onsdag 16. april 2014

Fra restegarn til påskepynt

Har du litt restegarn liggende? Da kan du lage i stand rask og enkel pynt til påskefrokostbordet med dette fine og kreative påsketipset fra Jenny i Oslo-butikken vår.

Ved å bruke helt enkel hekleteknikk kan man lage morsomme eggehatter. Barna fikk velge seg noen figurer, og gjennom variasjoner med kun fastmasker fikk vi ulike former.


Begynn med å lage fem luftmasker, hekt de sammen til en ring. Øk til ønsket omkrets ved å hekle flere fastmasker i samme hull. Når du har økt til passe omkrets, hekler du én og én maske i hvert hull til eggehatten har ønsket lengde. Hopp over hull hvis du ønsker å minske omkretsen. Det ligger mange gode opplæringsvideoer online dersom du er usikker på hekleteknikker - for eksempel på YouTube.


Avslutt med å brodere på detaljer. Her har vi laget øyne, nese og værhår på påskeharen, ørene er luftmasker som er heklet til passe lengde. Cowboyen har fått bart og hatt, prinsessa har fått hår og et belte i livet, og den siste har fått rastahår under lua.


JENNY
Jobber i Nøstebarns butikk på Sagene i Oslo ved siden av videreutdanning, og har holdt på med håndarbeid hele livet. Hun har mann og tre barn, skriver for tiden håndarbeidsbok og er ellers utdannet lærer.

Ingen kommentarer: