torsdag 17. mars 2011

Bidrag i konkurransen 10

Ja så byrjar me å nerme oss slutten av alle bidraga. I innlegget i dag er det gode døme på bra Ullvøl og nedst får du link til ein blogg der det ligg oppskrift på "kattelapp".Cathrine skriv: "Jeg er ikke flink til å stoppe. Langt der i fra. Men det ble hull på favoritten! Hva gjør jeg? Stoppingen ble ikke pen, men tenkte å pynte med en heklet blomst. Jeg skjønner det ikke er nyskapende tenking, men det skjuler at jeg ikke kan stoppe! He he. Oppdrag utført."


Petra skriv: "sender bilder på de tøffeste buksan vi har hatt.Dessverre har vi mistet storparten av alle bilder men fant et bilde med buksa på.Jeg lappet ribbelongsen med mykt skinn,og de ble både jenta mi og mine sine favorittbukser i over et år!Har fått mange kommentarer og de har varit veldig slitsterke,nu er de nok dessverre helt ferdige,tenkte bruke de til lapping av annet ulltøy."

  

Anja skriv: "Dette er første gang jeg syr, så jeg er faktisk litt stolt;-) Første lappe-prosjekt ble Jaspers pysjamas.
Det var hull både under føttene, på kneet og ved en knapp. Alt gjort for hånd da jeg ikke har symaskin.
Hullene under føttene: Enkelt lappa med ullfrotté-lapper og lapper laget av en tova stillongs.
Hull på kne: Tova ullfrotté-lapp, sydd for hånd.
Hull ved knapp: Her la jeg en bit ullfrotté i mellom, og sydde og stoppa langs knappen.
Pysjen er god som ny, og Jasper elsker de blå lappene:-)"Frida har sendt inn desse 4 siste bileta der ho har lappa og brodert. Oppskrifta på katten og meir info får de om de går inn på bloggen hennar Silkesauen.

2 kommentarer:

Linda sa...

Kjempefin vøling, særlig katten :-)

Lurte på om du planlegger å ha et innlegg om farging av ull? Jeg har lest litt på nett om ulike metoder, farging med te, pulverkaffe, wilton konditorfarge, kool-aid og så selger jo Nøstebarn farge... Men du vil vel kanskje ikke fremme noe annet enn Nøstebarn sin farge...? Det er jo selvfølgelig litt rimeligere med de første alternativene, men jeg lurer jo selvsagt på om det kan bli sittende igjen stoffer i klærne som ikke er så bra (spes ved farging med Wilton og Kool-Aid. På en flaske med rosa konditorfarge stod det krystallfiolett på innholdslista, og det assosierer jeg med kreftfremkallende, selv om jeg ikke vet noe om det..) Ellers hadde det vært kjekt å vite om hvor holdbart det blir med farging...

Takk for tips om salg på Nøstebarn i forrige uke, jeg var ute av døra i løpet av 10 minutter etter at jeg hadde lest det... Selv om jeg ikke fikk vite om det før dagen etter at salget hadde startet fikk jeg gjort noen gode kjøp. :-) (Og gikk selvsagt også i salgsfella med ett kjøp: Nemlig kjøpte noe jeg aldri ville kjøpt om det ikke var på salg, en body i litt for skrikende farger, derav interessen for farging ;-) Sikkert ikke så lett å farge noe som allerede er sterkt på farge, men kanskje kaffe vil dempe oransjfargen noe? Min fremsynte mann lurte selvfølgelig straks på om lukta noensinne går ut... )

Kathrine Gregersen sa...

Hei, Linda!
Eg vil gjerne fremme andre fargar enn den nøstebarn har i Oslobutikken. MEN eg vil ikkje gå god for noko eg er heilt sikker på ikkje innheld skadelege tungmetallar elelr som ikkje gir godt resultat. Eg har fått 4 ull/silkeplagg og 4 ullplagg som eg skal farge på 4 ulike måtar: Med løkskal, Wilton, Livos og Herdins.
I utgongspunktet er det vanskeleg å dekkje ein mørk farge, men den oransje skal gå fint å farge. Men den vil nok påverke den nye fargen. (Eg synes den oransje bodyen er så fin og er lei meg for at den måtte gå ut. Det kjem også mykje rust/oransje/krapp-fargar no.)

Men altså så har eg ikkje hatt tid. Skulle så ønske dagane hadde fleire timar.. Men det kjem det kjem..