onsdag 16. mars 2011

Bidrag i konkurransen 9

Takk for fine bidrag til ullvølkonkurransen! Det er så kjekt det kom inn så mange og at de har vore så positive til konkurransen (det var eg nemleg ikkje sikker på innan konkurransen starta..)

Her kjem fleire av bidraga frå konkurransen til inspirasjon til oss alle. I neste veke kunngjer me kven som har vunne.  Hilde skriv: "Jeg hadde en ull tigths som var slitt hull i rompa og på knærne. Jeg klippet ut deler til votter og sydde på beina fra en ull longs som ribb rundt armen. Jeg brukte en lang del fra longsen slik at den kan dras godt opp over armene eller brettes dobbelt rundt håndleddet. Tanken var å behandle vottene med lanolin slik at de blir litt vanntette;) "

 Merete skriv: "Jeg tok for meg nattkjolen og klippet av kantingen på ermene og i halslinningen, lagde halsringingen litt dypere og fjernet den ytterste knappestolpen. I min iver med å sprette/rive opp sømmen hvor knappestolpen var festet klarte jeg å rive litt i selve stoffet. Jeg lar meg sjelden stoppe av noen hindringer på veien, og riveskaden ble reparert og dekket til av en halvvsirkel i et lekkert bommullstoff  Halvsirkelen ble festet med en dekorativ pyntesøm. Knappestolpen ble erstattet av en ny i samme stoff, og til halslinningen lagde jeg skråbånd for å dekke over sårkantene. Ermene er blitt noe forlenget med bommullstoffet, og er nå behagelig lange. Da nattkjolen ikke skal brukes til amming lenger, tettet jeg like godt knappestolpen med 4 nye knapper i farger som sto i stil til mønsteret på bommullstoffet.
Jeg er kjempefornøyd med mine "nye" nattkjole som jeg nå kommer til å bruke til den blir fillete. "

Susanne skriv: "Oversender bilder av 5-åringens favoritt ullribb-bukse. Etter å ha stoppet den to ganger relativt usynlig, var det tydelig at her måtte det sterkere tråder til. (Den er i aktiv bruk flere ganger i uka). Jeg har derfor brodert blomsterranker nedover begge beina, til stor jubel fra eieren. Fargene er delvis i ton-i-ton, delvis i kontrast. Regner med at den nå varer enda en sesong :)"


Laila skriv: "Sat å las på 4 metodar for å fikse ribbukser/strikka plagg. Likte godt den monster-lappinga, minna meg om alle "hodefotingane" me har i hus, -og da va då eg fekk ideen :-)
Fann buksa som låg å venta i reprasjonshaugen og nokre av teikningane te 4-åringen. Teikna av på matpapir dei figurane som passa til holet, klippa ut i janus-ull frå utslitt longs (måtte ha dobbelt lag og sikka rundt med maskin då det var tynt, ikkje mulig å tove det særlig heller, sjølv på kokevask) Sydde lappen på med tråklesting, armar, bein, auge og munn med attersting. "


Her i sør latar eg som at det er vår ;-)

4 kommentarer:

Tone Bjerkan sa...

Her var det mye fin ullvøl! Likte godt brodert longs og vottene! =)

Lene Vollan sa...

så fine monster! Lapper em del selv, men nå har jeg fått utrolig mange gode ideer!

hingva sa...

Det var gode ideer til lapping av ribbebukser!Kunne snart ønske noen flere hull å lappe:-D

Anonym sa...

Elsker "hodefotingane"!! Så nå vet eg kordan eg skal lappe buksen til toåringen :o)