mandag 14. april 2014

Lag din egen påskesol

Vi kan ikke garantere deg skyfri himmel, sol og skiføre på påskefjellet, men vi kan gi deg oppskriften på innendørs-påskesol. Therese hos Nøstebarn i Bergen lager sol av silkepapir:


Dette trenger du:
  • Silkepapir i ønsket farge
  • Skarp og glatt kniv, papirkniv (f.eks. en Stanleykniv) eller saks
  • Limstift
  • Tac It (heftmasse)

Steg 1: Ta 1 stk silkepapir og brett inn det ene hjørnet, slik at det blir en kvadrat. Skjær vekk det overflødige stykket med en skarp papirkniv (du kan også bruke saks, men det blir lett små ujevnheter da som forplanter seg videre). Det er viktig å være nøyaktig helt i starten.
Steg 1
Steg 2: Brett kvadraten i to og del den med en skarp, glatt kniv uten riller. Du har nå materiale til to papirstjerner, og fortsetter å jobbe med ett av dem. Fortsett å brette papiret i to og del til du har 16 rektangler.
Steg 2
Steg 3: Nå skal spissene i solen brettes på samme måte som man begynner å brette et papirfly.

Steg 3
Steg 4: Når du har brettet den ene enden, kan du velge om du vil brette den andre enden make, eller om du vil legge inn en ekstra brett for å få spissene enda finere.
Steg 4
Steg 5: Nå limes spissene sammen én og én. Hvis du har brettet spissene ulikt i hver side, plasserer du den siden med ekstra bretting utover – altså utover den retningen solen stråler, og ikke inn mot midten. Ha brettesiden opp og den glatte siden ned mot bordet.
Steg 5
Legg den ene spissen halvveis ovenpå den andre, og legg merke til hvor de overlapper. Påfør lim med limstift på baksiden av den øverste. Her trenger du ikke mye lim, og det trenger ikke å dekke hele området. Da er det mye viktigere å legge spissene i midten nøyaktig mot hverandre!


Fortsett slik til du er kommet helt rundt. Fest små biter med heftmasse (klitti-klatt, tac-it – kjært barn har mange navn. I Danmark kaller de det elefantsnott!) ytterst på hver spiss, og heng opp i vinduet med den glatte siden inn (altså med alle brettene ut). Voilá! Du har din egen påskesol!THERESE
Jobber i Nøstebarns butikk på Nesttun i Bergen.

Ingen kommentarer: