fredag 1. april 2011

April og NYTT TEMA

Først: Det var noko krøll med innlegget i forgårs. Så for dykk som sakna litt meir info om luene, så er det meir info i innlegget no. Det er jo ikkje hemmeleg korleis ein lagar disse luene..

Tilbakemeldinga eg fekk då eg spurde dykk korleis de ville ha de her på bloggen var at de gjerne ville ha tema, men at ein gjerne kunne ha andre ting utanom. (ikkje alle, men mange sa det..) Det synes eg var eit godt utgongspunkt, for det er veldig kjekt å fordjupe seg i eit tema. Gå litt inn i materien. Kjenne at ein kan gripe fatt i alle ideane som strøymer på og så kjenne at ein er ganske metta når månaden er over. Så kva vert temaet for april?

Visste de at det er flest ungar som blir født på våren?  Det er jo egentleg logisk for tell 9 månadar tilbake frå april og du kjem midt i fellesferien..(Eg er med på å halde statistikken ved like med eit barn født i april og eit i mai.) I alle fall dette betyr jo at akkurat på denne tida er det mange som har bursdag og med andre ord mange gåver me skal opp med.

Derfor har eg sett dette som tema for april: Kva og korleis gir me gåver?
Det vert eit ganske lausleg tema med innlegg om alt frå gåvetips til innpakning. Skal prøve å få med oppskrifter, tips og idear til alt som har med emnet å gjere. Og så kjem det nok andre innlegg innimellom om heilt andre ting. Eg har til dømes alt klart til farging av ullkler og skal berre få gjort det (og blogga om det.)

Og så vert det konkurransar sjølvsagt! Kvar veke trekkjer eg ei vare som er gåvetipset denne veka:

Gåvetips:

Eg synes Singlet i Ull/silke er ein super gåve. Ein kan bruke dei året rundt og dei er spesielt gode no på våren når det er så vekslande temperatur. Singlet bruker ein under andre plagg, så dei treng sjeldan vask. Det er alltid kjekt å gi ei gåve som vert mykje brukt og mi erfaring er at singletane er eit plagg mange blir glad i. Dei kjem i str 92 til 164 (2 til 14 år).

Neste fredag trekkjer eg ein av kommentarane som er posta på innlegga her på bloggen i løpet av veka. Og vinnaren får ein singlet i valfri farge og storleik.(Kan også velje vaksenstr.)

57 kommentarer:

Trine Aga sa...

Jeg like best å gi ulltrøyer og/eller ullbukser i gave. Spesielt til barn. Setter også veldig stor pris på når min lille gutt får varme ullklær. Syns det er veldig artig med hjemmestrikka klær, så har en liten gavekurv jeg tar av:)

Randi Kristin sa...

i "velkommen til verden" gaver, som jeg har gitt tre av den siste mnd, blir det ofte en ullbody sammen med ett par hjemmestrikka tubesokker. Bursdag har vi ikke så mye av akkurat nå (men det blir det nok siden det blir født så mange nye) og jeg må innrømme at det sjelden er ull som står på ønskelista når det nærmer seg vår.

Bravo sa...

En koselig gave til helt nye småttiser synes jeg er en babylue i merinoull eller silkeblanding, enten en vanlig babylue eller en djevellue, sammen med et par hjemmestrikkede babysokker ("baby booties") med snøring rundt ankelen.
Dette brukte vi mye selv da mine var små, og jeg liker best å gi gaver jeg selv ville likt om jeg var mottakeren.

Når det kommer til innpakning, syns jeg det er veldig stilig med godt gammeldags gråpapir med et koselig bånd rundt, men har egentlig som målsetning å sy mere gjenbrukbare gaveposer i tekstil. Bra for verden, og ikke minst - bra for stoffskapene mine:)

baboo sa...

Ullsinglet er genialt! Et tips til Nøstebarn er å lage noen i bodyvariant til de aller minste. Vi kjøpte en slik (altså body uten armer) til å ha under den alt for tynne dåpskjolen. Den har etter det blitt brukt under alt av klær, og nå ble den til slutt sydd om til ballettkjole med strutteskjørt på barnehagens karneval. En soleklar favoritt, også om sommeren :)

Hekkan Hekkel sa...

Eg prøver så godt eg kan å alltid gje noko heimelaga i gåve - gjerne i tillegg til gode, praktiske ullklede (vinter) eller originale bodyar (sommar). Sidan eg ikkje er så aktiv med strikkepinnane, vert det som regel ein hekla amigurumi, ei hekla babyrangle eller eit hekla vognteppe eg gir vekk :) Ta gjerne turen innom bloggen min om du vil sjå ting eg heklar :)
Mvh, Kristin

Husfruen sa...

gavetema ja det var genialt.
Jeg kom hjem fra fødestuen med minstejenta, og i postkassen min lå den en hjemmestrikket enkel lue og babytøfler. Jeg ble så glad at jeg måtte felle en tåre.
Jeg strikker selv også, men den gaven var pare helt perfekt og ble brukt masse av meg og masse av tantebarnet etterpå.

Ane sa...

I min familie har vi verdens beste oppskrift på hjemmestrikkede babystokker. De sitter veldig godt på foten og vokser med babyen. Nå er vi helt klart partisk i denne saken, men vi sprer dem nå til alle vi kjenner likevel :-) Det er standard innhold i "velkommen til verden" gave og nå har vi til og med laget en haug i str: prematur som skal sendes til Malawi så stor tiltro har vi på dem :-) Ellers liker jeg kombi-gaver, f.eks. en praktisk ullbody og noen nye skinner til brio togbanen. Noe for en hver smak :-) og jeg elsker å pakke inn i pene papirer og masse bånd i glade farger!

Birgitte sa...

Jeg har erklært meg selv som ULL-tante til mange av mine venners barn- i tillegg til ULL-mor til mine egne! :)
Ullgaver er best!
(også som mottaker!)

mumi sa...

Supert gaveforslag! Mine barn elsker ullsingletene sine som begynner å komme frem fra skuffer og skap nå som den verste kulden begynner å gi seg:) Trygt og godt for mor å vite at barnet er varmt rundt brystet i den friske vårluften:)

Frk. Hannepanne sa...

Go morn!
Har brukt de ULL singletene mye til barna, savner også de som body! Og da ikke med kort arm men som singlet-body :)

Vurdere faktisk å prøve meg på litt redesign på en for liten ull body så vi får oss en singlet-body !!

Hanne=)

Anne Lise sa...

Jeg liker godt å strikke gavene jeg gir. Hvor stor gaven blir avhenger litt av hvor nær jeg står den som får gaven. Eller behovet jeg tror personen kan ha. I barselgave liker jeg å strikke "voksejakke", den følger barnet så lenge. Og kanskje en lue og sokker til. Det hender jeg slenger på en bukse også. Da gjerne i ribbestrikk slik at den kan brukes like lenge som jakka. Jeg feirer ikke bursdag, men det blir like mye gavegiing likevel ;) Mine tanteunger får vårgaver og høstgaver istedet. Jeg liker å pakke inn i gråpapir eller i stoff. Stoffposer tenker jeg stadig på å sy.. men har ikke funnet tid ennå.

Maud sa...

En ullsinglet body synes jeg var en genial ide, som Baboo foreslår. Det er noen ganger man gjerne vil ha på ull under, men helst noe uten ermer fordi man skal ha noe som er litt trangt over. Kanskje jeg også må prøve meg på redesign av en gammel body??

Ellers er jeg veldig glad i å lage gaver. Har en liten babyboom nå og da går det i å lage rangler som jeg har funnet oppskrift til på denne siden:
http://kapteinbiff.blogspot.com/
Ellers prøver jeg for det meste å kjøpe håndlagde ting og ikke minst Nøstebarn. Det er jo så mye hyggeligere enn mye av det andre masseproduserte.

Anne sa...

Ullsinglet er et svært anvendelig plagg! Bruker mine store deler av året, og t-skjortesesongen forlenges med en ullsinglet under :) Kan absolutt være et bra gavetips dersom mottaker ikke allerede har mange, og gitt at mottaker klarer å ha ull rett på huden.

Line sa...

Spennende tema, jeg gleder meg!

Reidun sa...

Jeg skulle gjerne hatt noen bodyer uten ermer tilsvarende en singlet. Sønnen min ble født i slutten av juli og da var det veldig varmt på dagen, men ble kaldere på kvelden.

Anonym sa...

JIPPI! Et spørsmål om størrelsen på disse... hvordan er lengden på bolen på disse i forhold til ulltrøyene?

Kathrine G. sa...

Angåande singletbody: dette har me hatt oppe, men me har kome fram til at korterma body er ok for babyar. Men eg ser at fleire av dykk ynskjer dykk det og me kan ta det opp igjen.
Så i forhold til str. på singletane: Dei skal ha ganske lik lengd som ulltrøyene. Dei vart omarbeida for eit par år sidan , så noe er halsringing og ermringing veldig bra.

Anonym sa...

singletene er supre, OGSÅ fordi som ikke liker ull rett på huden. Jeg foretrekker de med god farge, så blir de ikke så misfarget på innsien av linningene..... men lyse farger er jo praktisk under lyse klær. Jeg strikker ikke gaver selv (dvs jeg prøvde en gang, en dress i str 3 mnd til min lille nevø. nå er han fem og et halvt og dressen er enda ikke ferdig.....) men jeg blir overlykkelig når jeg får det i barsel-og bursdagsgave til de små! Og hvis det ikke er fra de aller nærmeste blir jeg enda mer rørt! torill

Marit sa...

Koselig månedstema.. Ull/silkesinglet var et supert tips, og skal huskes på... Nøstebarnkjolen er en favoritt, og nikoselig å gi bort også, og gjerne i kombinasjon med noe hjemmestrikket.

Ingrid sa...

Som nyfødtgave er jeg veldig glad i å gi ei lita strikka lue, feks Djevellue og små votter med snor mellom. En litt større gave er jakke med rundfelling eller voksejakke fra Nøstebarnboka. Alt dette er blitt veldig godt motatt. Og det er hyggelig å gi bort hjemmelagde gaver.

Gurossen sa...

Hjemmestrikkede gaver er helt klart på toppen når det kommer til både bursdags- og barselgaver! Lillegutten vår som nå er 3 uker gammel (noe som nevnte fellesferie?;)) har et vell av hjemmestrikkede klær (og kjøpeklær) både i ull og silke. Dessverre tror jeg mine venner/familie som strikker vegrer seg for å gi hjemmestrikkede gaver til andre som strikker, men det må de snart lære seg at blir satt stor pris på! Kanskje mer siden strikkere vet hvor mye tid og kjærlighet som ligger bak hver maske?

Tante T sa...

Hei. Har 3 barn , men ingen vårfødsel. Gaver gir je når det passer meg - er absolutt glad i å gi bort ting je har laga sjøl.strikker - hekler - hakker og syr. Håndarbe er kos. Alle je kjenner liker det. kan fortsatt se ting je ga bort for over 30 år hos andre.Innpakking - har nesten alltid litt morsom papir i huset.

Pusepilde sa...

Jeg er lite flink til å gi gaver, -desverre. Men om jeg finner noe som passer perfekt til en spesiell person så gir jeg det uansett om det er noen anledning eller ikke... Kanskje jeg får noen tips nå?

Kan gi en liten kommentar om det å få gaver: Fikk ei lita jente nå i februar(en gave i seg selv, -og vi klarte ikke å vente til fellesferien ;)) og den fineste gaven vi har fått til henne var en enkel ullongs!
Nr to på lista var et hjemmestrikket teppe i alpakka, utrolig varmt og godt.

KristinB sa...

Hjemmestrikka babysokker er både overkommelig å lage for en nybegynner og veldig stas å gi bort i barselgave, har selv strikka mange par av madam møllers babysokker fra nøstebarnboka. De er så fine og både raske og morsomme å lage, og enkle å variere med f.eks. litt høyere skaft (som siden brettes ned) og en hekla/strikka blonde øverst, gjerne i en annen farge.
Men noe jeg savner er et lite "bevis" -noe tilsvarende det vesle heftet som sendes med nøstebarnklærne- til å legge ved hjemmestrikka gaver fra nøstebarns garn, med opplysninger om garnet og behandling/stell av plagget. Evt noe å skrive ut fra siden deres?

Kathrine G. sa...

KristinB: Når det gjeld "bevis" kan de gjerne få med vaskeanvisninga vår, men det var lurt å ha noko liggande som ein kan printe ut sjølv. Eg skal sjå kva me kan få til :-) Takk for ideen!

Kaoz sa...

Supert gavetips!!

Berit Hætta sa...

bra tips..
og de kan man jo lage litt mer personlig med en applikasjon og. av en rosa elefant eller noe annet... ;)

Anonym sa...

Så godt å se at det er flere som ivrer for å gi ullgaver til små og store. De aller minste gavemottakerne får lue og sokker eller teppe. De litt større får ofte ullskjorte til jul eller bursdag. Når ungene skal gi bursdagsgaver går det i luer, pulsvarmere og pannebånd, gjerne kombinert med et flax-lodd. Faktisk var det en kompis som vant 500,- en gang. Til store gavemottakere blir det tøfler, sokker eller votter. Det er veldig kjekt å gi ullplagg i gave, og det har vanket mange gode tilbakemeldinger.
Anne berit

Syserine sa...

Kult tema!! Jeg vil gjerne ha en singlet til 3 åringen her, hadde en i fjor i 92 som var toppen. Henger også på forslaget om ermelös body. Jeg har hatt flere fra svenske Minimundus. Perfekt under gensere, vår og höst. Og skulle også väre lett å bruke med töybleier som jeg nettopp har begynt med til min nyfödte, det krever jammen en del ekstra plass i grenen. Nå kommer mor i dag med nöstebarnbodyr og jeg håper de passer bedre!

Ellen Marie sa...

I forrige barselgave ga jeg en strikket bukse samt votter og lue (jenta ble født i januar). Synes at strikkebukser fort blir "glemt" til fordel for strikkejakker og bodyer. Selv fikk jeg også en jente i januar, men fikk for d meste bomullsklær i barselgaver (byttet en del inn i større størrelser sånn at d kan bli brukt utover våren og sommeren). Bra at jeg hadde strikket mye selv + mamma hadde kjøpt en del ullbodyer på Nøstebarn i Bergen. Ull er gull :-) har tenkt å kjøpe ullsinglet t gutten min på 2. Tror den kan være kjekk å ha i sommer + under penskjorte etc. Har brukt kortermet body fra fjorårets sommer/vårkolleksjon under penskjortene.

Black Orchid sa...

Hei.

Ikkje for å verke kritisk eller noko, men det hadde vore fint med ei emne oversikt på sida på bloggen, slik at ein ikkje treng leite igjennom heile bloggen for å finne vøletips eller oppskriftar. Berre eit lite tips.

Ha ein fin dag.

-Black Orchid-

SILKESAUEN sa...

Nok eit inspirerande tema! Glimrande.

Eg stemmer i forslaget om singletbody (altså ermelaus body)! Veldig praktisk, også om sommaren, spesielt til tøybleiestumpar, som lett sig ned. Også kjekt om natta, under bomullspyjamas. Eg har brukt merket "iobio" (ein del av Popolini - frå Austerrike trur eg?), som er i favorittblandinga mi ull-silke, med to ulike kneppingar nede, slik at bodyen kan brukast lenge. Sel ikkje Nøstebarn tøybleier frå Popolini forresten? Kanskje kan de også selje iobio...?

Lena sa...

I år har mange av mine venninner "rund" bursdag, og jeg tenkte jeg skulle strikke snrreskjerf (oppskrift her på bloggen) til alle sammen - startet i januar... men det tok litt lenger tid enn jeg trodde, plutselig hadde både to og tre hatt bursdag - så det ble en hilsen på facebook i stedetfor, og et fint skjerf til meg selv etter hvert! Har jo rund bursdag jeg også!

OliveBlush sa...

Når jeg gir barselgaver pleier jeg å gi i en mye større str. en de bruker akkurat da, - blir ofte mye i de minste str. Da kan det være kjekt å gi noe som kan brukes hele året. Liker godt å gi bort ullbody, ullstrømpebukser og pysjamaser, - det har man alltid bruk for.
Når det gjelder innpakking, pleier jeg å bruke noe fint papir. Ser at noen foreslår gråpapir, - da kan jo ungene tegne på det og lage mønster på den måten.
Ellers syntes jeg det var smart det som er nevnt om vaskeanvisning som vi kunne printe ut og legge ved Nøstebarn-klær :-)

Katrine sa...

Kjempefint og nyttig tema! Jeg liker å strikke, hekle og sy - og dermed blir det en del hjemmelagde gaver, til dem som liker sånt. Hver eneste gave er laget spesielt med tanke på mottageren. Det hender også jeg kjøper materialer (garn eller stoff), jeg vet mottageren vil sette pris på - og så kan de lage noe selv :-) Når det gjelder innpakking liker jeg gråpapir og gjenbrukspapir, med bånd i tekstil eller hamp. Jeg hekler små blomster som jeg pynter pakkene med.

Anonym sa...

jeg liker å strikke gaver jeg, tøfler og votter til voksne, sokker, trøyer og vester til barn.

hilsen solvibeate@yahoo.no

Kari sa...

Strikker gjerne ull/silketrøyer til de små som skal få gave. Går fort og varmer både kropp og hjerte. De store har i det siste fått hjemmestrikkede kjøkkenkluter. Vekker begeistring det og! :-)

Trultemor sa...

Eg er nok og ei ullmamma:) Ungane mine er er godt kjende med Nøstebarn sine gode bodyar, bukser og pysjamasar:)

Eg ventar på å bli tante til ein gut eller jente som skal koma frå Filippinene. Så eg har hekla eit lunande pledd i ull. Fekk eindel garn til overs, så då hekla eg like godt ein pose til å ha pleddet i. Er veldig kjekt både å gje og få ting som er heimelaga:) Er spesielt glad i ull...

Unn sa...

Den siste nyfødd-gåva eg gav bort var ein raglangensar i dobbelt 2-tråds-garn (Strikk til nøstebarn) i storleik 1 år. Har erfart at mange får litt for mykje kle i dei aller minste storleikane. Derfor satsa eg på å gå litt opp i storleik frå tidlegare nyfødd-gåver. Det kan jo vere eit råd å gje vidare.

LIV sa...

Det er veldig koselig både å gi bort, og å få Nøstebarn klær og garn. Min bestemor på snart 92 forsyner hele slekta vår med ullragger (sokker)i alle slags farger... En perfekt gave til henne er sjølsagt garn! Ellers så har jeg akkurat gitt bort en ull/silke lue til en baby, og en av mine favoritter som presang er pysjamaser og tøfler. Mine barn har nå testa ut snart alle klær fra Nøstebarn, og jeg vet at det jeg gir bort er nydelige klær å se på, og å ha på, de er miljøvennlige, gode og varme. Har et stort ønske om å få ullfrottèbukse til oss voksne også... :)
Singletene er supre, de skal fram igjen nå snart, etter en lang vinter med lange armer i mange lag. Singletbody har jeg også lengtet etter, det er veldig anvendelig!
Når jeg skal pakke inn gaver prøver jeg mange metoder. Liker godt gråpapir. Det kan man stemple, tegne eller male på, men det er også fint som det er, med bånd og sløyfe på. Liker godt å feste noe i båndet, feks. en harepus/kylling om våren, friske blomster om sommeren, lyng om høsten, noe "julete" hjerter/nisser til jul, en liten bamse/leike, hjemmestrikka sokker til barselgave... Innpakningen, og et hjemmelaga kort ( en av mine favoritthobbyer ved siden av strikking) setter prikken over i-en når man gir bort en gave. Mottakeren blir alltid glad!

Anonym sa...

eg elskar å få ulltøy i gaver til småtassene mine, dei har ei oldemor som akkurat har strikka kvardagskjolen i silkeull til største lillejenta, og nå har ho overtatt prosjekt teppe i totrådsullgarn side eg ikkje blei ferdig før lillebror kom til verden, storesøster og mamma eeeelsker kjolen og eg gleder meg som en unge til teppet er ferdig til lillebror. Om ein skal gje ein barselgave som kostar ein del så er det jo supert å gje bort og få soveskinn, lillebror var så heldig at han fekk penger til soveskinn i barselgave av den andre oldemora si i dag:) vi er heldige!
Hilsen fra mari.engebretsen@hotmail.com

Camilla sa...

Gaver er alltid hyggelig å få - men ingenting er som de hjemmelaga (her i huset går alt fra nøstebarn.no også under den kategorien). Spesielt fordi det er noe man får nytte av, noe som brukes. Oldemors annsikt lyser av glede når genseren til vesla er god og slitt.En ser at noen har hatt glede av det en har gitt bort.

Om en ikke rekker å strikke noe i gave så er det fantanstisk å få hjemmelaget kjeks, brød eller annet godt. Billig, og det blir alltid satt pris på :)

Linda sa...

Ull er noe av det beste jeg får i gaver til mine barn, og jeg er nok en tante som liker å gi bort ullklær :) Mine nære og kjære får hjemmestrikkede gaver i blant.

SILKESAUEN sa...

Her er eg igjen... Vart nemleg så inspirert av temaet gåver at eg sporenstreks tok eit foto av mine typiske babygåver: Strikka sokkar, innpakka i ei barneteikning med tilsvarande merkelapp, og strikka gåveband. Har no publisert innlegget på bloggen min under "Smått er godt" :-)

Ingrid sa...

Her i huset brukes ull singletene året igjennom, gjerne med kort ermet skjorte over å strikke vest på!

Jeg jobbet litt i små skolen for noen år siden å til min forferdelse var det SJELDENT at de voksne så til at barna var kledd godt nok!!

Så før gutten min begynte på skolen kjøpte jeg masse nøstebarn singleter å har strikket to flotte vester til han!
Så fryse det gjør han sjeldent :)

Det var noen over som nevnte tøyposer til gave inn pakking, det hørtes veldig spennendes ut kunne det ha vært et tema?

Elsker å pakke gavene inn med et nostalgisk preg, bruker mest gråpapir å papir bånd med pynt!

Ingrid sa...

Ja det glemte jeg å spørre om, når kommer du til å ha det innlegget om farging av ull?
Den gleder jeg meg spesielt til :)

Kathrine G. sa...

Black Orchid: Eg er så einig! Me skal få gjort det enklare å finne fram her inne på bloggen. Eg la ut oversikt sortert etter emne no, men me skal få det til betre.

Ingrid: Det kjem farging. Det er så mykje reising på meg, og gryte og fargestoff er liksom ikkje like greit å ha under armen som eit strikketøy. Men eg har alt klart og det kjem om ikkje lenge!

siripiri sa...

Kjekt tema! Gledar meg og har snart bursdag, hihi... Ei stemme til for babysinglet! Artig å sjå at eg ikkje er den einaste ulltanta og at mange er enige med med at ei lita god hue og babysokkar er kjekt å gi og få. Bruksanvisning vart nemnt og då tenkte eg med en gong på sanne små "bakinakkenmerke". Gjerne med en kjekk (nynorsk) tekst... "heimelaga", "bruk meg ofte", "slit meg ut", "vask meg fint",hehe "evig din"? Det ønskar eg meg til små og store prosjekt til dei eg er gla i : )

Anonym sa...

Dette var et artig tema. Jeg liker godt å gi bort jakke, lue og sokker. Pleier å strikke en jente- og en guttelue.

Camilla:) sa...

Flotte singletter, ullsinglettene er de beste kjøpene jeg har gjort, bruker de hele året!:)

KJempe flott tema, skal bli spennende å følge med videre!!

Linn C.H :) sa...

Ull er gull! Elsker bloggen din. Du er til STOR inspirasjon. Tusen takk for at du vil dele dine ideer med oss. :)

Ingeborg sa...

Eg vart inspirert av strikk og tøys-bloggen til å hekle bomullspads. Det synest eg er ein super gåveidé, gjerne i lag med ein sminkefjernar.

Tonemor sa...

Ullsinglett er genialt, ullsinglet body er et savn, så det burde nøstebarn ta inn. Blanding med ull/silke er kjempefint hele året. For oss som bor i nord med mange værtyper på samme dag om sommeren er det genialt,varmt og svalt samtidig!

safro sa...

For en masse herlig inspirasjon - regner med å bli mer inspirert i måneden som kommer! Nå blir det nok snart til å kjøpe singlet til guttungen.
Ser at det er mange som skriver om body og da kom jeg på noe som jeg savnet hos Nøstebarn i småbarnsåren. Vi hadde noen favorittplagg om sommeren (i bomull) - body/dress med korte ermer og ben. Kanskje ikke så brukbart resten av året, men ett super plagg om sommeren for barn opp till 2 år!
Sabina

Anonym sa...

Akkurat hva jeg har tenkt selv, nå som det nærmer seg vår..tror eldstemann ville likt å fått en sånn singlet!

Synnøve sa...

Åh, dette temaet gleder jeg meg til å følge! :) Jeg liker å lage gaver fremfor å kjøpe, men ofte stopper jeg litt opp av mangel på ideer. Dette blir gøy!! :)

Anonym sa...

Kjekt tema! Og ullsingletar er ein favoritt hos meg. Brukar dei sjølv store delar av året.
Når det kjem til gåver brukar eg ofte å gje vekk heimelaga ting. Strikkeplagg, heimesydde barneklede, toalettmapper, smekker, pakkar med heimelaga kort og andre småprosjekt. Seinast i dag gav eg vekk ei enkel, lita, men tydelegvis populær gåve; to teboksar (gjenbrukte valnøttboksar) kledde med gamal tapet, ei teklype og ein pakke serviettar.