torsdag 27. oktober 2011

Smått og stort frå året som har gått

I dag byrjar eg med eit bilete av Ingebjørg. Svigermor har strikka ny jakke til ho i 2-tråds Merino i fargen 92 Naturgrå. Ho har brukt Bestefartrøya (Oppskrift 1945 + Strikk til nøstebarn) som utgongspunkt, men strikka jakka fram og tilbake med opning framme. Ingebjørg likar best jakkar og vil dei skal vere tynne. Kantane framme har ho strikka til slutt. Det vert lettare å fordele knapphol då. Ingebjørg er veldig nøgd med jakka og eg er ganske misunneleg... (På hovudet har Ingebjørg ei langlue som de finn gratis oppskrift på her.

Så var det litt vidare mimring over året her på bloggen. Eg takkar for alle dei fine orda de skriv til meg. Det er vemodig å skulle forlate dykk!

Først litt statistikk:

Nøstebloggen starta opp 26. november i fjor og sidan den tid har det vore nesten 300 000 klikk fordelt på 156 innlegg. Rekorden er 680 kommentarar på eit innlegg (konkurransen med premie gåvekort på 2500,-) og det best besøkte innlegget er Tubeskjerf - ny gratis oppskrift.


Det har vore eit variert år. Eg takkar Nøstebarn for at eg har fått brukt så mykje tid på bloggen og har fått lagt inn emne som også er litt på sida. Eit døme på dette er pengekorta eg viste idear til i April. Så teng nokon idear til artige måtar å gi vekk pengar på; sjå her.


Innlegget med volangskjerfet har også vore godt besøkt. Det er jo også veldig aktuelt i disse "julegåve-strikketider". Oppskrifta finn de her.

Og ellers har det også vore litt eksprimentering (på høgt eller lågt nivå...) Som til dømes innlegget om det er mulig å reversere ein feilvask? Kva er den beste metoden for å farge ull? Korleis få til umogeleg vøling?

Nokon som har hatt eit favorittinnlegg/tema frå året som har gått?

Og berre så det ikkje er tvil: Nøstebloggen held fram! Ny bloggar er å finne her frå neste veke av. I morgon kjem meir info :-)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for en kjempefin og lærerik blogg, Kathrine:) Lykke til videre!

murmel. Oslo sa...

Takk for en kjempefin blogg. Trist at du gir deg. Lykke til videre

gimmeline sa...

Du er kjempeflink :)

Syserine sa...

Har så glede av bloggen! Og dattern din ligner deg : ) Synes det var lärerikt og göy med diskusjonene om superwash/obehandlet og vask av ull!

Anonym sa...

Jeg tror ullvøl var min favoritt! Det åpna seg liksom en ny verden for meg da jeg så alle de flotte måtene å få ullplagga til å vare leeeenge:-) Og så er det alltid moro og inspirerende å se eksempler på nøstebarnstrikk, med ulike fargevalg og dekor som gir ideer til egen produksjon :-)

Klem fra KristinB

Liv sa...

Vanskelig å nevne en favoritt... Denne bloggen har, takket være DEG og dine kollegaer, vært veldig variert,lærerik og inspirerende! Jeg håper fortsettelsen blir like bra! Tusen takk for jobben du har gjort i Nøstebarn! Bøkene du har skrevet er flotte, og oppskriftene enkle å følge sjøl for oss som ikke har strikka klær i årevis.
Det er trist at du skal slutte, men jeg vil ønske deg lykke til videre på veien. Kommer til å huske deg som Nøstebarn- dama ;)
Klem fra Liv

Kristin sa...

Hva om du starter en inspirasjonsblogg selv? Du er suveren! Har "kopiert" flere av bursdagskortene dine, og gleden fra både barn og foreldre har vært stor:-)