onsdag 13. april 2011

Endå fleire idear til pengekort

I det siste har eg vist pengekort eg har laga. Om du ikkje har fått dei med deg finn du i innlegget Alltid beredt! og Fleire idear til pengekort.
Eg hadde planar om eit strikkerelatert innlegg i dag, men eg sit djupt inne i mine Excel-skjema. Begge ungane skal i selskap denne veka, så kort måtte me jo lage likevel. Det vert derfor pengekort som er temaet i dag og. Til slutt i innlegget kjem eg med fleire måtar å gi vekk pengar på. Kjekt om nokon har fleire idear har lyst å dele.Eit songkor. laga i gåvepapir og har papir, silkepapir og fjør til hår.


Her er kortet forma som eit skattekart. Eg har brent litt av kantane på det brune papiret. Teksten er skrive langs vegen til skatten. Teksten kan vere noko slikt som: "Kjære deg! Gratulerer med dagen. Me har høyrt at du er så god på å finne skattar? Håpar du finn denne og kjøper deg noko fint for gullpengane!" Skattekista er enkelt lukka med to binders.Ikkje alltid lett å vite kva ein skal gi til ei vaksen niese som har "alt". Kva med pengar til litt "stæsj? Fjærboa, silkepapir til hår, perler til øyrepynt og kjole klyppt ut av gåvepapir.

Her har Hansemann og eg laga eit tog som er fylt med kler og kosedyr.

Her har me laga bokstaven til jubilanten. Det er jo også ein ide å lage tal (alder, årstal o.l)

Minner til slutt om dei andre fikse måtane å gi vekk pengegåver på: 
  • Blås opp ein ballong og legg pengane inni ballongen.
  • Skjer ei stor potet eller eit bød over på tvers. Hol ut og legg pengane (og helsing inni). Fest eit bredt silkeband rundt og fest med knappenåler.
  • Støyp myntane inn i ei såpe.
  • Brett eit eller anna i origami av ein seddel.
  • Lever pengane i småmynt (50-øringen går ut av omløp om eit år..)
  • Lag eit smykke av myntar med hol i: knyt fast ein og ein mynt i ei snor/silkeband.)
Andre som har andre forslag?

17 kommentarer:

One Enerud sa...

Dere har virkelig inspirert meg med bloggen deres.
her er ull lappet og kuret den siste uken, i tillegg ble noe farget, og nå gleder jeg meg til å sende barna i barnebursdager med penger!

Elisabeth sa...

Så kreativ du er! Hvem sier det ikke er gøy å få penger når man får de på denne måten?!?!
Tusen takk for tips!

Benthe sa...

Hvor laver du mange flotte penge kort.Man kan få mange gode ideer hos dig.

Line sa...

Her var det mange fantastiske ideer :-)
Ellers husker jeg min mor tegnet blomsterstilker med blader, på et kort, og så sydde hun fast "blomsterkronene" med fargerik ulltråd. Her brukte hun kronestykker, femmere, 10-kroner og 20-kroner. Da ble det variasjon i blomstene.

Selv har jeg kjøp en 3-pack med kinder-egg, åpnet pakken i bunnen, med en skalpell (slik at det kan limes igjen, uten at man kan se det har vært "tuklet med"), og pakket et av eggene forsiktig opp, åpnet egget med skalpell/skarp kniv, tatt ut og åpnet det "gule egget" inni, og puttet en seddel inni, istedenfor leken. Der etter har jeg "limt" sjokoladeegget sammen med litt smeltet sjokolade, og pakket det pent inn i folien igjen. lagt egget i esken med de andre, limt esken, og pakket esken inn i pent papir... en suksess hver gang :-)

OliveBlush sa...

Jeg har ikke gitt bort penger på denne måten før, og tar til meg alle de gode tipsene jeg får :-D. Minner ellers om at pengekort er fine å bruke i forbindelse med konfirmasjon, men da med det som tema. Voksne kan dessuten også ha glede av pengekort, men da kanskje med sedler inni...;-)
Jeg har ei sparebøsse jeg legger alle 50-ørene i, er så trassig å betale med de, så lommeboka ble full. Nå får jeg nok snart veksle de inn, før de går ut av omløp (tror banken tar de imot i noen år til)

Hilde sa...

Så utrolig flotte kort! Kreativt :o)

Misemor sa...

Må bare si meg enig med alle før meg, fantastisk kreativitet som utspilles med de pengekortene. Og andre måter å gi bort penger på! =)
Gleder meg til å lage kort neste gang jeg skal gi penger iallfall!
=) Tone

Anonym sa...

Hei,
Jeg har laget "pengetre" til en venninne en gang. Fest kronestykker og femmere til grener, bind de fint sammen og legg ved et kort ala "treet er fortsatt i sin ungdom, men hvis du vanner det godt og snakker hyggelig med det, vokser de små fruktene seg kanskje store".

Birgitte

KristinB sa...

Superfine kort i dag også! Ballong-ideen du nevner har jeg tydd til flere ganger, ikke alltid man tar seg tid til å sitte ned med papir og klipp/lim :-) Har da putta pengene inni ballongen, blåst opp og skrivi hilsen med sprittusj utapå...fort gjort!

Gunn-Hege sa...

Supre ideer!!!
Jeg har laget kort med sjørøver-tema, og på innsiden har jeg limt på paljetter og "diamanter" sammen med mynter, så blir det jo en ekte sjørøverskatt :0)

MrsC sa...

Når mine barn gir bort penger i gave (oftest en femtilapp, putter vi ofte pengene inni en

ballong og blåser den opp.
Utenpå står det gjerne "sprekk meg".
Nå fikk jeg flere gode ideer :-) Flotte kort!

Ingeborg sa...

Vi har gitt vekk vårt første pengekort i dag, inspirert av klovnen med den store sløyfa. Vi fekk veldig gode tilbakemeldingar - og kunne gladeleg reklamere for nøstebloggen.

Kathrine G. sa...

SÅ bra, Ingeborg!
Kjekt å høyre!
Og takk for alle som deler gode tips!

Bodil sa...

Likte spesielt godt de bokstavkortene og sjørøverkartet, kjempesmart :) Takk for flotte ideer, er jo også litt gjenbruk i dette - jeg synes ofte at små rester av gavepapir er altfor fine til å kastes, men så er det liksom for lite til å pakke inn en hel presang i - nå kan de få nytt liv i flotte kort.

Ingrid sa...

Dette innlegget likte jeg. Jeg liker ikke å gi penger, bla fordi det er så upersonlig, men med en slik vri blir det så absolutt personlig:-)

Trineda sa...

Ja, penger i en konvolutt blir bare en i mengden - og jeg liker det IKKE. Disse ideene er helt supre. Men den gangen ballongen for til værs uten å sprekke ble det dobbelt gave! Kjedelig, men en fin historie i ettertid og den vil nok bli husket lenge!!

siripiri sa...

Alltid en slager å kome i barneselskap med lommane fulle av pengar! Det ser so mykje ut då! Dette var alltid pappa sitt triks.