tirsdag 11. oktober 2011

Det enklaste det beste? Ny konkurranse

I dag er det på nytt tid for å vise nokre av dei fine tinga som kom inn til Sommarstikkutfordringa vår. Utfordringa var jo å strikke ein god bruksgenser. I dag får du sjå enkle gode gensrar, som eg er sikker på blir brukt mykje. -og så er det tid for ny konkurranse..

Marthe har strikka denne fine gensaren: Jeg har strikket 2 gensere i sommer,og bestemoren min har strikket 2.Jeg har strikket bestefartrøye i str 6 år til eldstegutten min,og så har jeg testet den nye oppskriften deres "enkel nøstebarngenser" på minstemann sin genser.På minsten sin genser har jeg brukt bare restegarn.Har ikke hatt noen spesielle "regler" når jeg har strikket,annet enn at det skulle være en svart stripe mellom hver av de andre fargene.Begge genserne er strikket i nøstebarn sitt totrådsgarn."


Marthe skriv vidare: "Bestemoren min har strikket to 2 "genser i 3-trådsgarn" til de to minste barna mine.Siden hun er snart 90 år og ikke har e-post selv,så tar jeg med genserne her;) Hun ble så ivrig på å strikke når jeg fortalte at det var en konkurranse,at hun strikket begge genserne på en uke:) Disse er strikket i 3-trådsgarn som er kjøpt på salg hos dere tidligere i sommer."
Marthe har ein fin blogg som de finn her. Innlegg om Bestemor sine gensrar her. Innlegg om Marte sine gensrar her.


Her kjem ein god bruksgensar: Raglangensar i dobbelt 2-tråds Merinoull:

Hilde Næss har skriv: "Eieren slo seg veldig vrang når det skulle fotograferes, så modellen er en tøyhund med litt rar kroppsfasong...

Raglangenseren er strikket med dobbelt 2-trådsgarn på pinne 3,5. Fargene er 41 syrin og 12 naturbrun sammen, og 72 lys oliven og en mørkere grønn (har mistet "beltet"/lappen) sammen."

Takk for fine bidrag alle saman! Så var det tid for konkurranse:

Din ønskegenser..
Nøstebarn sine oppskrifter er basisoppskrifter ein kan variere med stripe, fargar og dekor. Kva farge eller stripekombinasjon ville du valgt på ein barnegensar? Skriv ein kommentar på det og du er med i konkurransen.
Premie?
Eg trekkjer ein vinnar som får sin ønske-bruksgensar ferdig strikka tilsendt. Me skal gjere vårt beste for å strikke genseren akkurat slik du ser den for deg. Så her har også dei som ikkje kan strikke, ikkje har tid eller anledning til å designe sin eigen genser og få den fiks ferdig i posten.
De kan sjå oversikt over alle oppskriftene og fargane her. Dersom du veit kva oppskrift og fargar du ønsker kan du skrive det, viss ikkje kan du skrive td: "Tynn genser i striper i blåfargar". Så finn me ut av modell og storleik dersom du vinn.

Trekning: tysdag 18. oktober.

Lykke til!

166 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg ønsker en lilla hello kitty genser til min miniputt:) Som elsker hello kitty overalt:) I str 6 år:9

Men vennlig hilsem

Marita r

emi010600@hotmail.com

Renate Aasen sa...

Jeg ville hatt en god ullgenser i lilla fargenyanser. Elsker lilla, elsker nøstebarn, men kan ikke strikke:(

Anonym sa...

Jeg ønsker en tykk og varm ullgenser i marius-mønster med mørk blå som hovedfarge og noe som matcher som mønster.

Dette ønskes til min sønn på snart 2 år.

Hilsen Sofie K.

Anonym sa...

Ønsker en liten brun/blå ribbegenser i dobbelt 2-tråds til minstemann som blir 1 år i januar :)

- Emilie Eckbo

Anonym sa...

Jeg kunne ønske meg en strikketgenser med hette. Min 5 åring elsker nemlig hettegensere, så det hadde vært topp. Mario og Luigi er heltene, så om hetten kunne vært rød, som hatten til Mario? En hvit M ett eller annet sted på genseren hadde også vært topp. Kanskje det hadde vært fint med rød hette og røde armer?

Mvh Christina
Christina_nord@hotmail.com

Fruen fra Trondheim - Marthe sa...

Jeg ønsker en grønn jakkegenser (fargen 75 og 10) til min sønn på snart tre år med treknapper.
Jeg er helt elendig på å strikke. Forferdelig kjedelig, må jeg si:)

Anonym sa...

Ønsker meg en Nøstebarns ribbegenser strikket i 2-tråds i fargen gammelrose i str 1-2 år.

- Silje Havn deesi@online.no

Mona sa...

Min toåring (og jeg) ville ELSKET en ribbegenser i lillanyanser med en grå kattepus på, da det dagen lang synges Lille kattepus, Å tenk at gråpus har fire små, Det satt to katter på et bord osv :-)

Anonym sa...

Jeg ønsker en tykk og varm strikket genser i farger lilla og noe nyangser av rosa, til min søte datter på 4 år som forguder disse fargene over alt på jord!

Hilsen Mona.h. Øverby

(Mona_kleven@hotmail.com)

Dan sa...

ullgenser i lilla og eller i rosa farger
Gjerne til en på 10 år

Bente_s sa...

Jeg ønsker tynn ullegenser til gutten min på 10.
Gjerne inspirert av hav og sand, blå/turkis nyanser + beige/naturhit :)

Klem fra Bente S.

Unknown sa...

Jeg ville hatt en genser i 3-trådsgarn, i lilla med lysgrønt i kanten nede, rundt halsen og ytterst på ermene, og med en stor blomst strikket inn i frontstykket - gjerne i rosa og gul. Jeg kan strikke, men pga. tilbakevennende senebetennelse er det ikke mulig for meg å få til.

Mvh
Elisabeth Teige

-trine- sa...

Jeg ønsker meg en marius genser i fargene mørk brun,rosa og sort,jenta mi er 6 år.

Renathe sa...

Jeg har så veldig lyst på en stripete genser i alle lilla og rosa nyansene! Har i smug begynt og samle opp lilla og rosa, og funnet ut jeg må ikke bruke mer enn 70gram av hver hespe (strikker julegaver, votter/luer/sokker/ribbegenser til gubarnet og noen andre små barn nært meg:). Bare den er tykk og god så er det perfekt. Med en storebror på et år eldre så er hun som regel bare blå den jenta! :P

Styx sa...

Jeg ønsker en tykk ribbegenser med hette til ei jente som blir tre til våren. Liker veldig godt farge nr. 84 :) Hadde vært kult med den og noen matchende farger.

Anonym sa...

Hei! ;-) Jeg kunne så veldig ønsket at jeg kunne strikket selv, men den gang ei. Kunne virkelig ønsket meg å vinne en fin genser til minstemann, i blå farger og gjerne med gråtass på, i str 4 år. ;-) Mvh Kristine R. Ps: digger nøstebarn!

to vrange sa...

Oi, spennende, en ferdigstrikket genser hadde jo vært luksus å vinne!

Jeg drømmer om en bestefartrøye med striper i regnbuens farger:

Hvitt som bunnfarge, og så smale hvite striper mellom brede striper i rød-oransje-gul-grønn-blå-indigo-fiolett - og bare én stripe i hver regnbuefarge. Effekten burde da bli litt sånn som i dette sjalet, bare at her har jeg brukt regnbuefarget garn: http://tovrange.blogspot.com/2011/09/regnbuestudier.html

marita sa...

Åh, for ein fin konkurranse!! :) Om eg er så heldig å vinne ynskjer eg ei bestefarstrøye i strørrelse 4 år i til min 3,5 åring. Ynskjegensaren har fargen mokka, og i staden for ovale albuelappa har den stjerneforma lappa i fargen oker. Eventuelt omvendt fargekombinasjon, eg ser for meg at begge delar vil vere heilt nydelig :)

Synnøve sa...

Herlig konkurranse! Jeg kunne gjerne ønsket meg en genser med grå base, og med innslag av lilla og rosa i ulike nyanser - kanskje en blåfarge også ville passet inn? Gjerne i totråds, og med vanlig 2*2-ribb på ermer og i midjen. Sukk, det hadde vært flott til min gudmorsnuppe til jul :)

Ingvild Krey Stubberud sa...

For en fantastisk konkurranse! Jeg kan ikke strikke, men skal lære meg så fort jeg finner tid til det. Det finnes ikke noe finere på en baby enn hjemmestrikket. Jeg ønsker meg en bestefarstrøye i størrelse 2 år i fargen 11naturbeige :) Den så utrolig fin ut!

Mrs Jeffcott sa...

Jeg har prøvd. Jeg har virkelig prøvd. Helt siden den første skjeve grytelappen på barneskolen har jeg prøvd. Jeg har vært på ´Strikk og Drikk´strikkeklubb, jeg har strikket foran TVen, med og uten musikk, med runde, lange, korte og spisse pinner, med oppskrift, uten oppskrift, enkle tøfler. ensfargede sjal. Men jeg har ikke evnen, jeg kan ikke. Det blir stramt, hullete, feil, skjevt - mamma himler med øynene av min strikkeinkompetanse og jeg sniker meg lutrygget til butikken og kjøper ferdigstrikk.

Hvis jeg kunne strikke ville jeg strikket i racerfart, pinne opp og pinne ned, mens jeg så på TV, drakk kaffe, snakket i telefonen og stekte vafler samtidig. Jeg ville strikket en nydelig 2-tråds 1945 Bestefarstrøye til min lille gutt. Den skulle vært akkurat som på bildet: 11 nayurbeige med lapp i 12 naturbrun med fine knapper i halsen, og så skulle den passet perfekt i str 86 nå som forkjølelsene kommer snikende og termometeret er på den blå siden.

Hvis jeg kunne strikke.

Cathrine Strand sa...

Jeg ønsker meg en raglangenser med striper i regnbuefarger til min lille femåring. den må ha god halsåpning gjerne med knapper slik at den kan lukkes helt opp til halsen etter at den er tredd over hodet.

Ann-Kristin sa...

Eg ønsker meg veldig ein genser i str 5 år; gjerne i tynn ull - med pynt. Gjerne hekla, for det kan eg ikkje. Med ei ugle på, eller ein bil, eller katt eller kva som helst. Gensaren er i mørkblå-toner. Ahh, det vakre pyntet!!

Anonym sa...

Kan absolutt ikke strikke men guttungen ønsker seg en varm genser til vinteren.
Den er sånn: strpete i fargene grønn nr74, 75 og grønn76 med litt lang nisse hette.Og med lomme på maven med grønn fargen 74 og den som lapper på albuen og med 2-3 knapper i halsen for å kneppe igjenn i halsen og for at den ikke skal bli så trang å få over hodet knappene ønskes i de grønfargene som garnet hvis mulig str er 4-5 år Mvh Nina

Reidun sa...

Olav ønsker seg en Rillestrikket genser (Strikkeoppskrift 1960) str 3-4 år. Den skal være farge 54 jeansblå i bunnen med tynne striper i fargene 62 Breblå og 74 gressgrønn. En rad fastmasker breblå og en rad med gressgrønn rundt ermekanten og halskanten.

Ingrid sa...

Eg kan å strikke, men eig ikkje tålmodigheit og tid til å strikke noko til meg sjølv - eg ønsker meg kragejakke i bruntoner eller lillatoner.

Silje Hagen sa...

Jeg ønsker en voksejakke i str 1-2 år i fargen gammelrosa til min lille jente på ett år :)

Holder på å lære meg å strikke, og holder på med flere prosjekter som jeg ikke har fullført enda, og er ikke så veldig trygg på strikkingen. Syns de voksejakkene er så fine og myke, og jeg elsker nøstebarn ulla :)

Anonym sa...

Kunne godt ha tenkt meg genser 1923, 3 tråds merino i rødt (den som ho jenta på bildet hadde i orange) i str 4 år til eldste jenta vår, eller den utrolig lekre jakka i lilla som dere hadde oppskrift på! Men så var det de ikke eksisterende "strikkeferdighetene" mine da, desverre...

Janne

Ragnhild Margretha sa...

Jeg har gitt opp strikkinga, men har en liten jente på to år som driver og lærer seg fargene. Den fargen hun kan best er ROSA. Og alle klær skal helst være rosa, ellers blir det fort bråk. Derfor ønsker jeg henne en roooosa genser, gjerne med striper i to forskjellige rosafarger. Den kan gjerne være ganske tynn.

Anonym sa...

For en fantastisk konkurranse :D

Jeg drømmer om en bestefarstrøye til guttungen på snart 8 år. Strikket i silke-ull: tinn, lys oliven eller lys blå på bolen mens ermene, knappestolpen og kanten neders er i mocca. Jeg tror det hadde blitt veldig fint men også stilig til en stor, liten gutt :D

Heidi sa...

Jeg syntes flettestrikk er så fint ! Ønsker veldig en litt tykkere genser med flettemønster til vesla i ca 6 mnd str (hun er 3 mnd) Mørk lilla er fint, har litt rosafobi ;) Mariusbody i lilla hadde jo vært enda bedre ! Tror jeg må lære meg å strikke :D

Anne-Kari sa...

For en morsom konkurranse!
Jeg strikker litt selv, men armene mine er ikke helt med på de store krumspringene, ei heller har jeg ferdigheter til det.
Gutten min på 5 år elsker deres ull-silke, så jeg tror han ville blitt *veldig* glad for en genser i f.eks. silkeull farge nr 52 og farge nr 13, stripete i forskjellige bredder. Gensermodell: "Genser i dobbel 2 tråds Merinoull", str 8 år.

Siena sa...

Min ønskegenser (til jente 5 år) er i striper - helst tynne - med brun som grunnfarge og annenhver stripe, med resten av stripene i alle nyanser (litt regnbueaktig).

Anonym sa...

Det er ufattelig mange fine Nøstebarn-modeller! :) Har strikket litt nybegynner selv i fjor da jeg hadde perm, men blir desverre lite tid til strikking nå..

Jeg tror lillemor hadde blitt fin i en raglang-genser med bunnfarge 35, med smale striper i farge nr.62 (1-1,5cm), 3-trådsgarn. Ser for meg at halsen er ribbestrikka med bunnfarge, litt lang med evt splitt så den kan brettes ned (som den oransje modellen i boka), og over håndledd og kant nederst :)Str.2-3 år

Hilsen Aina Axelsson
aina@vktv.no

Anonym sa...

For en fin konkurranse!
Jeg ønsker meg en raglandsgenser i 2-tråds merinoull. Grå med lilla kanter kunne vært fint, og gjerne litt lang så den går over rumpa. Noe pynt på magen el ryggen som feks ugle i lilla kunne jeg tenkt meg. Genseren er til en jente på 2 år.

Hilsen Linda

Bergfrid Skaara sa...

Jeg liker godt gensere med mange farger, men det å feste tråder og få knappene til å sitte trygt på jakka tar ofte piffen fra strikkeprosjektene.

Kunne tenke meg glattstrikka heilårsjakke (#1932) med hette og treknapper til veslejenta som blir 1år i vinter. Smale striper i fargene turkis 62, oliven 72, og hvit og med vrangborder og hette i mørk turkis 63.

Anonym sa...

Jeg hadde ønsket meg en bestefarsgenser i fargene 84+85 - i ulike stripe tykkelse.

Hilsen Tone, tmyklatun@hotmail.com

Veronica A. sa...

For en artig konkurranse! Selv om jeg kan strikke, hiver jeg meg på med et ønske utfra de nye fargene i 2-tråds: Enkel nøstebarngenser i str 6 år med følgende striper: 6 omg farge 61 akvamarin, 2 (eller 3?) omg farge 56 blåbær, 6 omg 34 gammelrosa.
Dette må vel bli nydelig til jente?!? Pynt/dekor har jeg ikke peiling på, så her er jeg åpen for forslag :)

Frihet sa...

Så gøy!! Håper jeg vinner :) Jeg ønsker meg fanakofte i brunt og rosa :)

Anonym sa...

ÅÅ så gøy! jeg ønsker meg en bestefargenser til lilleprinsessa (str.4? hun er 2, så da er det muligens str opp man regner?) i farge kobinasjonene: 30 - 32 - 34. Med vrangborder i 34. striper i forskjellige tykkelser. Jeg tror det kan bli fint.

Ha en fin dag!

Med vennlig hilsen
Annfrid

Tonje fru S. sa...

Arti arti:)
Jeg ønsker meg Fanakofte i brunt og hvitt, str 4 år.

Randi Mæhla sa...

Jeg har mer enn nok med å få til et noenlunde Mor signe-teppe som strikkes rett frem, så genser er for meg heeeeelt uoopnåelig.

Storebror ønsker seg Bestefartrøye, oppskrift #1945 i Strikk til Nøstebarn (str 4 år). Helst i fargen 11, med 12 som kanter. Med treknapper.

May sa...

Jeg ønsker meg ribbegenser(oppskrift 1942) den med striper, samme fargene. =) Den er såå fin!

Hilsen May

Anonym sa...

Jeg er 2 år og heter Balder, ønsker meg så en genser med motiver fra vikingtiden og de norrønske gudene, gjerne kjortel fasong og i rene klare hovedfarger, så nå venter både bestemor og jeg i spenning på om jeg er den heldige.

Anonym sa...

Hei!
Endelig en konkurranse for oss som ikke kan strikke. Jeg har strikka ei ullveske jeg tova, men fikk en kraftig senebetennelse, og har ikke prøvd meg noe særlig siden. Elsker nøstebarn, og har kjøpt mye til mine fire barn. Minstemann er 3 1/2 år, og jeg kunne tenke meg følgende genser til ham:

Ofte synes jeg hjemmestrikket kan bli litt stort og uten god passform. Jeg er opptatt av at plaggene skal være gode å ha på. Et tynt lag ull innerst, deretter litt tykkere ull før dress eller regntøy. Jeg ønsker meg en genser som sitter litt godt inntil kroppen. Den skal ha gode mansjetter rundt håndleddene, og ikke være for utringet i halsen. Da er det bedre med noen knapper på skulderen slik at de kan kneppes opp når man skal ta den over hodet. Da vil den sitte godt på kroppen. Det kan gjerne være litt lengde på den slik at den rekker ned til midten av rompa. Da blir det ingen glipe mellom den og en evt ullbukse.
Mønsteret er ikke så farlig, bare passformen er god. En stripete genser i en kombinasjon av natur og blå, evt natur og brun vill passet til våre øvrige ullklær.

En håpefull hilsen fra
Karianne

Anonym sa...

Hei!

Liker veldig godt denne bestefars genseren..:)
Strikkeoppskrift 1945 Bestefarstrøye 2-tråds
Lys brun med mørkebrune puter på albuene.

Mvh
Renate Dalehaug
renate_etne@hotmail.com

Maud sa...

Jeg kunne godt tenke meg en fanakofte i fargene 84 og 56 (bunnfarge) til datteren min som er 2 år. Synes okerfargen er kjempefin.

kristine Brattli sa...

Jeg ville hatt en genser i grønne og brune striper.. skoggrønnt :D

Anonym sa...

Har en gutt som snart fyller fire år. Hans store helt er Kaptein Sabeltann, og i barnehagen er det en gutt som har Kaptein Sabeltann på strikkegenseren sin! Gjett om den er tøff! Kan ikke du også strikke en sånn til meg til bursdagen min, mamma? Da må nok mamma skuffe og si nei, jeg kan ikke strikke, og ikke kjenner jeg noen lenger som kan heller. Men, tenk om det finnes en mulighet allikevel? Da kjenner jeg en liten gutt som hadde blitt frykelig stolt!

Med vennlig hilsen
Ann Cathrin (anncathhusebo@hotmail.com)

Anonym sa...

Dette har jeg ventet på lenge.. :o) Jeg ble mamma for et halvt år siden, tiden strekker ikke til. Jeg har vært inne og sett på alle strikke oppskriftene deres og syns det er fryktelig vanskelig og velge. men syns Strikkeoppskrift 1930 Kattegenser ser ut til og ha kjempe fin passform, men jeg kunne godt tenke meg hette på genseren og så da en nyhet som var utrolig nydelig (Blomsterhette) Syns denne strikken var kjempe søt også.:o) Den lilla fargen som er på den kunne jeg godt tenke meg. Ellers så liker jeg 42,51 og 52. Kunne godt tenke meg tussie istede for kattene nederst. Aner ikke hvordan man skulle få til noe slikt, men det er derfor jeg håper dere kunne hjelpe meg.. :o) Håper!! Mclaren.sharon.14@gmail.com

Valentina sa...

Jeg har prøvd å strikke ribb flere ganger, men får det ikke til, blir enten for stramt eller for stort. Ga opp til slutt ((( Blir superglad hvis jeg får en ferdig genser i gave jeg )))Strikkeoppskrift 1942 Ribbegenser 2-tråds i fargene 92 og 93, str 5-6 år ( gutten er 117 cm høy).alpengold@live.no

Anonym sa...

Sigurd på 4 år ønsker seg ribbegenser oppskrift nr 1942 i totråds merino fargene 51,54 og 62. Str 6 år. Jeg kan dessverre ikke strikke annet enn kun rettstrikk, så det blir dårlig med ribbestrikk her. Håper dere kan hjelpe oss :)

kathriso@online.no

Anonym sa...

Så fantastisk konkurranse. Jeg liker så godt å strikke, men får ikke tid til halvparten av alt jeg skulle ønske. Min kraftige lille gutt på to er veldig opptatt av dyr. Derfor ønsker jeg en genser med dyr, og sau er virkelig en favoritt. Om dyrene er strikket eller brodert på kan den som eventuelt skal lage genseren få bestemme selv, og det samme med fargen. Takk igjen for super blogg! beste hilsen marit

Anonym sa...

Jeg ønsker en kattegenser med frynser til min datter på 2 år. Bunnfarge 11naturbeige, katter i 13mokka og den fargede bakgrunnen bak kattene i 32lyng. Datteren min er veldig opptatt av uuusi (pusi) etter at vi selv fikk en, og det hadde vært veldig artig å gi henne en genser med katter på. BrittK.

Mona Hanssen sa...

Jeg kan ikke strikke, og har lenge drømt om en ribbestrikka ullgenser i lilla og lyng stripete:-) jeg driver å prøver meg på et teppe i de kombinasjonene:)

Miriams små detaljer sa...

Jeg ønsker meg en rullegenser i to-tråds merino i farge 12(brun), 30 (lys rosa) og 41(rosa/lilla) i str. 1år. Tynne striper :) Med 42 som basisfarge (i hals og knappegang) Det tror jeg hadde blitt en fin genser! :) SÅ gøy med en slik konkurranse. Hilsen Miriam

Marte Pettersen sa...

Jeg ønsker meg en fanajakke/genser i str. 4 år til min sønn :-) Farge 10 og 92. Flott konkurranse! :-D

Ulla sa...

Hipp hurra for strikkekonkurranser! Jeg er nemlig en mor som ser for meg at for å være en ordenlig kvinne og mor bør jeg iallefall ha strikket EN genser til iallefall ETT av mine barn! Jeg får det bare ikke til! Mitt livs eneste strikkeprosjekt var en rosa mohair-genser i 1983, strikket mens det ene benet var i gips, og da gipsen ble tatt av etter 6 uker, var jeg raskt ute med å felle av,... med det resultat at genseren rakk rett over navelen... sukk.

Jeg ønsker meg en kul bestefar-genser i en knall blå guttefarge, som jeg kan sette i noen kule knapper med morsomme ord på! Gjerne med en lego-brikke som dekor på ryggen, til min lego-besatte sønn på 5 år :)

Siv sa...

Det var en fin konkurranse!! Jeg får aldri rotet meg til å begynne å strikke noe..sukk. Har veldig lyst på en tykk genser med Marius-mønster med hvitt som hovedfarge, rosa som mønsterfarge (som nr. 34)og lyserosa (nr. 30) som "hals-farge". Det er til min lille snuppe som er 9 mnd nå, men den må gjerne strikkes litt stor, sånn at den passer gjennom vinteren :-)

Hannepanne sa...

Hvis jeg skulle vinne så ønsker jeg en omslagsjakke i rosa farger :)
Har aldri strikka sjøl men har en plan og å lære meg det:) Her i huset er det mormor som styrer strikkepinnene så barna berges med ullklær.

Hanne=)

Anne-Britt sa...

Kjempeflott konkurranse. Min ønskegenser er en mariusgenser i str 4 år til min nevø, strikket i silke-ull garnet deres. Det er fantastisk. Den skulle vært i lyseblå nr 51, mørkeblå nr 52 og hvit nr 10. Lyseblå skulle vært hovedfarge.

Cristina sa...

Synes det er så fint med stripete gensere i brunt og turkis! Jeg kan dessverre ikke strikke selv.

Janicke sa...

Så innmari bra at noen får glede av deres strikkekunnskaper. Håper det blir oss.. Jeg har ikke tid til å strikke. Begynte på et nøstebarnteppe før lillegutt kom, men ble aldri ferdig. Hadde blitt sjeleglad for en genser til ham i blått/turkis og brunt. Liker 3cm striper.

Anonym sa...

Jeg elsker kattegenseren jeg! Kanskje blir jeg aldri flink nok eller får tid nok til å strikke en selv. Jeg liker i grunn godt naturfarger, og liker fargene som er avbildet i boka. Dvs gråbrun basfarge og lilla katter. Kanskje med litt mer lilla ett eller annet sted på genseren for å gjøre den tydelig jentete for min lille jente? :-)
Hilsen Lisa l-maaru@online.no

Hege sa...

åh, hvilken som helst nøstebarnoppskrift? Da må de bli fanajakke med lue i bunnfarge 41 og detaljene i farge 12 til veslemor i str. 2-3 år. Har dessverre ikke "hode" til å strikke etter mønster lenger. Har fått skadet deler av hjernen etter en encefalitt for 1 år siden (gikk ut over korttidshukommelsen og matematikk-sansen)!

Mai sa...

Jeg kunne tenkt meg en tykk genser med en søt hai på, til sønnen min på 5. Genseren kan enten være i grønn- eller blåtoner... *drømme*

~Kristina~ sa...

Jeg har prøvd,mange ganger. Jeg kan begynne strikkinga med ett antall masker, å avslutte med noe helt annet. Det er hullete, det er svingete, å det ser rett å slett ikke ut. Jeg har sagt at når jeg fikk barn skulle jeg lære å strikke. vel,maskene kan jeg, men det ender opp som ett ubrukelig.. Kunstverk?

Så min drøm er en gammeldagsgenser, jeg elsker det gamle!
Kanskje bestefarstrøye i en jentevri?
Jeg elsker duse jordfarger, brunt,gammelrosa,beige.. :)
I strl 1 år:)

Ellen Marie sa...

Hei! Joda, kan strikke, men det er jo så mye man skulle hatt :-) jeg ønsker meg en rød og hvit Fanagenser/jakke str 4 år, eller en ribbegenser i 2-tråds i fargene beige og sjøsmaragd str 4 år. Dette er noe jeg hadde tenkt å lage etterhvert bare tiden strekker til....

Anonym sa...

Eg ville valt ein god bruksgensar i str 4 år, gjerne med raglanfelling og litt høg hals, med fargar som matchar ei ribbukse i grøn/ grå/ brun (utgått modell). Med ein slik gensar ville jenta vår hatt det endå betre i friluftsbarnehagen i vinter.

- ingeborg -

Anonym sa...

Ønsker en enkel, litt lang genser med rund halskant, ca. str. 4 år, striper i fargene blåbær, natur og grått.
- mormor -

Anonym sa...

Ønsker en rullegenser i høstfarger til veslejenta, i størrelse 6 mnd.

Sunniva S

hingva sa...

Jeg ville valgt tunika i silkeull til meg selv, enten i lilla, mokka eller muldvarp. Jeg har slitt ut en i vanlig ull, er på god vei til å slite ut en til - og ønsker meg altså en mer lsitesterk variant.Kommer vel til å strikke en selv etterhvert. Hbis jeg ikke vinner da;-)

sah sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
sah sa...

Jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne strikke! Da hadde jeg laget en genser til gutten min med strikkeoppskrift 1923 3-trådet merino lammeull, stripet i fargekombinasjon jeansblå og breiblå - yndlingskombinasjonen min som småen selvfølgelig har body i! Den skulle da vært breiblå, med tynne jeansblå striper, og hadde blitt sååå fin! Størrelse 2 år, så kan han vokse i den.

Hilsen Sara
sarahei@yahoo.no

Anonym sa...

Å, eg skulle ønskt meg kragejakke til meg sjølv, gjerne i ein gråfarge.

Anonym sa...

Å, eg skulle ønskt meg kragejakke til meg sjølv, gjerne i ein gråfarge. Har strikka mange småplagg frå Nøstebarnboka med tilhøyrande garn. Men noko til meg sjølv verkar uoverkommeleg :-)

markvar@online.no
11. oktober 2011 22:29

Anonym sa...

Jeg vet ikke hvilken modell jeg ville valgt, jeg liker å legge til personlige detaljer (som fletter eller spennende mønstre som bare må prøves ut ;) ) på basisplagg.

Hmm...farge. Avhenger hvem jeg skulle laget til. Jeg strikker sjelden noe til meg selv, men skulle det vært til meg, ville jeg antakelig valgt brunfarge 13.
Strikker en del til barn av vennner, og tantebarn. Til de ville jeg valgt farge 41, og farge 72 (hver for seg, ikke som striper)

mf.i@hotmail.com

Majas m/4trollunger sa...

Mitt o store ønske må være en genser til største prinsessa mi på 8år :)Jeg har desverre ikke tålmodighet til og strikke så store plagg, ei heller skuldre til det :( Ønskegenseren tror jeg må være bestefargenser eller en sånn rullegenser i blå farger :) Hun elsker blått, også ville det være en praktisk farge med tanke på to yngre brødre og ei lillesøster som kan "arve" :)

Anonym sa...

Litt av en premie :)

Mange fine farger å velge mellom! Tror ikke jeg klarer å velge ut noen favoritt nå.

Men jeg tror en genser eller cardigan med fletter kunne vært fint til enhver alder. Eller kanskje en genser med mønsterstrikk?

i_sen3@yahoo.no

Misemor sa...

Oj, så spennende. Jeg ville ønsket meg en relativt tynn tunika i lillafarger. Stripete oppe men ensfarget nede og ensfargede ermer. Stripene kan også tas igjen nederst på ermene... Håper dette ga inspirasjon til å strikke vinnergenseren... hehe..
Ha det fint så lenge. =)

Anonym sa...

For en premie!!

En genser med raglanfelling i tynt ullgarn med striper i fargene 54, 56, 61 og 62 hadde vært toppen! Og fasongen skulle være: ikke for vid og ikke for kort!

Brit sa...

Jeg kunne ønske meg en tynn ullgenser ala bestefartrøye i tre grønnsjaterte striper:)

Tones lille blogg sa...

Wow, for en fantastisk premie!! :)

Jeg ville laget en smalstripete genser med fargene 10, 63 og 72. Sistnevnte som farge på ribben nederst, ermekanten og halsen.

Krisztina sa...

Jeg strikker masse, men siden jeg ruller garnet på min venstre pekefinger, så mønsterstrikk er alltid en evighetsprosjekt! Jeg ønsker en Fana jakke til min jente på snart 4 år, i to forskjellige rosa farger. Skikkelig jooosa jakke:)

I tillegg har jeg stort ønske om å lære meg å holde garnet slik som dere gjør:S

Lynn sa...

Jeg ønsker strikkegenser til gutt som nærmer seg 130 cm. Ønsker rund hals, ikke så veldig tykk genser. Av farger er han spesielt glad i grønt, så grønne striper, evt. grønn genser med bilmotiv om mulig, hadde nok falt i smak.

Anna sa...

Min ønskegenser til søt jente på 2 år er raglangenser med striper. Grunnfarge:61 og striper i farge : 41 og 10

Lill sa...

Min ønskegenser er til en jente på 2 år - i den dype lilla fargen og hvis det var mulig å strikke den nøstebarn sauen som mønster.. enten en liten hvit sau nederst på venstre side eller en nøstebarn sau på brystet :)

Aldri strikket mønster før og ikke hatt tid å sette meg inn i det enda. Fått inntrykk av at det er en egen teknikk på det eller noe.
Og jeg har aboslutt ikke peiling på hvordan man lager egne mønster, foreløpig må jeg følge oppskrifter slavisk :p

Anonym sa...

Ruellegenseren er en ønskegenser! Og spesielt hvis den strikkes i silkeull!

Ønskegenseren til gutten min må bli en rullegenser i det vakre silke-ullgarnet. Mokka, muldvarp, lyseblå og evt tinn hvis det passer med de 3 andre fargene. Str 8 år.

Anonym sa...

Anonym sa...
Ruellegenseren er en ønskegenser! Og spesielt hvis den strikkes i silkeull!

Ønskegenseren til gutten min må bli en rullegenser i det vakre silke-ullgarnet. Mokka, muldvarp, lyseblå og evt tinn hvis det passer med de 3 andre fargene. Str 8 år.
ajbredrup@hotmail.com

Xhantippe sa...

Jeg ville ha strikket en rullegenser i silkeull, med farger som minner om havet, ordentlige aquafarger.

Hanna sa...

Min ønskegenser hadde vært til min snart 2 år gamle datter hadde vært en tynn ullgenser i basisfarge 12 med striper i farge 30 :)

tantemaraj sa...

Fantastisk å bare kunne ønsker seg!!!
Jeg ønsker meg en søt bestefartrøye i striper (32, 35 og 92) Med rillestrikk nederst på bol og armer samt knappestolpe i 32 og albuelappar strikka som blomster eller hjerter i farge nr 35 :-) str 2 år!

StrikkePia - Kristine sa...

En deilig myk genser med raglanfelling, ribb nede på bol, ermer og i halskanten. I dobbel 2-tråds merinoull, i fargene skifer som bunnfarge og striper i gressgrønn og dueblå. Str 4 år. ;-)

Anonym sa...

Jeg kunne gjerne tenke meg en genser/voksejakke i str 98/104 til dattera mi. Jeg har vonde hender og kan ikke strikke....:) Håper jeg vinner. Fargeønske 74 75 76 84 85 eller noen av disse....vakre farger. Nynke Feenstra

Une sa...

Oooh, her vil jeg i alle fall prøve lykken! Jeg ønsker en tynn stripete genser i 2-tråds merino i fargene petrol (63), rust (85) og naturbeige (11). Størrelse 4 år. Kryssede fingre :-)

Anonym sa...

Oi, dette er jo flott. Min datter på 3 år er veldig glad i lilla og rosa så en rullegenser i petunia med et gammelrosa hjerte på bryst/mage hadde nok hun blitt glad for.
Hilsen Karina S (som ikke får googlekontoen sin til å fungere...)

Lisa sa...

Åh, det hadde vært helt fantastisk! I en hektisk studenttilværelse sitter en igjen med lite tid og slunken lommebok, når det i tillegg råder total talentløshet når det kommer til håndarbeide i familien blir det desverre lite hjemmestrikk på jr :( Er så utrolig mye jeg gjerne skulle hatt til ham, gode klær er jo prioritert selv med trang økonomi og ingen å arve av :( En rullegenser i brunt, hvitt eller beige, og små gule striper og knapper på skulderen hadde vært supert til jr her som snart runder sitt første år <3

Kari sa...

Den neste må bli ennå en bestefartrøye! Den første var mokka med petrolkanter og knappestolpe. Den neste ble smalstripet mokka og natur. Nå er poden og jeg enige om at vi vil ha en med mange morsomme farger i litt brede glade striper. Rød, orange, blå, brun, gul. Frisk og fin. Lillegutt ønsker seg trolig en rosa stripe og, men det er han ikke helt sikker på om er lov i barnehagen...

ine sa...

Hei!!!
Jeg kunne tenke meg en genser med:
bunnfarge : 13 (brun) i ribben nederst, halsen
Striper 3 omg hver farge: 92 (grå)
84 (gul/oransje)
54 (blå)
85 (rustrød)
Bunnfarge 3 omg.
1 omg med farge 35 (lilla), og bunnfarge 3 omg, og så fra stripene igjen:)

Ine

Anonym sa...

Hei:)
Jeg ønsker meg en ribbestrikket genser i de nye fargene i to trådsgarnet. De syntes jeg var utrolig fine. Størrelse 6 år.

Hilsen Carina

M sa...

Jeg er tante til en gutt på 4år som ønsker seg en bestefarstrøye med striper i mange farge. Gjerne farger som gjør at lillesøsteren kan arve den etterhvert.

Camilla T sa...

For en morsom konkuranse!
Jeg strikker selv men har for tiden senebetennelse i armene så de er helt ubrukelige. 6-åringen i huset ønsker seg følgende:

En kort omslagsgenser i 2- trådsgarn i fargen 10, 13, 41, 43 eller 72( Hun klarte ikke bestemme seg for hvilken av fargene, men var sikker på at den skulle være ensfarget).

med kort mener hun at den kan gå over brystkassen og gjerne ha hull i den ene siden til å putte knytetråden igjennom. (lange ermer)

Jeg ser for meg at mønsteret kan f.eks være slik:

*2 r, 2 vr, 2r, 3 m med perlestrikk* (annenhver rett og vrang) gjenta fra * til*

på ermene ser jeg for meg samme mønsteret, men når man øker masker, så øker man mellom de to første maskene og strikker økemaskene rett, slik at det blir et pent økefelt, med rettmasker på undersiden av ermet.

kanskje det hadde vært lekkert med en helkekant på også?

Hjertelig hilsen A og C :)

Camilla N. sa...

Jeg ønsker meg en ribbgenser i fargene skifer og dueblå til min sønn på 1 år:)

kjerstin sa...

Jenta i huset ønsker seg veldig en type " mariusgenser" i grått og hvitt med litt rosa. Helst en slags tunikamodell
Str 7 år:)

HildeR sa...

Ønsker meg en tynn ullgenser i lilla, gjerne med knappestolpe i halsen - til jente på 13 år :0)
mari_gull(at)yahoo.no

Anonym sa...

Hei. Jeg ønsker meg en blå genser til minn sønn på snart 4 år. Like fargenr 52 godt. Han trenger en god og varm genser i barnehagen :-)
elisabeth.henriksen@hotmail.no

MaritB sa...

Jeg ønsker meg en ullgenser til jenta mi på 15 mnd, i stripete mønster med forskjellige lilla-og grånyanser. :)

Anne sa...

Ullgenser i marius mønster til min sønn. Fargene lyseblå og grå. Str. 2 år :)

annegjenssen@hotmail.com

LilleFruVims sa...

Spennende konkuranse! Jeg vil gjerne vinne en genser i str 10 år til gutt med cars mønster eller beyblade mønster:-) evnt en stripete i brun toner:-)

Anonym sa...

Hei, min lille Marie Johanne ønsker seg en enkel nøstebarn genser med bunnfarge 10 og 41 og 30 i tynne striper(2 tråds merino)
Hun har nettopp begynt barnehage og trenger en søt pikegenser som er deilig og varm under regntøy og dress. størrelse 2 år.
mvh mamma Hilde

Anonym sa...

Heisann! Æ ønske mæ sånn en brun og turkis genser tel lilleguttn på snart ett år. Farge nr. 13 og nr. 62 va vældi fine :)

kjellaugeilertsen@hotmail.no

Lill sa...

Hei:)

Så fin konkuranse:) Jeg ønsker meg veldig en lilla genser, gjerne ulike nyanser:) i str 2-3 år:)

Beate Linnes sa...

Æ ønske mæ en type "Strikkeoppskrift 1938", i fargene 30 og 32 til ei jenta på snart 2 år:) Æ kan overhode ikk strikke sånt, æ kan strikke rett frem, men kan ikke med mønster, kan heller ikke lage masker ! :p

theatvertimot sa...

For en flott konkurranse! Jeg kan sy, lage mat, barn og for den saks skyld. Jeg har tre av dem. De er flotte fine ullkledde barn, og min store sorg er at jeg ikke på noen måte er i stand til å strikke klær.. jeg kan lage lapper.. enkle ensfarga lapper.. og de må nesten lappes selv. Jeg ELSKER strikketøy, og det er en sorg at jeg etter 20 år med prøving fortsatt ikke får det til!

Om Jeg vinner denne konkurransen ønsker jeg meg en genser strikket med fargene 84 og 35, spenstige fargekombinasjoner. ELSKER FARGER! :)Jenta mi på 2,5 år ville blitt kjempeglad:)

Thea

Anonym sa...

Heisann ! Jeg spurte min datter på 6 og et halvt år hvilken genser hun ville hatt hvis mamma kunne strikke .... ( Jeg øver og øver, men klarer det ikke helt :-)

Svaret var en rosa genser med bilde av regnbuen på magen og hvite striper rundt håndleddet og halsen. I tillegg ville hun muligens hatt noe lilla i genseren også, for det er en veldig fin farge :-)

Tuva

tuvasin@hotmail.com

Bine sa...

Ååååh, for en super premie!! Jeg har 2 små, og DEN strikkelista, rekker jo ikke halve en gang, haha! Så dette er jo "the premie of the år!" :-D
Jeg sikler VELDIG på en bestefartrøye til min slanke gutt på 3 år. Han kler blått veldig godt, farge nr 52 eller 54.
Han er lang og slank, brystvidde er ca 54 cm. Gutten blir 3 år i desember.

Anonym sa...

Mitt barnebarn skulle gjerne fått en ribbegenser i 2 tråds garn (#1942). Str 4 år (evt 2 år bredde og 4 år lengde). Striper med lyseblå og mørkeblå hadde vært fint.

albang1957@hotmail.com (Anne Lise Bang Kristiansen)

Anonym sa...

Jeg fikk en ullgenser til jenta vår da hun ble født, og den hadde en utrolig fargekombinasjon! Jeg brukte den til denvar så liten at det ikke gikk mer....!....og nå ønsker jeg meg en ny i disse fargene! Fargene var orange, lys babyrosa og sterk cheriserosa sammen med litt hvitt og bittelitt sterk grønn.
Genseren var strikket i broderi øverst, men jeg tror at opplevelsen av disse fargene kommer til sin rett uansett...
Ønsker meg en tynn ullgenser i disse fargene, str 4 år.

Smotland@hotmail.com

Anonym sa...

Jeg ønsker meg en raglangenser med i rødt til gutten min på 7 år. Den må ha god halsåpning siden han har litt stort hode.

Hilsen
Thale
thale@netcom.no

Randi Kristin sa...

Ønsker en bestefartrøye i tyrkisk og ulike brune nyanser til 3åringen.

Kjersti sa...

Ønsker meg veldig veldig en tynn ullgenser med striper i grønn og blått til min sønn på 21 mnd:) Litt inspirert fra nøstebarn-bodyen i de samme fargene fra i fjor!

Har aldri lært å strikke selv og kjenner heller ingen som kan strikke. Så her må alt kjøpes :/

Hadde blitt sååååå glad :)

Tor Ingar sa...

Hei!

Er stor fan av nøstebarn og strikkede klær, men kan ikke strikke selv... Jeg ønsker meg en genser etter strikkeoppskrift 1942 Ribbegenser 2-tråds. Gjerne med striper i brunt og grå-toner. I str 4 år.

Hilsen Tor Ingar

Anonym sa...

For en flott konkurranse! :)

Jeg drømmer om en tynn blåstripete ullgenser til sønnen min.

Mvh.
Lisa

lisawa@online.no

Nina sa...

Jeg skulle gjeeerne hatt en slik genser som beskrevet her: "Strikkeoppskrift 1945 Bestefarstrøye 2-tråds"
Den som var først bilde av i lys brun/beige og med brun lapp på armene var helt fantastisk nydelig! Hadde passet supert på min gutt, størrelse 7 år :)
Jeg kan ikke strikke selv, men hvis jeg vinner kan jeg jo late som jeg kan trylle?

Mvh Nina K.A.A.

Ane A. sa...

Hadde jeg hatt andre strikkeferdigheter enn å strikke skjerf ville jeg strikket en ullgenser til lillegutt på 2 år, med grå fjell, hvite skyer og en isblå himmel som hadde fremhevet de store blå øynene hans og gull-lokkene :D

Anonym sa...

Jeg ønsker meg en Mariusgenser med farge 13 som bunnfarge og 62 som mønster i str 6 år

Mvh
Bianca B. Bertelsen

Anonym sa...

Glemte å skrive mailadr min
biancab200@hotmail.com

Mvh
Bianca B. Bertelsen

Anita sa...

Jeg ønsker en mørkebrun /nøstebarn-brun mariusaktig genser til gutt på 18 mnd, han heter Jacob og har en mamma som ikke kan strikke:p
Hilsen Anita
Anitar.bmp@gmail.com

Anonym sa...

hei:)
jeg skulle ønske jeg kunne strikke selv,men har ingen som kan lære meg....jeg har tre barn i alder null til tolv år,så hjemmestrikka klær er jo en nødvendighet :) om jeg vinner,skulle jeg gjerne hatt en heldress i dobbel merinoullgarn,str to år,med fanamønster i farver blå og hvit :)
Mvh
jeanette Husås
jeanettemarie79@hotmail.com

Anonym sa...

jeg ønsker en jakke(viss det går ann?) i fanamønster i str. 2 år. fargene jeg har lysst til å ha er nr.12 i bunnfarge og nr 10 i mønsteret!! jeg strikker litt selv, meg får fort verk i håndleddet, så jeg bruker så lang tid viss jeg skal strikke en jakke. viss jeg skal, blir den vell ferdig når ungen er konfirmant!! hehe!! jeg syns det er så fint med strikka tøy til barn!! og det varmer godt på kalde høst og vinterdager!!

mvh Randi Nordgaard
r_fosse@hotmail.com

Anonym sa...

Eg ville valgt tynn stripegenser i fargane brun(12), Grå (92), og ulike blånyansar! Dei tynne bstefartrøyene er heilt geniale i parkdressar, og er i tillegg så fine at ein kan bruke dei i bursdagsbesøk:)Eg er ein ivrig nøstebarnstrikkar, men med full jobb, 2 born og studiar blir det mindre tid til strikking desverre! Og så må eg bevare ryktet mitt om alltid heimelaga julegåver og babygåver (sjølvsagt i nøstebarnull), så då blir det lite tid til genserstrikking desverre!

Silje
siljesoldal@hotmail.com

Anonym sa...

Hei! For en artig konkurranse på et fantastisk blogg!! Jeg ELSKER hjemmestrikket, jeg strikker selv men har desverre alt for lite tid til å strikke. Det er to ting jeg har på min liste over ting jeg ønsker å strikke men aldri får tid til. Så hvis jeg er så heldig å vinne da ønsker jeg meg en av disse: 1) Bestefarstrøye (1945) med albulapper størrelse 2-3 år i en enkel brunmelert ellert gråfarge. Jeg synes det enkle er det fineste (derfor elsker jeg nøstebarn!), så i ensfarget passer meg helt fint. Også fint med litt striper. 2) Tunika (1962) til en jente 4 år i lilla og rosafarger striper. Kanskje med en heklet blomst på?

Tusen takk for en fin og inspirerende blogg!
Hilsen Hulda Gudmundsdottir (hulda.gudmundsdottir@hotmail.com)

Anonym sa...

Hei! Så fint med en konkurranse for oss som ikke er noen racere til å strikke.... har prøvd meg på en nøstebarnvest, genser blir for avansert;-) Derfor ønsker jeg meg: Rullegenser i striper, farger: breblå og jeans, str 4 år.

Mvh
Sissel
shoeib@online.no

anja sa...

Hei! Kan overhodet ikke strikke, men ønsker meg denne til småen: Strikkeoppskrift 1945 Bestefarstrøye 2-tråds Varenummer: 1945 str 80 i en fin blåfarge med mørkere på albuene:))

Takk for fin butikk og blogg, kommer stadig med ønsker i nøstebarn-strikk til noen i fam som kan strikke men er jo begrenset hva de kan belage seg ut på...:)

Retrobaby sa...

Jeg ønsker meg (dvs. lillegutt) en rullegenser i petrol og grått!

Anonym sa...

Jeg ønsker meg en litt tykkere ribbestrikket genser i brun/beige farger, gjerne stripete med et par knapper i tre oppe til min gutt, str 6 år. Jeg kan ikke strikke selv og har heller ingen familie som strikker. Har handlet endel på nøstebarn ja:-) Og elsker klærene!
Hilsen Helene
helene.gjertsen@live.com

Anonym sa...

Ønsker bestefargenser str 4 år i brun og beige nyanser. Det er så fint :-)
Mvh Siv Tove
siv-tove.aune@ntebb.no

Silje Lauksund sa...

Jeg ønsker meg en stripete genser i rust, oker, skifer natur og blå, i størrelse åtte år. :)

Monica V Haga sa...

Stripete bestefarstrøye i to trådsull. Farge rød og orange. Tynne striper. Med en del grå katter strikket inn her og der, tilfeldig plassert rundt omkring på genseren. Min 11 årige datter ønsker seg dette....

Monica

june sa...

Ville ønsket meg kattegenseren i str 7år, synes den er så fin, strikket den til datteren minnår hun var liten.

lisemor sa...

Selv om jeg strikker så rekker jeg dessverre ikke å få strikket det jeg vil og bør til mine 4 små. Derfor ønsker jeg en genser til eldstemann på 9 år. Han er fotballgutt. Og Barcelona er favorittlaget. Så en genser i fargene til dette laget ville vært supert ;)

Anonym sa...

Jeg har ikke skuldre til å strikke:,-( og det er såå mye fint jeg kunne ønske jeg kunne strikket til sønnen min på snart 2 år.stl:98/98(2-3 år)

En genser med ribb armer og enkelt ellers i fargene jeansblå,isblå og brunt tror jeg ville blitt veldig fint,ribbemønster i hals på armene og nederst på genseren tror jeg kunne blitt en spennede kombinasjon.(om det lar seg gjøre)

venter spent på svar og krysser fingrene for at vi er så heldige å vinne:)

Charlotte M sa...

tynn ullgenser i lillafarger =)

Monica sa...

Jeg kan ikke å strikke med mønster, men dattra mi på 2 år ønsker seg veldig en tykk nøstebarn ullgenser med Hello Kitty mønster. Det skal helst være Hello Kitty på alt i følge henne. :)

Hadde vært kjempe morsomt å vinne. Da hadde hun vell hoppet i taket av glede. :)

Anonym sa...

Kan helle ikke strikke! Ønsker oss ullbukser til lille krabbaten her i huset! Morsomt å kunne vinne noe så flott! ;D Lina P linap3@yahoo.com

Tonje sa...

Jeg ønsker en genser i fanatøy :-) str 74.

Så morsomt med konkurranse :D

Los novios sa...

Jeg ønsker emg en bestefarstrøye i brune og beige striper som lillegutt kan bruke neste vinter når han blir to år. Elsker Nøstebarn, men kan dessverre ikke strikke klær - ennå. Øver meg på teppe, men det går sakte framover.

HildeM - Lykkelig med liten sa...

en kaptein sabeltanngenser i sort, gul, orange, rød på grå bakgrunn hadde slått veldig godt an her i huset!

God søndag!

Mari sa...

De beste genserne er tynne av 2 tråds ull=) Kjempekjekke å ha under dressen! Holder på å strikke en blanding av rullegenser å bestefartrøye til lillebror, men har "møtt veggen" litt så det drøyer veldig.. Skulle gjerne hatt en tynn genser, gjerne rullegenser med vrangbord istedet for "ruller" til storesøster i str 6 år. Siden vi har ei rosa prinsesse må genseren være rosa eller lilla. Og selvfølgerlig striper!

Genseren til lillebror strikkes i min nye favorittfarge JEANSBLÅ, naturhvit og dueblå.

Ole-Martin sa...

Jeg har så sinnsykt lyst på en noe ala mariusgenser til min datter på 2,5! men jeg ønsker meg den strikket i grått og rosa :) Har sett det i noen butikker- men da er de gjerne laget i tynn bomull, og det synes jeg kan bli for kaldt på vinteren.

olemartinjensen(ætt)live.no

Anonym sa...

Jeg synes disse genserne dere har i nettbutikken er så fine: Genser i ullribb - ny smalere modell og nye farger!
Varenummer: 4632

Så jeg ønsker meg nok en sånn i en fin naturfarge ala naturhvit eller brun/beige til en snuppe på 3 år.

Ida Lind
urettferdig(ætt)live.com

Anonym sa...

Til min lille datter, ville jeg ønsket en genser som kunne skinne som en sol! Det hadde vært deilig nå på vei inn i mørketiden. Bunnfargen må derfor være oransje og de tynne solstripene gule. Kanskje det hadde vært tøft med oransje knepping ved raglaen? Iførst denne, ville hun gjort vinteren langt mindre kald :-)

Anonym sa...

ops adresse, kanskje - til kommentaren over: ullatannmand@yahoo.no

Moon_Angel sa...

Jeg er av den sorten som ikke får til dette med og strikke om jeg så prøver aldri så mye.
Har strikket en genser,men den var for liten til poden da jeg endelig ble ferdig med den(masse hjelp fra min daværende svigermor)hehe.Hun var myyye frustrert,må le bare jeg tenker på det.
Jeg kunne tenkt en bruksgenser som ligner på en Marius genser,i farvene Blå-Rød & Hvit. Det er så utrolig masse fint,så har faktisk tenkt mang engang at jeg godt kunne gitt min venstre fot,mot at jeg hadde lært og strikke skikkelig...hehe (vel nesten gitt foten min)
Ønsker deg en skikkelig god Høst,det er jo den desidert beste tiden for strikk og håndarbeid generelt...
Stor hilsen fra Monica i Bergen

Ingeborg Marta sa...

Jeg kunne ønske meg en kragejakke med smale striper i ulike lillatoner og beige til eldstejenta mi på 6 år.

Elizabeth Haugen - haueli@jbv.com sa...

Min elskede lille dachshund (pølsehund) skal bli storesøster til en liten menneskegutt i desember. Jeg vil så gjerne at de to skal bli bestevenner akkurat slik som meg og henne er bestevenner. Derfor tror jeg at en nydelig blå baby genser med en fin dachund på hadde gjort trikset. Pluss det hadde vært så utrolig søtt! Jeg hadde selvfølgelig prøvd å strikke dette selv, men sist jeg prøvde meg på å strikke, holdt jeg på med ett sjerf som aldri ble ferdig, det ble bare bredere og bredere! Til slutt gav jeg opp!

Anonym sa...

Ønsker meg en vanlig Marius-genser. I voksen størrelse eller det som tilsvarer XL.

Marius
grotan@hotmail.com

Anonym sa...

Jeg ønsker en genser til mi største jente på 8 år. Vi vil gjerne ha en rulle genser for nå har hun akkurat vokset ut av den siste (lillesøster jublet godt da ;-) ) Fargene som hadde blitt fine til henne er 54, 61 og 32 i 2 tråds merinoull. Lillesøster ønsker seg veldig en forklekjole da, men ettersom det nå er snakk om genser blir det storesøster sitt ønske først :-) juliaoren.blogspot.com

Anonym sa...

Hei På deg!

Jeg har to ønsker, nemlig enten til mitt barnebarn, Nichlas, som blir 3 år den 22. okt, eller til Malene som blir 6 år 3. januar.
Hvis jeg skulle være så heldig å vinne en genser,
så ønsker jeg enten en genser i størrelse 7 år til jente som elsker alt i lilla og rosa, eller til stor gutt 3-4 år i blåfarger eller brunfarger, eller noe annet som passer til gutt.
Jeg har sluttet å strikke etter en meget alvorlig ulykke, og det har min datter også, da hun ikke har tid til det. Det var da hun var ungjente og studerte hun strikket veldig mye.

Mvh. Guri Marie
guri_marie.kristoffersen@getmail.no

Anonym sa...

Hei..:) jeg ønsker en jente(4) genser i rosa farge med en tekst på.:) "stolt storesøster".Jeg skal bli tante igjen og denne nye babyen som er gutt blir født på nyåret.men hun som skal bli storesøster gleder seg veldig så en slik genser hadde passet så godt på henne..:)For hun passer alt på han selv om han er i magen enda..:)

Bente :solsikke76@hotmail.com

Anonym sa...

Heisann,

eg ville hatt ein rosa genser til min rosa 7-åring, eg ville ha brukt fargane 30,32,34 og 35 i striper, tilfeldige breidder. Etersom ho er i ferd med å knekka lesekoden, ville eg ønska meg alfabetet i ei av stripene over brystkassen :-)

Mvh
Martha (martha@knett.no)

cissemosse sa...

Min datter har fått seg fire favorittfarger som faktisk er kjempefine sammen (Noe jeg ikke trodde fra før av) Hun hadde vært i ekstase over en genser med Rødt, Rosa, Lilla og Orange!!

Anonym sa...

Hei,
jeg ville veldig gjerne hatt en Marius-genser str.3 år i fargekombinasjonene blå(54)-brun-grå.

Mvh
Ingvild (i_egeland@yahoo.com)

Evapeva sa...

farger 11, 12 og 61 til min sønn på 1 år :)

Lisbet sa...

Jeg kan riktignok strikke, men rekker ikke å strikke alt jeg gjerne skulle ha strikket.
Så jeg ønsker emg en fanakofte til Eline i 2 rosatoner, en blå og en grønnfarge. Selvsagt farger som passer hverandre:-)
Trist at dere har kutett ned på afrgene i 3-trådsgarnet, blir ikke det samme å strikke ribbestrikket sett med dobbelt 2 trådsgarn.

Randi sa...

Eg drøymer om ein genser i lilla og lyng med smale striper, raglandsfelling, litt hals og gode vrangbordar. Tynt garn. Har opplevd at slettstrikka genser med mykje mønster vert litt smal og trong å dra av - lurer på om det hadde fungert med ribbestrikk i eit breitt felt under armane og elles slett? Ribbestrikka genserar er so lette å ta av og på.