lørdag 15. oktober 2011

Stripevariasjonar 1

Det er ingen hemmelegheit at eg er glad i striper. Breide, smale, jamne, ujamne, kontrastfargar, få fargar, mange fargar.. ein kan variere i det uendelege! I dag får du sjå striper brukt på ulike måtar på bidrag me fekk inn til sommarstrikkutfordringa vår. Det er berre å la seg inspirere til meir stripestrikking ;-)

Anne Stine skriv:
"Mønsteret er "enkel nøstebarngenser" og er en av gratisoppskriftene. Jeg har strikket mye fra nøstebarnboka, men har ikke strikket rullegenseren der siden jenta mi er så ivrig på å bite på knapper. Denne var derfor perfekt ! Fargene er valgt ut på forhånd, men rekkefølgen på fargene og tykkelsen på stripene er improvisert underveis. Jeg har strikket sparkebukse og tunica i samme fargene.

Genseren er veldig anvendelig i 2 trådsgarn og macher lett andre plagg ettersom den har mange farger. Den er litt stor nå, så den holder hvertfall frem til neste sommer. Den er ment for bruk i barnehagen og hjemme. En fargerik genser til ei blid jente :) "Renate har strikka Rullegenser i  Marine og Natur:
"Bare en rullegenser i maritim stil for båt-turen i sommer. Fikk desverre ikke tatt noen bilder, var en heller hektisk tur, men genseren ble brukt iallefall! :) På kvelden sto mor og vasket en genser full av is, potetsalat og som luktet godt saltvann!

Eneste endringen jeg gjorde var å ha to knapper istede for fire, hekling er ikke min sterkeste side, mest derfor det ble slik, men funker supert det da! "

Mariannehar strikka ein rullegenser i spreke fargar:
"Her kommer mitt bidrag til sommerutfordingen! Jeg bestilte masse garn av de utgående fargene, passet ypperlig da mitt nyttårsforsett er å lære meg å strikke etter oppskrift! Jeg har aldri strikket en genser i hele mitt liv, men hev meg på en rullegenser, praktisk til barnehagestart i august tenkte jeg. Genseren skulle være i retrofarger, men hadde så mange fine farger at det ble litt fler enn først planlagt..:) Men det gjør den mer anvendelig synes jeg, passer godt til det meste, hvis man ønsker å tenke matching, og barn er jo glad i sterke farger:) Genseren er strikket i 3-trådsgarn, men måtte prøve meg litt frem da jeg strikker noe løst,så jeg endte opp med å følge str 1/2 år til min sønn som er 16mnd. Har allerede fått masse komplimanger og gleder meg til å starte på
neste genser!"


Vibeke har strikka Rullegenser i fargane tre fargar:
Vibeke har ein bloggen Handmade Vibeke og her har ho skrive meir om genseren.

Takk for fin stripeinspirasjon alle 4 :-) Om nokon skal planlegge striper kan de sjå fargeoversikten her . Sjå også gjerne dette innlegget om striper der du finn link til ein lur "stripekalkulator som er genial når du skal planlegge eit plagg.

8 kommentarer:

Elisabeth sa...

Fine gensere alle sammen. Striper er fint!

Beate sa...

Masse flott stripegensere! Likte særlig godt den første, den hadde så flotte farger!

Anonym sa...

Suuperfine bilder, nå fikk jeg skikkelig lyst til å strikke striper!! Har aldri strikka genser før, derfor lurer jeg på om det er vanskelig å få stripene til å "synkronisere", eller gir det seg selv når man først er i gang?? Holder på med en 3-tråds longis, og der turte jeg ikke gå i gang med striper pga økepinnene bak...så for meg at det kunne endt med frustrasjoner for en uerfaren strikker :-)
Hilsen KristinB

Vibeke sa...

Så gøy å finne igjen genseren til Henrik her :) Flotte stripevalg hos de andre også!

Renathe sa...

som fast leser av bloggen var det veldig morsomt og se genseren jeg har strikket på bloggen her! :)

Når en strikker striper blir det ofte en litt hakkete kant der fargebyttet er, kanskje du kan legge ut en tipsevideo om hvordan dette kan gjøres fint? :)

Elisabeth J. sa...

Så fine varianter av rullegenseren! Jeg har bare strikket med 2-3 farger, men nå fikk jeg lyst å bli litt "gaø" og slå meg løs med flere farger! Renathe; det er fine videoer på pickles.com om striper, felling, øking osv...

Gitte sa...

Elisabeth J. Kan du skrive den nettadressen en gang til? Finner kun sider til maten "pickles"..

marita sa...

Så flotte striper! Skulle ønske eg kunne strikke genserar! :)