mandag 21. mars 2011

Feirar 100 000 med Silkeullpremie

I helga passerte bloggen 100 000 sidehenvisningar sidan starten 26.nov 2010. Eg veit jo ikkje heilt kva som er bra, men eg er veldig nøgd. 

Det har vore 4 veldig kjekke månader og eg har lært veldig mykje. Eg har aldri vore så mykje inne på bloggar og lest, men har lenge hatt lyst til å blogge. Det har vore ei bratt læringkurve: eg er nok mest komfortabel med nål, heklekrok og strikkepinnar og ikkje så god med tastaturet eller kameraet. Har lært mykje og meir er det å lære :-)



I november og desember var det ikkje noko fast tema, men eg la ut oppskrifter på det eg heldt på med akkurat då. Mellom anna Snurreskjerf og Volangskjerf. På biletet er volangskjerf som de finn oppskrift på HER.


I jula strikka eg for harde livet for å ha litt materiale til temaet for januar som var "restegarnstrikking". Lesartala steig og det var god respons. Denne månaden kom det fleire gratis oppskrifter som vart ut på Nøstebarn sine nettsider her eller inne på bloggen. På biletet er "Helt enkel Nøstebarngenser" som det ligg gratis oppskrift på og de finn innlegget om gensaren her.


I februar var temaet ullvøl og lesartala steig vidare. Fleire kritiske røyster meinte at dette nok berre var for spesielt interesserte, men det verkar ikkje slik?  Og det er eg så glad for! Biletet er henta frå innlegget om bøting av ribbukser som du finn her. I konkurransen i Ullvøl kom det inn bidrag frå nesten 100 personar. DET hadde eg vel ikkje trudd.


Mars har vore litt kvilemånad for meg. Har laga nokre innlegg som går på strikking og garn, men ellers presentert alle dei flott bidraga som kom inn. Men eg har ikkje lege på latsida alyså; har strikka og planlagt bloggmånadane som kjem. Har eit stort ynskje å liggje litt meir i forkant, fordi det lett vert stress viss ikkje.

Eg vil takke alle som er innom og som kommenterer, kjem med innspel og deler raust med sine tips! Av dei som kommenterer på dette innlegget trekkjer eg ein vinnar som får 
4 buntar silkeull i valfri farge. Eg trekkjer vinnaren den 30, så de kan poste kommentarar fram til det:-)
  • Kva vil de høyre meir om?
  • Er det ok med fast tema for månaden eller skal det vere litt av kvart?
  • Er de mest interessert i handarbeidsrelatert eller bruk av ull, gjenbruk, redesign, tips?
  • Andre ynskjer?

217 kommentarer:

‹ Eldst   ‹Eldre   201 – 217 av 217
Milla sa...

Dette er den beste bloggen i hele verden! Den er min "dagens", og jeg er veldig takknemlig for at den (du) finnes.Har savnet et slikt sted lenge - du er min helt! Vi er 100% Nøstebarn og flere og flere blir inspirert til å følge oss.

Temamåned , håndarbeidsoppskrifter, gjenbrukstips og konkuranser - fortsett med alt! :)

Jeg håper på å få noen tips til strikkeprosjekter mot sommeren, når solen kan bli barnehudens største fiende. Noe som dekker til de mest sårbare stedene, så vi slipper å bruke så voldsomt med solkrem :)

Line sa...

Nøstebloggen er kjempefin -
jeg syns det er spennende med nytt tema hver måned og har satt pris på den grundige gjennomgangen av de temaene som har vært til nå.
Jeg kunne kanskje ønske meg en stikkord/kategoriliste i sidemargen slik at man som leser enkelt kan finne tilbake til alle innlegg om de ulike temaene uten å bla seg bakover i arkivene.
Tema som jeg selv er opptatt av og som jeg gjerne hadde sett som tema her er farger/fargekombinasjoner, hjemmelagde leker, miljøvennlig tekstil, farging av ull, smart påkledning, kanskje noe om dere som står bak Nøstebarn.
Ellers er det interaktive som du har fått til her veldig bra - spennende å se hva andre Nøstebarnfans gjør.

Kathrine sa...

Gratulerer. Liker bloggen veldig godt,synes det er supert med strikke og gjenbrukstips. Vil gjerne være med på trekninga:)

Anne sa...

Heilt supert med eit tema om gongen, veldig oversiktleg og greit :-)

ulltrollmamma sa...

hei og gratulerer med så mange lesere.
Jeg vil gjerne lære mer om hvordan man kan improvisere/gjøre om/kombinere oppskrifter, f.eks ulike "innstrikkinger" av ermer på jakker/gensere. Og veldig gjerne noe om ulike måter å montere på! Montering er skikkelig kjipt, kanskje særlig fordi jeg aldri får det så fint til, så hvis det finnes noen enkle måter å få det pent på så er jeg mer enn lærevillig!

Gurossen sa...

Innlegg om stoppinga av klær osv. har gitt meg inspirasjon til å endelig ta fatt på ødelagte ullklær til lillemor. Også de ullklærne som ikke har hull, men som er blitt godt brukte i barnehagen og har div. tusjmerker osv. på seg. Fortsett å komme med gode tips!
Forslag til fremtidige innlegg kan være fine fargekombinasjoner, tips til hva som er "gode" barnehageklær" osv.

Fortsett det gode arbeidet!

siripiri sa...

Såg en plass her at du ikkje var heikt fornøgd med omslaget på gjenbruk boka.. enig.. den har eg ikkje skjønt at eg måtte ha før no, men no e den bestilt!! E heime med liten tass i år, og denne bloggen/nøstebarn generelt gjer tilverelsen endå mykje kjekkare!! Takkar for det og gledar meg til vidare : )

siripiri sa...

Las litt meir om må berre seie meg enig i at montering er eit område som kunne ha godt av ein inspirasjonsraptus!! Har ellers brukt dei siste dagane på å farge flekkete ull med konditorfarge, kjempekjekt!! Ser foreløpig VELDIG bra ut, spent på korleis dette går ved vidare bruk!
Neste prosjekt no: lisjetassen har en deilig frottedress, men beina er 4-5cm for lange i forhold til ryggen. No når den blir for kort har eg tenkt å klippe i to slik at eg får fin jakke og bukse. Skal prøve å strikke et langt vrangbordbrot til buska og tilsvarande til jakke, må berre bestemme meg om det skal bli brun og grøn, pluss gras under sauen eller brun og gul som ei lita humle??? HIHI

Anonym sa...

En praktisk og inspirerende blogg. Mine barn er blitt store og bruker ikke mye hjemmestrikket ull lenger, men nå får jeg snart to nye tantebarn og har fått strikkedilla igjen, godt hjulpet av Nøstebarnoppskrifter og -garn! Synnøve

safro sa...

Trodde aldrig at jeg skulle bli hekta på en "komersiell" blogg, men hva kan jeg si - jeg er fast. Så er jo ikke nøstebloggen som andre blogger heller...
Jeg vil si takk for utrolig masse fin inspirasjon! Kan jo også legge til at Brukt på nytt boken er blitt brukt mye siden jeg fikk den forrige sommer..
Jeg synes det er veldig flott med ulike temaer - det blir mye enklere å kunne gå tilbake å finne et gammelt innlegg.
Synes det har vært en flott blandning av ting som er blitt tatt opp. Fortsett med det!
Herlig inspirasjon! ...og så er jeg glad at jeg endelig, efter mange år, tørr å vaske Nøstebarn-klærne i maskinen;-) Opplever at de holder seg bedre i form med maskinvask enn for hånd...
Sabina

Camilla:) sa...

Gratulerer med flotte tall, dette er en kjempebra blogg!:)
Jeg syns det er veldig kjekt med et tema pr måned, men det er kanskje vanskelig å finne tema som kan gå over en hel måned? fornøyd uansett om det blir månedstema eller ei jeg.
For min del, er det kjekkest med håndarbeidsrelaterte artikler, helst strikking til småbarn og eventuelt enkel hekling som kan pynte opp strikkeplaggene til de søte små.
Restegarnstemaet var et tema jeg fulgte spesielt mye med på, masse flotte tips. Kom gjerne med nye restegarntips en gang i mellom,det hoper seg alltid opp med bittesmå garnrester som jeg ikke har hjerte til å kaste.

Hva med å ha "Månedens oppskrift"? Feks at dere legger ut en enkel oppskrift her på småting (som luer, votter, sokker ol) i starten av måneden. Så kan de som ønsker strikke og sende inn bilder, så får alle leserne se et utvalg av bildene som blir sendt inn i slutten av måneden?

Veronica A. sa...

Gratulerer med runding! Ikke verst:-)
Jeg følger bloggen og har lært mye her allerede. Jeg er mest interessert i håndarbeid, så håper på mer inspirasjon i den retning framover. Likte godt at du viste teknikker på film da restegarn var tema - ser gjerne mer av det. Syns ikke du trenger å holde deg strengt til månedstema;-)
Selv om det er råflott å strikke dukkeklær av garn fra Nøstebarn, kunne jeg tenkt med dette som tema. Noen rester er nemlig veldig små...

Lykke til med videre blogging!

HeidiM sa...

Hei, kjempebra blogg! Barna mine begynner å bli store, så jeg kunne tenke meg mer for voksne. Synes det er greit med litt av hvert på bloggen Jeg er mest interessert i det som er relatert til håndarbeid og redesign.

Aina sa...

Gratulerer! Ikke rart med mange besøkende på en så flott blogg. Her er inspirasjon og tips i massevis. Helt supert!

Jeg synes det er greit med faste tema for måneden, og vil egentlig høre mer om det meste som har med strikking å gjøre. Selv om jeg ikke driver med annet håndarbeide selv, er det også moro å lese om andre typer håndarbeid, så kan jeg drømme om alt jeg skal gjøre den dagen jeg lærer meg mer, i tillegg til å kanskje få et spark i rumpa til å faktisk lære meg mer:)

Ellen Marie sa...

Hei! Litt seint ute, men e veldig fornøyd med det som har vært på bloggen sålangt. Vil gjerne ha mer av det som har vært, samt strikke-og hekleskole. Tøybleiebruk synes eg e et interessant tema. Ellers om hvordan tilpasse oppskrifter til andre størrelser enn det som står, hvordan strikke pent, praktiske tips om hvordan man f.eks fester trådene godt, skjøte tråden etc. Variasjon over et tema; en oppskrift men mange varianter i farger, struktur, pyntekanter etc. Leserbilder? Blir veldig inspirert av bildene som har vært på bloggen, både strikk og vøl. Tusen takk :-)

Ellen Marie sa...

Hei! Litt sent ute. Er veldig fornøyd med bloggen sålangt og kan tenke meg enda mer ullvøl og strikking. Strikkeskole? Hekleskole? Tøybleier, praktiske strikketips for nybegynnere og viderekomne, hvordan tilpasse oppskrifter til andre størrelser, variasjoner av en oppskrift (farger, struktur, pynt), mer om farger og farging...Gjenbruk og redesign.

Ellen Marie sa...

Hei

‹ Eldst ‹Eldre   201 – 217 av 217   Nyere› Nyest»