf med holemønster: Fekk lyst å lage eit litt "blondete" skjerf. Så på dette skjerfet strikka eg inn holrad på kvar 8., 14. og 20.pinne. Hekla picotkant som vart veldig fint, men tok ein heil liten evighet.
Holrad: *2 sm, 1kast* gjenta *-*
Picotkant: *3lm, 1halvst i 1.lm, hopp over ei maske, 1kjm*. Gjenta *-* Heklekrok nr 4

På det blå skjerfet er eg framleis på Silkeull, men har auka ved å ta kast mellom kvar maske. Så slo eg aukinga og holrada i eit smekk. Det er jo alltid tilfredsstillande..
Har fått mange lovord når eg har brukt skjerfa. Går med dei heile tida og har i ulike fargar alt etter antrekk. Godt å ha i halsen på litt utringa kjolar og tunika. Pyntar opp gjer dei og. Sidan eg sjølv liker dei så godt har eg tenkt at dette kanskje og er noko for andre. Derfor blir dei å finne under fleire jultre i år. Eg lurer på om det hadde vore fint å strikka det stripete, til dømes i ton i ton-fargar i Merinoull  Eg trur eg må prøve det. dei er kjekke å strikke og etter å ha strikka 5 stykk er eg ikkje lei.

2 kommentarer:

Mammablu sa...

Hei! Fine skjerf- de skal jeg prøve meg på!
Et spørsmål ift oppskrifta til det første skjerfet; hva gjør du når du strikker fram og bak på hver maske når du øker?

Nøstebarn - Karoline sa...

Hei Mammablu,
For å øke på denne måten, strikker du først inn i framre ledd av masken (fra venstre mot høyre, akkurat som når du strikker en vanlig rettmaske) men UTEN å ta masken over på høyre pinne etterpå - da skal du nemlig strikke inn i bakre ledd av samme maske, men fra høyre mot venstre. Da har du strikket to masker i én maske. Det er litt vanskelig å forklare skriftlig, denne videoen viser fremgangsmåten: http://youtu.be/75JoO3POsJY

Send oss gjerne en link hvis du blogger om sjerfene når de er ferdige, vi vil veldig gjerne se resultatet! :)
Hilsen Karoline i Nøstebarn