fredag 21. desember 2012

Adventstipset :: Julepynt fra naturen

Har juleroen senket seg der du fornøyd konstaterer at det nå henger bare tre pakker igjen på julekalenderen? Eller teller du småstresset timer og dager med en lang huskeliste foran deg? Kanskje har du noen pusterom i helgen, og hvis ikke, skulle du ikke allikevel unne deg noe kos? Ta med familie eller venner ut, med gløgg på termosen, i det forhåpentligvis klare, gnistrende vinterværet og plukk kvister og bark til enkle juledekorasjoner.

Nina som jobber her på Nøstebarnkontoret laget tre små barketrær og en kjempefin stjerne av kvister sammen med sine søte små her en helg. Skogen var blitt ryddet, så kvistene fant hun i en haug, mens barken var samlet inn tidligere på året. Bark som man finner nå må nok gjerne ligge og tørke litt, men er så til gjengjeld lettere å skjære i enn knusktørr bark.Fremgangsmåten til den flotte stjerna er enkel: Når du samler inn, sørg for at kvistene er rette og noenlunde like tykke. Når du binder sammen kvistene hjemme, skal alle være omtrent like lange, så sørg for å samle inn nok kvister i en viss minimumslengde. Den her har 10 kvister som er ca 55 cm.

Vel hjemme, med julemusikken i bakgrunnen, fester man to og to kvister sammen med hampetau. Deretter legger du de 5 parene av kvister i en stjerneformasjon. Det kan være lurt å flette kvistene litt inni hverandre der de møtes i kryss.

Først sikrer du de ytterste kryssene, altså taggene på stjernen, ved å surre tau rundt og knyte en eller flere knuter. Når de så er festet, har du fortsatt mulighet til å justere formen på stjernen før du så sikrer de innvendige kryssene på samme måte. Vips, du har en flott stjerne!


Vil du ha det enda enklere så kan et tips være å lage en stjerne med kun enkle kvister, altså uten å surre to kvister sammen først.


Barketrærne er bare skåret til med en tapetkniv. Er du heldig, får du dem til å stå selv, men ellers så kan kanskje lærertyggegummi være en mulighet?

Vi håper dette er et lite tips dere kan kose dere med i innspurtshelgen. Rekker du det ikke, så kanskje det kan være en anledning til å komme seg en tur ut i romjulen. Ingen som arresterer en om man lager litt julepynt i romjulen :-)

Nissene i Nøstebarn ønsker dere en riktig god jul!

1 kommentar:

mocca sa...

Veldig kreativ og dekorativt :)