mandag 23. januar 2012

Drømmestrikk-vinnere. Bilder av premiene


”Jeg kan ikke strikke” hører jeg ofte fra folk som er innom butikken. ”Jeg har ikke tid” og ”Jeg har ikke tålmodighet til å strikke et helt plagg” er også gjengangere fra de som står med drømmende blikk foran garnhylla. Ofte er det nemlig sånn, at man har en helt klar idé om hva man kunne tenkt seg å strikke – den fargen sammen med den, to tynne striper og en tykk, de knappene sammen med den fargen – men så blir det med tanken. Det ville vi gjøre noe med, og i oktober hadde vi en flott konkurranse her på Nøsteblogg der premien var å få strikket sitt drømmeplagg - av noen andre! Det eneste man måtte gjøre var å beskrive hva man ønsket seg, og så trakk vi to heldige vinnere.
  
Los Novios og Lisa har allerede fått genserene sine i posten, og nå som den hektiske juletiden er over får vi endelig vist bildene til alle dere andre her på bloggen.

Lisa sa...
”Åh, det hadde vært helt fantastisk! I en hektisk studenttilværelse sitter en igjen med lite tid og slunken lommebok, når det i tillegg råder total talentløshet når det kommer til håndarbeide i familien blir det desverre lite hjemmestrikk på jr :( Er så utrolig mye jeg gjerne skulle hatt til ham, gode klær er jo prioritert selv med trang økonomi og ingen å arve av :( En rullegenser i brunt, hvitt eller beige, og små gule striper og knapper på skulderen hadde vært supert til jr her som snart runder sitt første år <3 ” 


Lisa ombestemte seg og ville heller ha grønne enn gule striper, og det fikk hun selvfølgelig :) 

Garnet som er brukt i denne genseren er 2-tråds merinoull i fargene 11-naturbeige, 12-naturbrun og 72-lys oliven.

Los novios sa... 
”Jeg ønsker meg en bestefarstrøye i brune og beige striper som lillegutt kan bruke neste vinter når han blir to år. Elsker Nøstebarn, men kan dessverre ikke strikke klær - ennå. Øver meg på teppe, men det går sakte framover.”

Vi har senere fått en liten oppdatering på hvordan det går med strikke-øvingen hennes: 
”(…)Jeg kan også fortelle at jeg har avansert fra teppe til sjal og hals, og det fungerer ypperlig å strikke på T-banen.”
Garnet som er brukt i denne genseren er 2-tråds merinoull i fargene 10-natur, 12-naturbrun og 13-mokka.

Gratulerer til de to vinnerene, vi håper drømmegensrene levde opp til forventningene og at de blir flittig brukt! Er det flere enn meg som får veldig lyst til å strikke av å se disse bildene?

8 kommentarer:

SILKESAUEN sa...

Fine! Likte spesielt godt "Lisa-genseren" pga dei smale, grøne stripene som friska opp i det brune. Som ein forsmak på våren!

Ja, om nokon berre kunne strikke draumane eg har oppi hovudet... Eg er nysgjerrig på kor lang tid det tok å strikke ein slik genser for ein Nøstebarn-proff?

Misemor sa...

Flotte gensere, heldige vinnere!

Synnøve sa...

Ja, gjett at jeg også får lyst til å strikke! Heldige vinnere - så godt at de som så gjerne vil (men kanskje ikke får til eller har tid eller eller eller), kan vinne noe slikt! Det må jo bare inspirere, jeg kan ikke skjønne annet :)

ingeborg sa...

så flotte de var! er veldig glad i denne genseren, har laget flere til barna. men jeg kunne ønske det var oppskrift til voksne også?:-)

Anonym sa...

Kjempefine! Har ein rullegenser i str 4 år i produksjon hos bestemor, men ho tykkjer det er veldig så mykje ho skal leggja ut i armane. Kva erfaringar har de med det? Mariann

Turbomamma til to småtroll på 7 mnd og 2 år.. :) sa...

Fantastisk fine gensere! Jeg er også på "lære" stadiet, men har ingen mor eller bestemor som kan lære opp, så her går det i sakte selvlæring. Mye feiling, men utrolig kjekt når man får det til:) Håper dere setter opp flere slike konkurranser, da er jeg med!

Karoline sa...

Mariann: Det skal bare økes rett over 10cm i ermevidden i str 4 år, så det ser nok mer voldsomt ut på mønsteret enn det egentlig er. Hvis ermene blir veldig vide, strikker hun kanskje litt løst? Da kan det være lurt å gå ned i pinnestørrelse for å få rett fasong på genseren :)

Ingeborg: Voksenvariant av dette mønsteret hadde vært fint, vi noterer ønsket!

Silkesauen: Hvis jeg ikke husker helt feil, fikk vi disse genserene tilbake fra strikkekontaktene våre i løpet av en måned, men det varierer nok hvor lang tid man bruker på et sånt plagg. Selv om man strikker aldri så fort er det jo ikke alltid man har tid til å strikke så lenge av gangen.. :)

Kntibymary sa...

Så fin!:)