onsdag 23. mars 2011

aller aller siste og eit lite innblikk i juryarbeidet

Eg ber om orsak: Det var fleire bidrag i konkurransen som eg ikkje hadde fåttvist på bloggen. Dei kjem her!


Sølvi skriv: "Jeg har et veldig genialt og enkelt forslag til vøling av for små eller utslitte bodyer. Dette har jeg tenkt på lenge, men fikk ikke gjort noe med det før jeg så
konkurransen du lyste ut. 
 Ideen er:
Klipp av under ermene og klipp av kneppingen nederst. Sy sammen rette mot rette med elastisk søm, vreng og sy sammen på andre siden.
Vips så har man en hals. Disse halsene forsvinner i barnehagen også, så da er det greit med noen ekstra.
Syr man av to babybodyer så passer det perfekt til små barn. Min lille Malin ( 2 år) ville ikke ta av seg sin i dag. Hun var veldig fornøyd med sin. 
Kan også brukes som lue eller pannebånd. Lagd på et blunk.
 Nå kan ullbodyene som barna hadde som baby vare i mange år til !!!!!!!!"

 Elisabeth skriv" Her er stillongsen til datteren min på 2,5 år som jeg har lappet. Strikket 2 hjertelapper og sydde på.
Strikket i 3trådsgarn, men ser i ettertid at det hadde blitt litt finere i 2 tråds... Jaja, gjort er gjort:) "
Anne Lise Brennbergfjell skriv: "Den grønne ullfrottedressen var i str 116 og har vært flittig brukt av mine 3 sønner. Den har blitt stoppet og lappet etter evne, men til slutt gikk det ikke an å lappe mer. Derfor sydde jeg den om til en liten dress i ca str 86/92 som lillesøster bruker nå. De røde stoffet er fra en gammel nøstebarn stillongs som også var veldig slitt. Som du kan se på bildene måtte jeg forsterke i baken - da dette var et særdeles slitt område. Og også helt nederst på beina for at dressen skulle bli lang nok til lillemor. Jeg fjernet trykkknappene, det var bare hull rundt alle sammen. OG forsterket med stoff fra stillongsen. SÅ sydde jeg på borrelås. Det er jeg veldig fornøyd med å ha. Enkelt og lukke igjen/åpne også. Jeg synes den grønne og den røde fargen passet godt sammen. OG jeg brukte grønn tråd også oppå det røde for ekstra dekorasjon. Dette var det første jeg sydde etter jeg kjøpte meg ny symaskin. Så det hele var et prøveprosjekt for jeg har nesten aldri sydd før...

Anne Lise hadde med fleire fint vølte plagg, mellom anna denne pysjen som ho har forlenga armane med på ved å sy i eit stykke stoff frå ei ulltrøye.

Og så over til juryen:

Den har bestått av meg og 3 andre frå Nøstebarn. Felles for oss er at me er ullbrukarar, har ungar og har meiningar om ting og tang. Forskjellane er at nokon av oss er storstrikkarar og syr, nokon av oss er glad i det enkle, nokon av oss i det kreative osv.
Det var skikkeleg vanskeleg å kåre ein vinnar. Det var så mange fine forslag og dei var så ulike: nokre veldig kreative, nokre superraske, nokre veldig godt hanverk og andre berre veldig tiltalande.

Me fant til slutt fram til at det var heilt umuleg å berre kåre ein hovedvinnar og ein ekstravinnar. Men så tenkte me at ingen blir vel sure om me kårar fleire ekstravinnarar??
Me vart defor einige om å kåre ein vinnar innanfor disse kategoriane:
  • Kreativt!
  • Sjarmerande og enkelt!
  • Godt handverk
  • Redesign
  • Forstørring av plagg
Så det gjorde me. Me har funne ein verdig vinnar i kvar av klassane. Ein av klassane får eit gåvekort på 2000,- og dei andre gåvekort på 1000,-.  Etter jury-møtet sov me på det ei natt, men var framleis einige dagen etter. Så me er ganske trygge på at det me har kome fram til er noko ME er sikre på. Ein annan jury hadde sjølvsagt kome fram til noko anna, men det er jo ein særdeles subjektiv konkurranse dette. Det kjem til å bli kommentert for kva som er grunnen til at dette bidraget gjekk til topps.

Vinnarane kjem i innlegget i morgon :-)

6 kommentarer:

Husfruen sa...

Så spennede.
Den luen var super lur

ohelene sa...

Kjempespennande! Her er det uansett veldig mange gode bidrag.

Anonym sa...

Høres ut som en kjempeflott jury:) Alle som har sendt sine bidrag til konkurransen er på en måte vinnere- på den måten at alle har fikset sine gullgode nøstebarnklær slik at de kan brukes lenger.Spennende i morgen:)
Inger

Anonym sa...

Dette var også flotte bidrag som alle de andre. Gode ideer! Særlig var den grønne dressen artig med den røde rundingen i baken ;)
Jeg er veldig spent på hvem vinnerene blir.

Tilde

Inga-Lill sa...

Så lurt å forlenge armene på den måten. Vi har også noen pyjamaser med alt for korte armer. Dette må jeg prøve.

trineda sa...

Hei

Så fikk jeg svar på spørsmålet om kriteriene juryen skulle arbeide etter. Fikk litt følelsen av at reglene ble til underveis. Det gjør konkurransen veldig åpen og litt uhøytidelig. Her er det plass for eksperter og nybegynnere! Og så legger man opp til at vøling (ett ord som var nytt for meg) både er økonomisk, miljøvennlig og hyggelig. Kinderegg!
Nå venter vi på vinnerbidragene.