torsdag 12. april 2012

Lurer du på noe?

Jeg er en skikkelig nysgjerrigper, alltid vært det. Å oppsøke kunnskap er jo ikke dumt, men spesielt som mamma har jeg blitt litt vel frenetisk. Skulle ønske jeg var en av de kule avslappa mammaene som hadde en sterk mavefølelse og bare fulgte den.  Det er selvfølgelig en del i forhold til samspillet med barnet man kan gruble seg grønn over. Og så er det jo de mere praktiske emnene som også skaper litt hodebry: Hva skal gutten min ha på seg om vinteren når han sover middagsluren i vogna?  Kan man virkelig vente med å vaske ulla så lenge? Er det lurt å kle han i ull når han har anlegg for barneeksem? Heldigvis har jeg erfart og fått svar på det meste, men nye spørsmål dukker allikevel opp hele tiden.  Ikke så dumt at jeg kan stikke hodet mitt ut på Nøstebarngangen og få en masse gode tips fra kloke damer.

Om du er bare halvparten så nysgjerrig som meg, så har du sikker også noe du lurer på, om det så er om barns påkledning, din egen, vask og håndtering av ulla, om garnet eller om noe helt annet som vi i Nøstebarn tusler med.

Vi får en del spørsmål hver dag, både her, på facebook, over telefon og i butikkene og vi anser de som gull verdt. De gjør oss oppmerksom på hva dere er opptatt av, hva vi kan opplyse bedre om og om det er noe som ikke fungerer helt som det skal. Det kan til og med gi oss nye ideer i forhold til utviklingen av nye produkter. I skrivende stund slår jeg meg selv på skuldra og sier: Nysgjerrigperer er uvurderlige!


Om du ikke enda har fått spurt oss om det du lurer på, så fyr løs, ingen spørsmål er for dumme!


Hvis det er noe mange av dere lurer på, eller noen spørsmål Nøstedamene bobler over  for å få svare og fortelle mer om, så kan det være vi trekker noen spørsmål ut og lager et eget blogginnlegg om bare det emnet.

Vi holder spørsmålsrunden åpen ut den 22 April.

11 kommentarer:

Ida sa...

Er det sånn at dere har eget vaskemiddel til klærna dere selger? Kan man ikke bruke Milo?

Anonym sa...

1. Hva gjør jeg med en slitt ull-silke trøye til dame. Vil ikke gå med lapp under armen?
2. Hvor kan man kjøpe ullvaskemiddel til slik ull i Trondheim (sendte gaver dit)?
3. Hvorfor ikke litt friskere farger enn muldvarp når man har svart fra før?
Veldig glad i nøstebarnull. Hilsen ullmormor

Anonym sa...

Hei,
Hvor mange masker beregnes pr 10 cm for to-tråds ulla med pinne ca 3?

Jordmor Bippi Trovik sa...

Hei jeg er jordmor og fikk i dag et spørsmål om man skulle bruke ullammeinnlegg også om sommeren? Hva er det siste nye om bruk av ullammeinnlegg i forhold til infesjoner i brystet ved bruk av disse innleggene?

Synnøve sa...

Jeg har denne sesongen brukt to par hverdagsullsokker, tynne, fra Nøstebarn. De holdt veldig lenge, var utrolig gode, men nå er de helt utslitte. Hva kan jeg gjøre for å unngå at de slites ut etter en sesong? Og når de nå er tynnslitte og hullete; hvordan kan jeg gjenbruke disse? Jeg er ikke overdrevent dyktig med symaskinen, men jeg ser jo at den øvre delen av sokkene er hel og fin fortsatt...

Også helt på tampen, mer en kommentar enn et spørsmål; ønsker at Nøstebarnoppskriftene gjøres litt lengre, kanskje opplyse om at "hvis du har en lang og slank modell, strikk gjerne X antall cm lengre ben".

Hanne Beate sa...

Takk for at dere er så behjelpelige med å svare oss :-)
Mitt spørsmål er:
Når jeg vasker klærne fra dere, pleier jeg å rulle de inn i håndklær for å få ut mest mulig vann før jeg henger de til tørk. Dette skal vel ikke gjøre med ullfleece-plaggene? Bør de tørkes flatt eller kan de henges opp?

Silje sa...

Hvordan blir man en effektiv strikker? Har dere tips til hvordan holde på pinnene? Tips til hvordan strikke kjappere på vrangen?

Hanne sa...

Hei! Jeg savner overtrekksvotter uten fôr, helst i litt vannavstøtende materiale. Vindvottene deres blir for kalde midt på vinteren og fôret gjør de vanskelige å trekke utenpå strikka votter synes jeg + at de blir så tykke å ha på seg da :-)
De rillestrikka vottene er supre, men det samler seg så mye snø i de når det ikke er noe utenpå.

Synnøve sa...

Hvordan bør vi lagre ullplagg? Nå tenker jeg ikke bare på plagg strikket av Nøstebarns ubehandlede ull, men ull generelt. Tenker både på korttidslagring (f eks over sommersesongen) og på langtidslagring (f eks dyrebare plagg som dåpskjoler og andre klær vi vil beholde som gode minner).

Jill sa...

Hei! Jeg lurer på om dere har noen gode tips til hvordan få et nøstebarn soveskinn til å bli som nytt? Venter mitt tredje barn og lurer på om jeg kan få det gamle skinnet brukbart igjen, eller om jeg må kjøpe et nytt. Har vært veldig fornøyd med skinnet og det har holdt godt til de to andre barna. Men nå er det ikke så pent lenger, har vasket det i maskinen. Hadde vært takknemlig for noen gode tips!

Bente Simone sa...

Vil egentlig bare takke for fantastiske klær. Babyen min hadde diaré og vi var nødt ut å kjøre. Siden hun hadde pysj på allerede valgte jeg å kle sparkebuksa med fot i ullfrotte utenpå. På tur hjem skjedde det som måtte skje. Hun hadde en løs illeluktende avføring. Lykken var denne buksa som gjorde at verken ytterklær eller bilstol ble våte engang. Hun var faktisk så tørr utenpå at jeg ble overrasket over hvor vått og grisete det var inni.

Men altså, hvorfor, hvordan går dette an?

Bente