mandag 11. april 2011

Licence to knit

Eg ser veldig fram til påskeferie, sjølv om eg den ikkje kjem til å innehalde skigåing og andre påskeaktivitetar som eg hugsar frå barndomen. Kva er det som gjer at eg kjem i påskestemning og opplever påsken som god? Vekeblad? Kvikklunsj? Appelsinar? Påskekrim? Tur i ei eller anna form?

Kanskje det aller viktigaste er å ha tid i massevis? Tid til å kose seg? Og har eg tid, ja då er det jo klart eg skal strikke! Strikke medan eg ser krim, strikke i solveggen, strikke i besøk, strikke i bilen. Ikkje det at nokon nektar meg å strikke elles, men i påska er det heilt legetimt å bruke mykje tid på handarbeid?Licence to knit
Dermed er dette ein av dei viktigaste førebuingane til påsken: Å planlegge og kjøpe nok strikketøy. Det hadde jo vore krise å gått tom for garn eller arbeid når eg endeleg har tid? I år skal eg strikke modellar av dei nye oppskriftene som kjem til hausten. (Me skal snart få tatt bilete av dei, så det hastar!) Og så planlegg eg eit lite strikkeprosjekt berre for trivnaden si skuld ;-)


                 

Her er bilete av Hansemanns hentesett (Oppskrift 1955 + Brukt på nytt).Her er settet strikka i Silkeull i farge 75 Vårgrønn. Og ja jakka vart til då eg var gravid med Hansemann. Han vart fødd i mai og eg strikka jakka i ull/silke som er godt til kler til vår- og sommarbruk. Settet vart brukt mykje og ribbestrikka plagg er jo heilt genialt fordi dei gjerne kan vere store når ein tek dei i bruk og så strekkjer seg etterkvart som barnet veks. Dette betyr at ein får brukt dei leeeeenge.


I vinter fekk eg e-post av ei som gjerne skulle hatt jakken til større born. Eg hjalp ho med det og når eg då fyrst likevel var i gong laga eg like godt oppskrift frå 1-12 år. Og det er ein av dei eg held på med no..


Nokon andre som vil dele kva dei skal ha mellom nevane i påsken?

114 kommentarer:

Styx sa...

Jeg skal strikke Noras Bolero fra pickles, sokker til kjæresten med nøstebarnoppskrift, påskeegg (http://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/free_knitting_patterns/2008/01/knitted-easter.html), og kluter til venninner :)

ToVrange sa...

Jeg skal strikke 17.mai-antrekk til ettåringen min - blir nok en stakk i ull, tenker jeg, så satser på mye strikketid i påsken! =)

Irene sa...

I påsken skal man spise marsipan og høre tulipanene gro :-)
Selvsagt skal jeg også strikke - men hva det blir er usikkert. Kanskje en gul barnegenser?

Anonym sa...

Gleder meg til påske! Håper på fint vær.
Strikker bestefargenseren nå, og om jeg ikke er ferdig med den til påske blir det å strikke på den i påsken. Blir jeg ferdig før påske blir det nok sokkestrikking.

sysleglad sa...

Jeg skal strikke høstvest fra Pickles og heldressen din:)

Mona sa...

Har strikka ei "Djevellue" i silkeull, den ble akkurat passe. Så nå har jeg begynt på ei som er litt større :)

Gunhild sa...

Bestefartrøye str 2 år.

mariten sa...

Jeg skal strikke babyklær til babyen kommer, imellom kjøkkenbyggingen. Huset må bli ferdig før lillegutt kommer! Gleder meg til lammelåret og god mat! :-)

Ull gleder sa...

Jeg er så heldig at jeg skal lese til eksamen i påsken.. men håper at jeg får strikket litt og, da blir det nok noe babytøy til min venninde sin kommende baby. Siden de ikke ønsker å vite kjønn så må det jo strikkes både jente og gutte klær.. så det blir nok en travel påske.

Anonym sa...

Kjempefint sett!!!
Er oppskriften fra 1-12 år for salg enda?
Jeg skal strikke nor signes babyteppe av 3 bunter så det blir stort og godt til ettåringen min.

Trine sa...

Det var ei veldig fin jakke. Ser ut som noe jeg absolutt kan finne på å strikke til 2åringen min.

For påsken har jeg mange strikkeplaner. Jeg skal strikke ferdig ei monsterbukse jeg har på pinnene, et babyteppe til en kommende nevø må strikkes ferdig.Jeg har nøstet opp noen hesper med 2trådsgarn og vurderer sterkt å begynne på en fanakofte til lillen min. Heldig hun som er så lita, blir mest strikk til henne siden mammaen er utålmodig med pinnene ;)

Anonym sa...

mor signe skulle det stå. Hilsen Charlotte L.
Må man forresten skrivemailadresse eller noe her for å være med i ukens konkurranse??

laila sa...

Blir vel litt strikking her også vil jeg tro. Votter med kule mønster. ;)

Anonym sa...

Jeg venter mitt første barnebarn i juli, og strikkepinnene går flittig nesten hver dag.;) Må ta en strikkefri dag eller to innimellom for jeg er livredd for å få senebetennelse...(som jeg har hatt et par ganger)
Trenger ikke hamstre garn til Påsken, for jeg har kurv på kurv full av nytt og gammelt garn som jeg elsker og plukke i ;)) Strikker med og uten oppskrifter, og finner gjerne på "en vri" mens arbeidet er i gang ;)
Ønsker alle en herlig påske, med eller uten strikketøy, men jeg for min del kommer helt sikkert til å kose meg med nøster av mange slag. ..... og så elsker jeg trepinner!;)))
Gode hilsener fra Gro.

siren sa...

jeg skal lære meg og strikke i påska..:) det er så mye utrolig fint, som jeg ønsker og lære! :)
så mine barn får en strikke mor:)

Anne Brit sa...

Oppskriften for 1-12 år er jeg også veldig interessert i. Digger de ribbestrikka klærne. Perfekt å gi bort.

Ellers blir det ribbestrikka bukse og lommetøfler som skal strikkes i påsken. Buksa skal gis bort til ei nydelig jente, og tøflene skal selges på julemesse. Greit å begynne tidlig. :o)

Kari sa...

I påska bli d strikking innimellom oppvartning av besøk fra Lofoten. Ska strikke færdi ett babytæppe i en hæli lillafarge å kanskje bynn på en deili rullegenser t min lille sønn i str 2 år. Bli godt me påske å familieliv.
Go påske aille sammen :-)

Anine Dahl sa...

I påsken skal jeg strikke ei tynn jakke til vesla, blir ei av oppskriftene i Nøstebarn-boka. Og det skal gjøres mens jeg hører Viggo Valle på radioen :)

Nina sa...

Jeg skal strikke på Christel Seyfarth sin Flower Power kåpe/jakke. Håper på masse strikketid. :O)

Anonym sa...

Jeg skal strikke et skjerf med tradisjonet lusekoftemønster, noen påskekyllinger og starte på noen mønstrete sokker. Og kanskje starte på noen julenisser, for å være ute i god tid!

Marit sa...

Påskestrikk er handlet og det skal bli noe nytt og noe påbegynt... noen påskekuler, sjal i silkeull til jenta og kjole til nytt tantebarn. og kanskje ferdig en ufo eller to? eller bare kose meg med nye prosjekt... satser på sol, strikk, sjokolade og kaffe og mye snø og ski :-)(supersøt jakke, den skal på strikkelista mi...)

Eva sa...

skal strikke ferdig bestefartrøye til minsten, og har ambisjoner om en "enkel vest" fra Pickles til storesøstra. Satser på høy solveggfaktor!

God påske!

Anonym sa...

Forrige helg leste jeg en artikkel om "Amandaprosjektet", der et ektepar forteller om deres fortidligfødte datter som bare fikk leve noen dager. Som en hjelp gjennom sorgen har de engasjert seg i strikking av tepper, luer og sokker til prematur-barn. Jeg har etterhvert opparbeidet et stort lager av restegarn, og tenkte jeg skulle bruke påska til små-strikk. Anne Berit

Heidi-Kristin sa...

Nå som vinteren snart er over og jeg er ferdig med de mange babyprosjektene mine, skal jeg endelig få strikket til meg selv!
Har så smått begynt med mariusgenser/tunika og trøster meg med at sommeren er ikke alltid av det varme slaget her hos meg.....

Camilla sa...

Klassisk Mariusgenser, med "nye" farger, til min kjæreste!

janicke123 sa...

Flott at du lager oppskrift for større barn også. Skal strikke i påska, har masse garn pinner og mønstre på hytta! Selvsagt!!!

Heidi M. Nilsen :) sa...

Glede meg til påsken :)
Men ka som blir strikket vet jeg ikke ennå,
men tror det blir baby klær :)
Har meldt meg inn i en gruppe,der vi strikker ull klær til nyfødtintensiv avd. på UNN Tromsø!
For de gjør en fantastisk jobb for både barn og foreldre :)

Ønsker dere alle en riktig god påske!

Anonym sa...

Jeg har byttet ut strikking med skolearbeid, må gjøre ferdig særemnet i norsk så da er det bare å henge i!
Linn Barbro Solheim

Xhantippe sa...

For meg er påsken, som du sier, ha tid til det man selv har lyst til. Og jeg skal som deg, strikke. Det beste jeg liker å pakke til ferien er feriestrikketøyet, nøye utvalgt blant mønstre og garn, farge og pinnestørrelse. Det skal bli deilig med en strikkeferie nå. og ja, jeg strikker når jeg vil og HVOR jeg vil.

Hansemanns hentesett, kan det kjøpes som seperat oppskrift opp til 12 år?

Svanhild sa...

Så flinke alle sammen er:) Jeg har nettopp lært å strikke sokker til voksne, og er stolt av det:)
Fin blogg:)
God påske til alle sammen:) Kos dere med strikking;)

Ingrid sa...

Jeg har mange strikkeplaner, og må bare bestemme meg for hva. Siden jeg skal fly, er det greitt det ikke er så store saken. Er midt i en genser til meg selv, men innen fredag er jeg nok på rundfellinga, så da blir det er for stort prosjekt. Kaskje en ribbestrikka genser i str 10 år fra Nøstebarnboka? Det tar mye tid og blir ikke så stort og tungt.

NinaogOle sa...

Først skal eg strikke ferdig ei lue med hals - men den vert nok ferdig i god tid før påske. Deretter skal eg ferdigstille ei monsterbukse i tyyynt garn, om ikkje hendene seier stopp. Og så har eg lyst til å strikke ein ny haustvest til snuppa, i friske gode fargar.

Ellida sa...

Jeg håper å få strikket ferdig fuglemammaens omslagsbody som jeg begynte på en kveld i fjorsommer - strikket ryggen halvferdig, reiste meg fra stolen og da gikk vannet... Kom aldri lenger enn det, så nå håper jeg å kunne strikke den ferdig til babyen bror og svigerinne venter tidlig i mai:)

Solveig sa...

Jeg er akkurat ferdig m Nøstebarnvest til min lille Hansemann :-) på 8 mnd. Storebror på 4 ønsker seg lik så det blir nok påskens prosjekt. Med 3 små gutter er det ikke mye tid jeg får til å strikke derfor er det deilig m noe som ikke tar så lang tid!

Solveig

Nina Marie sa...

Jeg skal strikke genser til mannen min. Skulle gjerne hatt bestefartrøye-oppskrift i voksen størrelse, for han er litt misunnelig på den jeg strikket til 5-åringen vår :-)

Mina sa...

Jeg skal strikke ferdig et par tovete votter, en rulle genser str 1 år, en vest og et par knestrømper til minstegutten, men viktigst av alt er å skrive ferdig masteroppgaven min som skal leveres i mai :0)

anniken sa...

Jeg er i gang med å strikke en kjole til verdens søteste kusine på 10 år. Har funnet oppskrift fra Sandnes, men har et grått ull/silkegarn fra Nøstebarn liggende som jeg tror er perfekt! Det er et nokså stort prosjekt, men man kan vel ikke si nei til ei jente som ønsker seg hjemmestrikket tøy i bursdagsgave?

Anonym sa...

Teppestrikking på meg. Egentlig litt i overkant stort prosjekt, men har et mål om et strikket bølgeteppe til sofaen...
Helga

Linda sa...

Eg skal strikke ein tunika i wollmeise og etter mønster frå sandnes. Kanskej litt dukkekle og. Får sjå kor mykje tid det vert på ski... skal jobbe litt og.

gretsv sa...

Eg har nettopp kjøpt garn fra nøstebarnet i 5 farger etter min datters ønske. Ho vil gjerne ha genser\jakke i "regnbuefarger" som ho seier. Så nå blir det genser eller jakke i ribbestrikk,i fargene rød,turkis,lys oliven grønn,gul og lyng lilla. Trur mor er like spent som datter ;)

therese sa...

Jeg skal (forhåpentligvis) få ferdig rullegenser i restegarn til datteren min. Den blir fargerik! Når det er gjort, vil jeg lage en vår/høstlue til henne av de siste restene. Må bare leite frem en oppskrift...

Grete sa...

Her går det i Nøstebarn-ullbukse til gutten, Nøstebarns hverdagskjole til jenta og tøfler til mannen. Kanskje blir det tøfler på mor også hvis jeg bare blir ferdig med mannen sine:-) Ellers så tenkte jeg å gyve løs på et Nepal-teppe snart, har mye restegarn liggende. Bare ei uke igjen nå, så er det kvikklunsj-tid:-)

Anonym sa...

Jeg skal bruke påska til å klargjøre huset for maling, rydde i staudebed, gå fjøreturer med ungene og selvfølgelig strikke litt:) Skal gjøre ferdig en dress i 3- trådsgarn til minstemann, underskjorte til meg selv og så må jeg finne på et lite prosjekt til tenker jeg.... Kanskje lære meg å hekle?
Ann Kristin

Siv sa...

Jeg har nettopp kjøpt "Strikk til nøstebarn"-boken og det er så mye jeg har lyst til å strikke! Først har jeg tenkt til å gjøre litt veldedighetsstrikking. Skal strikke små luer og sokker til Nyfødt-intensivavdelinger. Prosjekt satt i gang av gruppen strikkeverden på facebook.

Kristina sa...

Jeg skal strikke til min lille nevø på 3 år i påsken. Har dårlig samvittighet fordi jeg har strikket en del til søsknene hans, men aldri noe til ham. Grunnen er at han har atopisk eksem og reagerer sterkt på ull, stakkars. Synes det er vanskelig å finne fine oppskrifter i bomull til gutt, så i år skal jeg bruke påsken til å prøve noen ulloppskrifter i bomull. Tante gir ikke opp så lett!

♥ Eline sa...

Jeg er fersk strikker, så jeg tenker jeg skal ha som mål å bli ferdig med sjalet mitt i påsken jeg! Pyntet med blomster jeg skal hekle med oppskrift fra boken "Strikk til nøstebarn". Stukket av strikkebasillen! :-D

Kathrine G. sa...

Hei, så mange spennande prosjekt de har på gong!Så flott at fleire strikkar til eit godt formål. Eg har også lest om Amandaprosjektet. Flott tiltak!
Eg tenkte eg skulle svare litt på de som nokre av dykk spør om:
Den ribbestrikka jakka i store str (lik hansemanns hentesett) vert det muleg å få kjøpt utan garn. Det er ikkje avgjort om den kjem i eit hefte, som lausark eller gratisoppskrift.
Vårkolleksjonen til Nøstebarn kjem snart (over påske?) Det er plagg i ull/silke. Dei nye oppskriftene kjem til hausten (gratisoppskrifter kjem gjennom året)
Alt godt!

Ina Larina sa...

Jeg skal fortsette på og forhåpentligvis bli ferdig en lilla Non Stop Top jeg har begynt på, og en bleiebukse til lillesøster. Og så har jeg lyst til å strikke longies og genser, får se om jeg får tak i noe garn, og ikke minst får tid ;)

Ellen Marie sa...

Hvis jeg bare blir ferdig m sparkebukse i strukturstrikk samt et par Madam Møllers babysokker også i strukturstrikk skal eg strikke øreklafflue og voksejakke til gutten på 2 år. Luen i turkis/breblå og jakken i striper av turkis, dueblå og hvit. Å gleder meg til å begynne på noe nytt snart, samt teste ut om det jeg ser for meg i hodet blir like fint i virkeligheten :-)

Anonym sa...

Eg håper å koma i gang med ein god og varm hals til meg sjølv i påsken, så får eg han kanskje ferdig til det byrjar bli kaldt att til hausten :)

Mariann

OliveBlush sa...

Jeg håper å få tid til litt strikking,- ellers blir det vel noe våronn i vinduskarmen og i hagen. Dessuten nærmer det seg tid for å levere selvangivelsen, og har en regnskapsjobb å gjøre der + fylle ut diverse skjemaer.
Må også ha med meg "Påskelabyrinten" på P1 :-)

mumi sa...

Jeg skal faktisk ta med meg symaskinen på hytta så kan jeg sy litt nye puter og gardiner. I tillegg blir det nok hekling av lekemat til ungene og strikking av tøfler, hyttegulvet er så kaldt :)

Audhild sa...

Jeg er inne i en periode hvor jeg strikker pledd til nyfødtavd. på lokalsykehuset. Ypperlig bruk av restegarn :-) Så det blir nok noen pledd i påsken. Kanskje flere som har lyst til å gjøre det? Mange sykehus tar gjerne imot pledd i A3-format :-)
Audhild Husteli.

trineda sa...

Hei

Uten tomler som virker er syrikking vanskelig! Men nå hekler jeg med nålen mellom langfinger og ringfinger. Puter og sengeteppe i oldemorsruter.
Mørk og lys blå, brunt og beige pluss hvitt. Det blir fint men gode råd til alle løse tråder mottas med takk! Knuter eller medstrikk?

Anonym sa...

Her blir det Bestefartrøyer og ullbukser til neste sesong. God påske alle sammen !!!!

Marie Aukan sa...

Hentesettet var kjempefint!! Spørs om jeg må lære meg noe mer enn sokker og oppvasktuer :) Får ta det litt etter litt, ikke så lett å lære å strikke helt på egen hånd :)

bytterst sa...

I påsken blir det strikking av votter i dobbeltstrikk. Har også et skjerf i havskummønster på lur. Men mitt barnebarn på 6 år kommer på besøk, og jeg har laget strikketøy til han. Han begynner å få til rettstrikking for fullt, og det synes Mor er gøy.
God påske :-)

Anonym sa...

testing testing

Irene sa...

For oss som ikke kan strikke blir det mest sikling. Men nydelige plagg :)

Anette sa...

Her er det å prøve å bli ferdig med en kjole til snart femåringen og ellers noen votter til mg selv som jeg har hatt liggende i strikke kurven hele vinteren.
Jeg fikk god bruk for idéen om gaveposer i helga da jeg hadde glemt å kjøpe inn gavepapir til en barne bursdag. :) Nydelig pose ble ferdig på 1-2-3. :)

Marit sa...

Det gode med påska er nett det at då har eg tid til å sitta med spøtet nesten heile tida.Tenkte å finna fram nokre ekstra pinnar og litt ymse garn og ha på hytta slik at eg kan ha eit "hyttespøt". Dokkeklær,huer,vottar,sokkar og andre små plagg er nett passeleg arbeid.Eller kanskje eg skal strikka lappar til eit lappeteppe? Vi får sjå. Strikka skal eg iallefall og gjerne i solveggen.
At det vert brukt garn frå Nøstebarn trur eg nok. Garn frå Nøstebarn har eg brukt i over 30 år og er framleis like fornøyd.

Anonym sa...

Har tenkt å strikke ferdig ett skjerf som jeg bruker alt for langtid på, Skal nok også tove ferdig en revevest jeg har strikket i høst som skoleprosjekt.
Dette skal gjøres mellom arbeid, godt å ha noe å gjøre mens man venter:)
For en fin blogg! Kjempe glad for lese og p bli engasjert!
God påske fra Astrid Varpe

Marte E. N. sa...

I påska blir det nok å reise på hytta for å slappe av. Der blir det nok bare å være rundt hytta for minsta er bare 8 uker og eg har nettopp operert hendene pga carpal tunnel syndrom. Deilig å slappe av på fjellet læll :)

Magnhild sa...

Eg skal feste tråder og sy i knappar på ein jakke, og så blir det jo å finne eit nytt prosjekt. Trur det blir longies (lange ullbukser som sperrelag). Det kunne vore kjekt med ei oppskrift frå Nøstebarn på det!

Bergdis Joelsdottir sa...

Det blir en jakke i trafisjonell rindstrikk til en liten venninne på 2 år, i ordentlig islandsk ull.

Anonym sa...

Det blir påskeegg, solveggen på hytta og stripete raglan-gensar til nevøen min i herlig alpakka restegarn :)Erna

Kathrine G. sa...

Magnhild: Eg trur du kan bruke oppskrift 1964 "Långis" som sperrelag på tøybleier. Strikk med 3-tråds og set dei inn med ullkur etterpå?

Reidun sa...

Jeg skal strikke ribbebukse til sønnen min. Og kanskje blir det tid til en vinhøne eller to også. Ellers satser jeg på deilige dager i solveggen :)

Kristin sa...

Jeg satser på å bli ferdig med minst ett av de mange kjekke strikkeprosjektene jeg har begynt på.. :)

scrowlscrowl sa...

Blir nok litt strikking på meg også i påska ja :)

Har en gutt på straks 3 mnd. som jeg har strikka ei stelleveske til. Selve veska er ferdig tovet og har både håndtak, hemper og klaff med knapper. Inni skal det være en slags håndduk (i garnet mandarin petit), og den gjenstår det vel ca 10 cm på før den er ferdig. Blir godt å få det i havn. Er bilder av stelleveska på bloggen min, hvis noen vil kikke. Mønsteret fant jeg i et tidligere nummer av Hjemmet.

God påske, folkens!! :D

Jenny sa...

Jeg skal strikke babyteppe til venninne.

Anonym sa...

Har en mann som har så kalde føtter:Strikker skisokker av 2tråds merinoull blanda med angoraull(fra nøstebarn):Ikke så sterkt men håper de blir varme.Skal tove de litt i foten.

Kalista sa...

jeg driver og strikker et skjerf :)

Elisabeth J. sa...

Vet ikke hva jeg strikker i påsken, jeg strikker hver dag, nesten,året rundt! Men jeg holder på men undertrøye med kort erm i restegarn som yngste datteren skal bruke som nattkjole. Etterpå skal jeg strikke helårsjakke til nevøen min som kommer til verden i påsken, babysokker , luer og tepper til nyfødt intensiv på Haukeland. Antar at dette blir påskeprosjekt:)

Anonym sa...

Jeg holder på med en kjempefin jakke i lilla til ei jente på halvannet år. Skal strikke MASSE i påsken!!!!

Ida Haga idahaga@gmail.com

msofie87 sa...

Får vel prøva å gjera ferdig nokre av dei prosjekta som ligg halvferdige. Har mellom anna ei selebukse med fot, oldemorsruter til teppe, og ein jakke som lenge har mangla den eine armen. Gledar meg til å endeleg få tid! :)

siripiri sa...

So herlig! Eg har nettop strikka i bilen tur retur bergen, det vart nesten en tunika ut av det. Påskeprosjektet mitt er nemlig restestripete, spreke tunika til begge jentene,kjekk måte å bruke restne på ettersom det er praktisk talt fritt for mintering, då kan eg heller feste litt trådar : ).. Har for øvrig besøkt butikken når eg var på tur, hipp hurra, no er eg endå meir full av inspirasjon!! Så til damene at dei må legge inn eit godt ord for at frottekjolen eller eit alternativ kan kome i større størrelse, hint hint ! Takk i gjen!

strikkelisa sa...

Jeg skal strikke ferdig genseren jeg har begynt på til min kjære. Gleder meg til påske, ferie og god strikketid. :)

Hilde sa...

Har latt meg inspirere av lappeteppet ditt og skal derfor hekle denne påsken.

Hedda sa...

I påska skal eg etter planen få tid til å gjere ferdig eit par prosjekt som har lege litt på vent i ein ellers hektisk kvardag med diverse beinbrot i næraste familie. I påska må ein vel få tid til å sette seg ned litt? Så då blir det knestrømper og sjal. Til meg sjølv begge deler, faktisk!

Anonym sa...

Hadde dere hatt hekleoppskrift, skulle jeg heklet en fin liten lue i deilig garn fra dere. Men det har dere ikke, så da blir det ikke noe håndarbeid denne påsken... ;)
Hilsen Henriette M. Johannesen (henrism ætt hotmail.com

Kirsti sa...

I påska skal jeg strikke ei svart tynn ullbukse til barnebarnet som kan passe til fanakofta og setesdalsgenseren han har fått tidligere. Håper å få tid til å strikke en ei jakke i ull/silke også, mens jeg koser meg med påskelabyrinten på P1 !!!!!! GOD PÅSKE ALLE SAMMEN :-D

Trine Marie sa...

Jeg tror jeg skal strikke sommerbukser til guttene mine i påsken. Eller i hvert fall begynne på de. Har kjøpt masse deilig bomull-/ullgarn på salg, og det må jo bli til noen fine sommerplagg. God påske til alle dere!

Anonym sa...

Her er lista lagt :
Mottok 1,5 kilo garn i forrige uke og venter på 1 kilo til denne uken = 25 hesper garn !!JIPPI !!
Og hva jeg rekker å gjøre dette om til i løpet av påsken... minst 4 kragejakker til egne barn og nevøer,og ... håper jeg :-)
Er i hvertfall optimist !!

Feline sa...

Holder på å strikke selekjole i str 1-2 år, i bringebærrødt 2-tråds garn. Når den er ferdig skal jeg begynne på genser og bukse i ribbestrikk. Barnebarnet mitt skal begynne i barnehagen til høsten, så da må utstyret være klart. Og med utstyr mener jeg gode praktiske ullplagg til å ha under dress eller regntøy.
God påske alle sammen!

Anonym sa...

Eg har veldedighetsprosjekt på pinnane for tida :-) Nepalteppeprosjekt: http://nepaltepper.blogspot.com/2010/09/info-om-nepalteppeprosjektet.html
Held på med eit lappeteppe til dei og det skal fullførast i påska. Dei tek imot enkeltlappar, so dette er genialt til restegarn i ull, helst mellomtjukt.
Det neste prosjektet blir strikking til nyfødtintensiven på Haukeland, og då skal det tynnaste ull-restegarnet få bein å gå på :-)
Har forresten funne ut at strikking er reine slankekuren. Kan jo ikkje skitne ut det fine ullgarnet med klissete sjokolade- og marsipanfingrar ;-) Har ikkje tid til å la fingrane sleppe spøtet heller, om det skal bli ferdig so raskt som eg vil, hehe.
Påskeegget forblir kanskje urørt denne påska? Men koseleg blir det, uansett!
GOD PÅSKE!

sirinilsen@msn.com sa...

Kanskje jeg skal finne frem strikketøyet i påska ja. Begynte på ei ulljakke da jeg gikk gravid, kom 7 cm før jeg ble DÅRLIG og sov resten av svangerskapet... Nå er Nora snart 8 (!) mnd...;P hi hi.. Kan bli fin jakke til min kommende nevø. :o)

murmel. Oslo sa...

Jeg holder på å lære meg å strikke sokker. Det er sokkeskole på bloggen til annepålandet http://asalmanakk.blogspot.com/
Siden jeg er nybegynner så bruker jeg litt lengre tid enn de andre så jeg holder nok på med sokker til langt etter påske :)

Anette D T sa...

Her skal jeg strikke ferdig rullegenseren til minstemann. Håper og på og få ferdig hverdagskjolen til minste frøkna :) Men jeg har opp til flere prosjekter liggende litt rundt her, så jeg skal nok få strikka litt, da som ellers ;)Driver bla og prøver på sokker, noe jeg syns er ganske kranglete, men gir ikke opp enda ;)

Susanne sa...

jeg skal faktisk ikke strikke, slik som alle dere andre flinke her inne. For jeg kan ikke strikke;) Men jeg skal SYYY:) litt barneklær, en lin bukse til meg og en nøstebarn sparkebukse skal få sydd på ribb nede ved føttene etter tips her i fra. Tulla har nemlig vokst litt ut av denså jeg skal da klippe av føttene på buksa.
Og så skal våren nytes i hagen. God påske alle sammen.

Hilde sa...

Jeg skal jobbe litt og male litt... kan ikke strikke, men snille mamma strikker mye til guttene mine! God påske alle sammen!

TonjeS sa...

Jeg skal strikke kragejakke og barnelue med øreklaffer :)

Mammadragen sa...

Æ skal strikke ferdig en voksejakke i str 3-5 år :)

Vibeke Solbue sa...

Gleder meg også til påske og få tid til å strikke. Deilig å strikke og samtidig følge med på all påskekrimmen.
Jeg har endel prosjekter på pinnene, må få ferdig enkel NB-genser til nevøen min. Er på raglanfellingen nå, nså det går nok bra. Videre har jeg en tunika på gang til min datter på 2 år, den strikkes i et herlig ull/silkegarn. Håper jeg blir ferdig med den innen påskeaften, så hun kan ha den på seg når vi skal til bestemor. Også har jeg en flettegenser til meg jeg ønsker å få ferdig. har ermet og raglan igjen. Så dette er påsken hvor jeg skaå få ferdig alle prosjektene mine før jeg begynner på nye prosjekt!

Ønsker alle en flott påske!

KristinB sa...

Skal strikke et deilig sjal til meg selv, har tenkt til å kopiere det stripete som er i Nøstebarnboka, bare med lillafarger i stedet- jeg elsker lilla, og det er jo en fin påskefarge!

mona sa...

Jeg har begynt å hekle oldemorruter som skal bli til et sengeteppe til min datter. Hadde et lite håp om å få det ferdig i påska, men jeg har mine tivl om det!
God påske!!!

Anonym sa...

Jeg skal strikke ferdig ribbestrikket vest til eldstemann og GLEDER meg til å starte på neste prosjekt som er tunika til meg selv med Marius-mønster og rund sal:))
Kjersti Ø

Hilde Elin sa...

Eg freistar å få hekla ferdig eit babyteppe til komande lita tantejente, deretter står ny fjoslue til son min for tur. Nøstebarnlue, med lang topp eller dragekam. Påske er lemming, venting, uteliv og hemetid!

Sillan sa...

Jeg gleder meg veldig til påsken! Slappe av, kolibriegg (marsipan), ta det med ro, lange frokoster, grille pinnebrød og sist men ikke minst; strikke! Jeg driver og strikker jakke med rundfelling men blir jeg ferdig med den før påske så har jeg planer om å strikke rullegenseren eller bestefargenseren.
Cecilie B

Camilla sa...

Å, som jeg gleder meg til påsken! Vi har hytte sør i sverige og påskeferien går til å være ute i trädgården og så grønnsaker i vår økologisk hage!
..Men klart man skal ha strikketøy mellom hendene hele bilturen og på kveldene.
Jeg gleder meg til å starte på fanagenseren i nøstebarnboka, må bare bli ferdig med hentesettet i silkeull først..

OliveBlush sa...

Jeg kom på at jeg kan jo lage pengekort i påsken! Synes de du har laget er så fine, spesielt de med blomster på :-)
Hvor kan man få kjøpt sånne til å stanse ut blomster o.l. med?
Takk for svar!

Kathrine G. sa...

OliveBlush!
Eg har kjøpt mine på Papirgalleriet (Norway Design) i Oslo (=Beste butikken ;-) Men dei har stanser på både bokhandlar og hobbybutikkar.
Det er også fullt muleg å klare seg utan stanser: bruk ei trådsnelle, glas e.l som mal eller teikn og klypp ut ein mal i kartong. Lykke til!

Anne Lise sa...

Vi får besøk i påska. Men det blir nok litt strikkerier. Håper jeg får festa trådene på noen av prosjekta som er ferdigstrikket.. Bl.a tunika og rillejakke. Og så blir det nok mye kos med ungene :)

Kjersti sa...

Utfordringen er å unngå sjokolade og marsipan i strikketøyet...

Jeg skal strikke voksen-lue med øreklaffer, selvom sesongen kanskje er noe forbi, for jeg lurer så veldig på hvordan den blir.

Black Orchid sa...

Hei.

jeansblå voksejakke...

Og grillet pølse, apelsin og kviklunsj...

Ha ei strålende påske.

-Black Orchid-

Misemor sa...

Heisann. Jeg hadde bestemt meg for å gjøre ferdig genseren til mannen min og strikke en "Enkel vest" fra Pickles, men nå er den vesten ferdig, så det blir kjole til tantebarnet istedet!
Appelsin og kvikklunsj er obligatorisk i påska!
=)

Anonym sa...

Hei!
ingrid Brekke (ingridb@online.no
Eg driv og legg opp masker til kvit genser i ull/silke, to rete og to range. Då er det klart for påsken, då strikker eg om kvelden i sosialt lag med mange gode vener. Slik som eg alltid pleier å gjere i påsken, etterpå vert det eit babyteppe, må alltid ha noko i nevene og strikking er så avslappande. Så god påske til alle dekan som strikker.

Ida Elisabeth sa...

Jeg skal fortsette å kose meg med 13 herlige nøster med sukkertøy-farger fra Nøstebarn. De skal bli et heklet teppe som to-åringen kan ha på rommet sitt. Er så utrolig fornøyd med garnet deres. God påske til dere alle sammen!

Gali sa...

Det blir sokker i påsken for meg :-D Jeg har planer om å strikke halve sokker til meg og mellomste jenta. Heldigvis har vi samme skostørrelse;-) Minstemanne trenger en hals, og kanskje får jeg tid til å begynne på enda en tunikaen fra boka.
God påske til alle.

Anonym sa...

Jeg skal fullføre en jakke og en kjole som har ligget i strikkekurven lenge. På tide å bli ferdig før lillegullet blir for stor til å bruke plaggene. :)

Anne sa...

Påske er den beste høgtida, masse tid til det ein vil. Eg skal bruka litt av tida til å fullføre nokre av dei påbegynte "strikkeria" mine :-)

Anonym sa...

Gleder meg til påske! Jeg skal strikke sokker og teppe til Nepal ( Nepaltepper).

Inger B.

Anonym sa...

Gleder meg til noen dager fri, da skal jeg ta fatt på mariusgenser som skal bli til julegave. Har 17 tantebarn, så det er bare å henge i. I fjord strikket jeg 26 sitteunderlag som jeg ga bort i julepresanger, å jammen tror jeg det falt i smak til alle;-)) Ønsker ei riktig GOD PÅSKE;-))

Anonym sa...

hei. jeg lurer på om du strikker dette settet på bestilling- ønsker meg det sånn til min ettåring....:):) mail meg i såfall på orano74@yahoo.no