torsdag 7. april 2011

Gi ei utfordring!

På måndag hadde eg eit innlegg som viste korleis ein kan lage papirposar eller "gåveesker" til å gi vekk gåver i. Dei kan fyllast med det du skal gi bort anten det er heimelaga eller kjøpt. Eg lova eg skulle kome med eit tips på kva de kunne fylle dei med og her kjem tipsa :-)I januar hadde me Restegarn som tema her på bloggen. Det er jo ei kjend sak at me som strikkar har mykje garn liggande (både opna og uopna nøster). Eit godt tips for å slanke garnlageret er rett og slett å gi det vekk! (Ikkje heile sulamitten, men delar av det). Dette er fint både til uerfarne strikkarar som treng ei utfordring og det er også fint til erfarne strikkarar. Kanskje kan det vere kjekt å få oppskrift og garn til babysokkar for ei nybakt mor?

Dersom mottakaren ikkje kan strikke kan du  leggje ved eit kort som seier at ein "kurskveld" er inkludert eller at du tilbyr "online" strikkehjelp. Du kan leggje ved ei oppskrift du har liggande eller skrive ut ei av dei mange gratisoppskriftene som ligg på nettet. (Mellom anna hjå Nøstebarn her.)
Her har eg laga eska av ein fargeprøvebrosjyre og oppi er det Silkeull og oppskrift 1926 Sjal. Har du strikkepinnar kan du leggje det med og viss ikkje har mottakaren kanskje sjølv?
Her ligg det restegarn i fine fargar som mottakaren kan strikke sjal av.
Dersom du har restegarn kan det vere greit å leggje ved oppskrifter på småplagg som luer, babysokkar, vottar eller skjerf. Til dømes Oppskrift 1904 eller 1912 frå Nøstebarn. (Foto: Tove Breistein)

Det er også supert å gi vekk garnet i ein heimesydd pose som kan brukast igjen til innpakning eller til strikketøypose? (Bilete er frå Brukt på nytt der det er skrildra korleis du syr posane)

Så minner eg om at eg trekkjer vinnaren av Singlet i ull/silke i morgon. Vinnaren vert trukke av alle kommentarane som er posta på innlegga denne veka. Så det er ikkje for seint å vere med i trekninga endå!

31 kommentarer:

Husfruen sa...

Å så glad jeg hadde blitt om jeg hadde fått en sånn gave, bedre det enn noe man ikke trenger.

Irene sa...

smarte gaveideer!

ohelene sa...

Eg hadde blitt kjempeglad for kvalitetsrestegarn! Og sydde gaveposar er å gi gava ein ekstra piff!

Kristin sa...

Jeg har akkurat sortert ut 40 kg (!) av garnlageret mitt og skal levere det til Frivillighetssentralen her i Stjørdal i morgen. Godt å få unna og godt å vite at det kommer til nytte ;o)

Ingrid sa...

Det er egentlig alltid kjekt å få garn! Andre har gjerne andre typer garn enn en sjølv og det er kjekt å prøve korleis det er :) God ide som eg har brukt sjølv.

Synnøve sa...

Super gåveide. Eg har fått slike gåver nokre gonger og vart veldig glad:)

Kathrin`s lille verden sa...

Det var en god ide! Iallfall for de du vet vil ha bruk for oppskrift og garn:)

Anne Lise sa...

Jeg hadde blitt superglad for en slik gave. OG slike sydde poser er jo ekstra flott å få det i, så har man et sted å ha strikketøyet mens man strikker. :)

rips sa...

Gi bort restegarn!
Kongeidé!

Bodil sa...

Sånn gave ønsker jeg meg og :) Nå gleder jeg meg til neste gang noen jeg kjenner har bursdag eller jeg finner en annen anledning til å gi bort gave. Morsomt med gaver når man ikke forventer det også...

Anonym sa...

Greit om ikkje prosjektet ein gjev vekk er for omfattande. Eg fekk garn til eit heilt strikketeppe for ti år sidan. Det er enno ikkje ferdig...

Mariann

Siv Karin sa...

Kjempegod ide til som gåve til dei rette mottakarane. Dei fleste av mine vennar vil nok helst motta ferdige produkt frå meg;-), men eg veit eit par som ville ha teke utfordringa, ja...
Eg skal ellers adoptere ideane til pengekort, -kjempeflott!!

Irene sa...

en helt annen ting - det hadde vært veldig fint om HELE innleggene var synlige, og man slapp å klikke på "vis mer" på eldre innlegg. Stadig vekk lett å glemme, og derfor får en ikke med seg hele.
Man kan også ha f.eks. vis de 100 nyeste innleggene på 1.siden, og da kan man "rulle" (scrolle) seg nedover siden uten et eneste klikk. Hadde vært deilig :-D

Ann-Kristin sa...

Det er i alle fall ei gåve eg hadde blitt kjempeglad for!! Kjempegod ide!

Kathrine G. sa...

Irene: Eg er så einig, men sidan eg har så mange bilete i innlegga tar det då uendeleg lang tid å opne opp bloggen. Eg tar derfor å "lukkar" dei etter nokre dagar. Men sjølvsagt kan eg gjerne prøve å ikkje gjer det og sjå om de kjem klager på at ting går tregt :-p ??
Innspel frå andre på dette?

Anonym sa...

Så kjekt månedstema!
Eg er allerede inspirert til både pengekort og å sy strikketøypose - i stedet for den stygge og bråkete plastposen...
Og tenk å få garn og oppskrift i gave, da! Supert!
Gleder meg til resten av april på nøstebloggen:)
Sigrun

Anonym sa...

Siden ikke alle har bredbånd i dette landet synes jeg det er fint at du gjør som du gjør Kathrine. Mange av oss på bygdene sliter med å få åpnet mange sider på nettet...

therese sa...

God ide :)

OliveBlush sa...

Jeg hadde vært utrolig glad for garn og strikkeoppskrifter. Mest moro er det jo å få oppskrifter på noe uvanlig og kanskje ikke så stort, f.eks. volangskjerf. Flott idè :-)

Ellers har jeg oppdaget at hvis man klikker på f.eks. april i bloggarkivet, kommer alle innleggene for april opp. Hvis man klikker på 2011 kommer alle for iår opp! Liker forøvrig godt søkefunksjonen øverst til venstre, - da kan man lettere finne det man leter etter.

Veronica A. sa...

Hmmm... For å gi bort garn+oppskrift, skulle jeg vært 100% sikker på at mottakeren var like glad i håndarbeid som meg selv. Syns iallefall ikke restegarn egner seg som gave! Da måtte det vært mer som: "Jeg har masse garn jeg ikke får brukt - noen som vil ha?"

Ingvild sa...

Dette var ein super gåveide! Har eg aldri tenkt på:) Tusen takk for inspirerande og fin blogg:D

Elisabeth sa...

Sånne gaver er bare de aller beste. Men man blir liksom ikke tatt alvorlig når man sier at man ønsker seg garn og mønstre, har flere ganger fått spørsmål om jeg ikke ønsker meg noe ordentlig i tillegg...

SuperHanne sa...

Takk for smarte gavetips! :)

Krisztina sa...

Jeg hadde i hvert fall blitt kjempeglad!!!! God ide:)

Anonym sa...

Veldig kjekt å få garn! Og strikketøyposar er veldig populære gåver. Har laga mange slike, og fekk seinast i dag ei "bestilling" frå ei som ønskjer seg ein slik til bursdagen.

Ellen Marie sa...

Jeg ga en hjemmesydd pose med hjemmelagede strykemerker på, 2 nøster garn og håndkrem til den hekleglade mottakeren til jul :-) syntes d var artig å lage og gi. Den lille håndkremtuben oppi posen med tanke på at man ofte har tørr hud om vinteren og at det da er greit å kunne smøre seg før man skal strikke eller hekle.

hingva sa...

Mange gode gavetips denne uka. Likte godt kortene, artigere å gi bort penger på den måten:-)Ellers så har jeg tenkt å strikke lue eller sokker å gi bort som liten barselhilsen, har kjøpt gavepose. Hadde vært artigere å lage en selv, men det får bli neste gang:-) (må jo bruke opp det jeg alt har kjøpt..)

Gunhild sa...

Mange gode idear her. Takk!

Sunniva sa...

Tusen takk for fine gavetips! Jeg har plenty restegarn liggende, i alle mulige farger. Og stoff til å sy små poser har jeg også. Hvem blir den heldige? ;)

Anne Brit sa...

Den tøyposen har jeg laga flere ganger, og den er perfekt som håndarbeidspose. Takk for gode ideer!

Camilla:) sa...

Super ide med å gi bort garn og oppskrift i gave, det er noe jeg hadde blitt utrolig glad for å fått i allefall :)