tirsdag 19. april 2011

Påske av det ein har

Is there anybody out there?
Eller er alle på påskeferie? Eg reiser snart, men fyrst litt påskeblogging. 
Det er så herleg når våren enedeleg er her. Det spirer og gror! Det er kjekt å pynte opp litt inne, så alle kjem i påskestemning. Eg synes det er kjekt å prøve å pynte med det eg har og kan finne ute. Ungane har laga kyllingar og eg har laga krans og dekorasjon.

Ungane har laga supersøte kyllingar av det me hadde liggande. Dei har limt silkepapir, fjør, auger og nebb på ei vattkule som står på eit trepinne (grillspyd). Men kyllingar kan ein laga av det ein har liggande: garn, krølla papir,
Her er heile dekorasjonen: Eg har lagt litt oasis i botn av ei blomsterpotte (men grus/sand går sikkert og fint). Over har eg lagt mose (plukka på plenen faktisk ..) og så har eg stukke nedi kvitveis, kvistar og nokre blå blomar som dukka opp i hagen. Og så kyllingane sjølvsagt. Kvistar er så fint. Set dei i flasker, vasar eller krukker. Ta dei gjerne inn før dei spirer så får små og store med seg spiringa i løpet av kort tid.
Kyllingane pyntar opp i vanlege potteplanter og. Så er påskedekorasjonen fiks ferdig på 1, 2, 3.

Eg viser like godt noko av det ungane laga i fjor. Dei malte eit lerret (men her kan ein også bruke ei tre/papp-plate) og så teikna dei opp ein kylling. Her sette dei  på krølla silkepapir og litt fjør. nebben klyppte me ut i papir og augene er kuler. Rundt forbi pynta dei med egg klyppt ut av gåvepapir.


Eg har laga krans til døra vår. Har surra mange kvistar rundt kvarandre. Her kan ein sjølvsagt pynte med sløyfer, kyllingar eller egg, men eg synes og det er fint å ha kransen heilt enkel.
Surra ein runde med stålstreng rundt til slutt. Veldig kjekt å jobbe med kvistar og det er fint lite som er så fint.


Ellers held eg på med farging av ull. Heile veka etter påske vert via til dette.( De skal få alle detaljar..)
Eg kunne ikkje dy meg og måtte stikke handa nedi for å få fordelt fargen godt. Og handa vart blå. Går ikkje av: har prøvd med flekkfjernar og White spirit. Så slik reiser eg på påskeferie.. Alt for saka ;-)
Eg ønsker dykk alle ein fantastisk påske!
Og så må eg berre opplyse om at eg utset trekninga av ullpysjen til tysdag. (Hadde visst heilt gløymt heile påsken.) Så då går neste konkurranse frå tysdag til fredag.

19 kommentarer:

Anette sa...

Hoho! Jeg farget tøy for noen uker siden, og gjorde akkurat det samme. Med begge hendene! Er borte nå heldigvis, men satt overraskende godt gitt, men resultatet av farginga ble bra, så jeg var fornøyd med det!

Masse supre tips du har på lager asså! Superinspirerende! Både med pynting og kort og gaveideer! Allerede gitt bort en restegarn-strikke-pakke i hjemmelaga gavepose! Falt i god jord! Skal gjøre det mer! :)

Anonym sa...

halloj!
så mange fine tips, måtte inom en liten tur på nöste bloggen enda fast jag er på påskeferie. Vill vinna finaste pysjen!!
( har begynnt å hekla lappar till å reparere stilongs med, det hadde jag aldrig gjort uten denne bloggen här)
Glad påsk:-)

OliveBlush sa...

Å, så fine påskedekorasjoner, - her på bloggen får vi mange gode tips! Jeg pleier å ta inn bjørkekvister og henge hekla, gule kyllinger i. Har også noen påskekyllinger i kardet og farget ull jeg har lagd (har også dompaper lagd etter samme prinsipp, som er julepynt). Junior på 17 mndr. er glad i å dra i duker, så påskedukene får ligge i skuffen iår! Koselig å pynte til påske!
Hånda di Kathrine, er som tatt ut av en påskekrim ;-) Fargen går av etterhvert!

Anonym sa...

Gler meg te ullfargetips:)
Har mykje arveklær ligga de som eg ikkje får me te å gje vekk grunna flekkar...
Sol&glad påske.

Kathrin`s lille verden sa...

Fine tips om påskepynt! Her skal det males påskeegg i morgen:) God påske! :)

Merete sa...

Kanskje du rett og slett må ta deg noen turer i et basseng og bli klora!
Ha en superduper påske!

vero9ka sa...

Fine tips om påskepynt! Her har vi perlet pynt i gule farger og malt påskeegg.

God påske!

Monstermønster sa...

Gjorde noe lignende selv, men med hennafarge! Oransje hender i laaaang tid, ikke så kjekt når jeg skulle jobbe, og det ble kommentert hvert femte minutt :)

Ellen Marie sa...

Heisann! Ble blålilla på hendene da jeg farget en body i konditorfarge. Fargen satt godt, men gikk bort etter 1-2 dager sånn ca. God påske og tusen takk for alle tips. Har strikket flere lapper for å reparere hull på knær (sønnen min hiver seg på knærne og sklir bortover gulvet for tiden, ikke så rart det går hull). Det var artig å strikke dem i ulike farger og med heklekant i kontrastfarge. Eieren av strømpebuksene ble veldig fornøyd også!

Hekkan Hekkel sa...

Haha, skikkeleg Avatar :) Men ja, kva ofrar ein vel ikkje for ei god sak? :)
Kjempefin påskepynt, og supre ideear.
Riktig god - og fargerik - påske :)
Mvh, Kristin

Retrobaby sa...

Så mange fine tips - og lekre hender! :)
God påske!!

Anonym sa...

Ai! At fargen sitter godt lover vel godt for garnet, men kanskje ikke så kjekt med blå hender..! Hva med å prøve å gni hendene i aske? Det hjelper ihvertfall mot hårfarge som ellers setter seg i huden.

Anne Lise sa...

Gleder meg til innlegg om farging ;) Synes kransen var veldig fin!

Anonym sa...

Har hørt om Bluetooth, og nå også Blåhånd. Var det slik Hulken ble grønn, tro? Han virker ikke like tøff hvis man vet at han ble grønn av å farge ullgarn...

Mona sa...

Hvilken inspirasjon! Takk for en kjempefin blogg med masse supre tips.

Vi har lagt vår elsk på klærne til nøstebarn siden datteren vår ble født for to år siden. Makan til mykere, mer solid og miljøvennlig tøy skal man lete lenge etter! Vi er ekstremt godt fornøyd med de kortermede bodyene i ull/silke. De brukes gjennom hele høsten, vinteren og våren - og også på kjølige sommerdager. De er så myke, varmeregulerende og man slipper to sett med ermer som klumper seg. Tommel opp for ull/silke-bodyene deres!

Synes det er tipp-topp med en slik herlig blogg hvor man kan plukke opp tips til både det ene og andre. Takk for det du deler med oss!

Ha en riktig fin påske(sommer) :-)

Sara sa...

Vilka fina påsktavlor och söta kycklingar!

Glad påsk!

Pernille sa...

Heldige dere lenger sør i landet som har vår og varmere vær. Våren er den årstiden denne søringen bosatt i nord savner mest. Hvitveis og blåveis.....sukk. Her sluddet det i dag, men snøen tiner også.

Takk for mange fine tips til både gavekort, påskepynt med mere. Blir spennende å høre om dine erfaringer med farging av ull, hvilke farger du har brukt osv. Håper fargen forsvant fra hånda i løpet av påskeferien.

Her bruker begge ungene ullpysj fra nøstebarn nesten året rundt og mor "bor i" ull/silke nattkjolen.

Kristina sa...

Anbefaler klorinbad til hendene. Jeg har også hatt det samme problemet ved farging. Fylte vasken med vann, helte litt klorin oppi og satt med hendene nedi i ca 5-10 min.

Anonym sa...

Disse tøflene er supre!! Har hatt flere par og vært veldig fornøyd!