tirsdag 5. april 2011

Alltid beredt!

Dette innlegget har ingenting med strikking eller ull å gjere. Men eit forslag til løysing på korleis ein skal kome gjennom det store talet barneselskap alltid beredt, utan stress og der både vaksne og born er nøgde.

Ja det vert mange ein skal gi gåve og eg kjenner "trøkket" etter at begge ungane byrja å gå i barnebursdagar. Me bur eit stykke frå butikkar og ofte freistar det lite å rase rundt på jakt etter gåver før kvart selskap. Eg har derfor prøvd å ha liggande eit lite lager med diverse gåver til ulike aldrar og kjønn. Men det er ikkje så velukka for det vert alltid liggande att noko som liksom ikkje freistar å gi til den eller den.

 Det er jo greit med pengar, så kan jubilanten kjøpe seg akkurat det som står på ønskelista. Men det er ikkje alltid så spennande å gi. Ein konvolutt med pengar liksom. Mi løysing er derfor å lage kort der pengane er ein del av dekoren.

Av og til lagar eg korta og andre gonger er ungane med. Materiala er alt muleg me har i hus. Så tilpassar eg motivet etter kor mykje me skal gi vekk. Pengane festar me med putetape eller fototape og sparar du på silkepapir og gåvepapir som kjem i hus har du godt materiale. Tenkte eg ville vise nokre av korta me har gitt vekk i det siste, så kanskje det kan inspirere andre?


Denne karen har me hatt i mange utgåver. Håret er krølla silkepapir. Har brukt eit glas som mal for hovudet. Blomane er stansa ut i gåvepapir.

Her i huset er alt som er frå det maritime populært. Kvart auge er ein 5-kroning og båten er ein 50-lapp.

Her ein lastebil som har fått verdifulle dekk og ei last som jubilanten blir bedt om å laste av. Tar 5 minutt å lage.

I morgon kjem det fleire tips til pengekort.
Ps. lurt å setje seg ned ein dag og lage ein heil gjeng med kort. Då er ein alltid beredt. Same kva..

19 kommentarer:

Synnøve sa...

GENIALT! Det er alt jeg har å si! :D

OliveBlush sa...

Det var en lur måte å gjøre pengegaver mer spennende på :-) Når man blir bedt i mange barnebursdager, kan man ikke gi så verdifulle gaver og da blir det ofte bare noe småtteri. Bedre å gi penger, så barnet kan spare til noe det ønsker seg.
Disse kortene må man ta godt vare på, så de ikke forsvinner med de andre gratulasjonskortene! Gleder meg til flere tips framover på bloggen :-D

Siv Iren sa...

Dette var rett og slett helt fantastisk smart! Jeg lever også litt i samme gaveverden som deg, og har en tendens til å strikke luer i de sene nattetimer for å rekke bursdager dagen etter. Jeg kan jo dele ett av mine tips med deg også som jeg kom på i helgen når jeg skulle i barnedåp. Jubilanten fikk en blåbærlue + og en hjemmelaget kokebok fylt med våre favoritt babyoppskrifter. Det kan selvfølgelig overføres til voksne også.
Innlegget finner du på mamma-siviren.blogspot.com

Ha en fin dag! (Hilsen hun som planlegger bretting av kort til helgen)

shygirl sa...

Disse var utrolig tøffe, regner med ungene også synes det.. Her er det nesten så trådene festes i strikkede gaver på tur inn døra i bursdager, aaalt for mye stress... :-)
Må prøve meg på slike kort, gitt.. :)

Anonym sa...

Så fine kort du har laget! :)

Moren min hadde en lignende vri på dette da jeg var liten, da pleide hun f.eks. å lage snømenn av 5-krone/10-ere, og tegnet en hatt og kosteskaft til.

Selv om de ikke ble like fine som dine, var de også morsomme å gi bort. bare et tips til de av oss som ikke er like artistiske. :)

Merete sa...

Vi lagde en gang et stort pengetre på en litt større kartongplate. Brukte limpistol. Vet ikke helt hvordan det gikk da myntene skulle av, men det var moro å lage!

Ruth sa...

Så artige kort! I klassa til eldstejenta mi har vi vorte einige om at alle skal gje 50 kr til dei som har bursdag, og dette var jo ein god ide til å gjera litt meire ut av det!

Linda sa...

Utrolig kreativt, må være stas å få et sånt kort. Og lurt å lage en del når man først setter i gang, er alltid litt tiltak å finne fram alt utsyret.

Og så kjekt som Ruth kommenter over her at klassen har blitt enig om en sum som alle gir. Kan nok fort merkes på lommeboka hvis man har 2-3 barn som stadig skal i bursdag! Og ikke kjekt hvis det er noen barn som har foreldre som ikke har råd til å henge med på karusellen...

Anonym sa...

Så utrolig stilig :))

KristinB sa...

Så lurt!! Denne ideen kommer virkelig til å bli flittig brukt her hjemme! Liker bedre å gi penger enn noe småpjus som bare blir liggende å flyte, og på denne måten blir det jo allikevel en gave å legge merke til :-)

Anonym sa...

smart, smart. ikke alltid gaveesken er like vellykket hos oss heller... marit

Vivian sa...

God ide Katrine :) Den er herved notert og kopiert...

Ida Elisabeth sa...

Dette var da en FANTASTISK ide til å gjøre den kjedelige pengegaven skikkelig morsom.

Retrobaby sa...

G-E-N-I-A-L-T!

Misemor sa...

Kjempelurt! =)

Anne sa...

Alltid beredt kunne ikkje vore meir passande! Eg føle meg alltid litt -ja uforberedt, dei gongane tøttene fer avgarde i bursdagsbesøk med den triste kvite konvolutten :-/ Super ide` :-)

Anonym sa...

Supre kort!
På skolen ungene mine går er det vanlig å gi 50 kr i gave. Nå får vi lage kort til 50 lappene:)
Inger B.

Judith sa...

Veldig morsom ide! Takk!

Bodil sa...

Kjempelurt :) Synes alltid det er så kjedelig å gi bort penger, fordi jeg koser meg sånn med innpakningen, men dette var virkelig en flott ide.

Jeg liker veldig godt å gi bort hjemmelagd strikketøy (ullklær og bomullskluter produseres det en del av), og jeg ble så inspirert av restegarnsbloggingen din at jeg fikk strikket en del små gaver i januar/februar, som nå ligger klar til å gis bort til nye eiere :)