tirsdag 18. oktober 2011

Kven får sin ønskegenser strikka?

Førre veke hadde me ein konkurranse her på bloggen med premie litt utanom det vanlege. Sprørsmålet var: Korleis ser din ønske-genser ut? Vinnaren får genseren ferdig strikka av oss. Det var kjekt å sjå at det var så stor deltaking! Eg fekk lyst å starte landsdekkande strikkekurs med ein gong! Mange av dykk skreiv de ikkje hadde tid til å strikke. Kanskje samfunnet burde innført litt "strikkfri" kvar dag? Eg er sikker på at det hadde gjort mykje positivt for både "stress-skuldre" og slitne hovud. Strikking er terapi :-D


Me har valt å trekkje to vinnarar denne gongen og dei er:

Los novios sa...
Jeg ønsker meg en bestefarstrøye i brune og beige striper som lillegutt kan bruke neste vinter når han blir to år.
Elsker Nøstebarn, men kan dessverre ikke strikke klær - ennå. Øver meg på teppe, men det går sakte framover."

Her er bilete av Bestefartrøya som "Los novios" ønska seg. Oppskrift 1945 Bestefartrøye + Strikk til nøstebarn. Oppskrifta er til str 1/2 til 10 år og vert strikka i 2-tråds Merinoull.


Lisa sa...

Åh, det hadde vært helt fantastisk! I en hektisk studenttilværelse sitter en igjen med lite tid og slunken lommebok, når det i tillegg råder total talentløshet når det kommer til håndarbeide i familien blir det desverre lite hjemmestrikk på jr :( Er så utrolig mye jeg gjerne skulle hatt til ham, gode klær er jo prioritert selv med trang økonomi og ingen å arve av :( En rullegenser i brunt, hvitt eller beige, og små gule striper og knapper på skulderen hadde vært supert til jr her som snart runder sitt første år <3 "


Her er bilete av rullgenseren som Lisa ønska seg. (Oppskrift 1931 + Strikk til nøstebarn). Her er gensaren strikka i farge 56 Blåbær og 76 Eplegrønn i 2-tråds Merinoull.

Gratulerer til dykk! Send oss ein e-post til blogg@nostebarn.no med adressa. Me set i gong med strikkinga med ein gong og skal få tatt bilete og legge ut her på bloggen når gensrane er ferdige.

Eg vart veldig inspirert av å lese alle kommentarane de skreiv. Eg tenkte :"Å, ja det hadde vore fint" og "Det kunne eg og tenkt meg" og fekk lyst til å setje i gong på nye prosjekt. Så om nokon av dykk manglar inspirasjon rår eg dykk til å lese gjennom!

8 kommentarer:

Hverdagsgleder sa...

Gratulerer til vinnerne ! Har akkurat strikket ferdig en slik bestefartrøye til minstemann.I dueblå, maken til den på bildet :-))Han valgte farge selv også. Ble veldig godt fornøyd med den :-)) Lett og passende tykelse til å ha under jakke, dress osv. I gang med ribbebukse nå; blir kjekt til vinteren !

Brit sa...

Gratulere til heldig vinner. Jeg er nettopp ferdig med tunikaen. Utrolig hærlig plagg å ha på seg og må strikke flere:)

Lisa sa...

Jippi! SÅ gøy! :)

Misemor sa...

Grattis til de heldige vinnerne! =) Gleder meg til å se resultatet. :)

Maud sa...

Gratulerer til heldige vinnere. Gøy at den ene som ble plukket ut ikke strikker selv og at den andre fortsatt øver. Lykke til med øvingen. Snart har du strikket ditt første plagg!

Er ikke helt enig at man ikke har tid, men skjønner godt at noen ikke prioriterer dette. Har det selv ganske travelt, men passer alltid på å få strikket noen runder. Helt enig om at det er terapi i ett strikketøy. For meg har det blitt en måte å stresse ned i en hektisk hverdag. Mange reiser jo også kollektivt og det er helt genialt å strikke på buss, tog, bane, trikk. Gjør det masse :) Så det er bare å kaste seg på bølgen å strikke i vei.

Anonym sa...

Gratulerer til heldige vinnere!
Som Maud over her synes jeg heller ikke tidsklemma bør få stå i veien hvis ønsket er å lære å strikke :-D
Et strikketøy kan nemlig strikkes på litt her og litt der - mens potetvannet koker opp, på reise hvis man er passasjer - for ikke å snakke om foran tv eller på cafe. Er ganske nybegynner selv, men lærte å strikke via bøker og you tube -og er nå helt hekta :-) Anbefales!!
Klem, KristinB

Anonym sa...

Jeg oppdaget først nå at jeg faktisk har vunnet! Snille dere fant fram til meg likevel. Nå gleder jeg meg veldig til å få se den fine genseren. Jeg kan også fortelle at jeg har avansert fra teppe til sjal og hals, og det fungerer ypperlig å strikke på T-banen.

Tusen takk. Nøstebarn har verdens beste ullklær!

Los novios sa...

Og det var meg som skrev kommentaren over...