fredag 24. august 2012

Vi slipper litt av høstens nyheter allerede nå!

Så er de nye garnfargene og vårt nye vindtøy her, litt tidligere enn planlagt, men det er jo ikke dumt synes vi. De par siste årene var de nye garnfargene forsinket, så da er det jo ganske passende at de komme litt tidligere i år. De lå så fint her på lageret og blomstret, så da fant vi ut at vi like gjerne kunne kaste oss rundt og få de ut til dere og til den strikkefeberen som ser ut til å ha ramt store deler av folket.

Fra venstre til høyre: Støvblå, Rose, Paprika i silkeull og Paprika.

Rose er en farge vi tror appellerer til mange, uansett stil faktisk, en fin, dyp rosa farge. Støvblå er også en farge det er lett å falle for, og den er også fin i kombinasjon med andre farger. Vil du ha en farge med mer sprell i, så kan det være paprika er noe for deg, en frisk rødfarge som går mot oransje. Den er klar, men ikke skarp. I silkeullen er den, på grunn av silkens glans og naturfarge, lysere og ikke fullt så klar. Alle er de nydelige farger. Se garnene her!

Jeg er ikke den eneste her på huset som går og drømmer om hva jeg vil ha strikket opp i de nye fargene. Min absolutt favoritt er paprika, både i ull og i silkeullen. Lista over hva jeg vil ha i fargen Paprika er lang, øverst troner et fullstendig nydelig plagg, som jeg faktisk er nødt til å holde hemmelig inntil 1 september og katalogslepp. Om du har Instagram app’en på din telefon, søk der på Nostebarn, eller gå inn på her på Webstagram for å se et lite glimt av herligheten.

Vindtøyet rakk heldigvis også å bli med på dette sleppet: Det har nærmest bare kommet inn døra, og ligger nå klart for å komme hjem til dere.

Yndige Vårin i Rose vindjakke og bukse

Vindtøyet kommer i fargene Rose, himmelblå og sand.
Jeg gleder meg til å sende med lillegutt den sandfargede jakken og buksen i barnehagen neste uke, en farge som går til det meste, og som jeg har tenkt å gjøre litt gøy med en strikkelue i friske striper. Fargen gjør de også til opplagte arveplagg synes jeg. Det himmelblåe vindtøyet er også utrolig nydelig skal jeg si dere, så valget har ikke vært lett. Rose trenger jeg vel ikke si så mye om, se bare så fin Vårin er i fargen!
Både jakken og buksen er romslige så man får god bevegelsesfrihet i de. I de minste størrelsene har buksen bærestykke og seler, mens de to største buksene har strikk i livet og lommer.

Med ull i flere lag, ett sett vindtøy og et regnsett er man godt dekket inn til barnehagehøsten, og barnehagevår. Jakka er også glimrende til vindfylte sommerdager. Vindtøyet er i 70 % bomull og puster dermed mye bedre enn andre syntetiske alternativer. Er det litt vått på bakken, er det fort gjort å dra over ei regnbukse, så har du fortsatt god utluftning på toppen. Barn beveger seg stort sett hele tiden (hvor får de all den energien fra?) så ved å kle dem lag på lag i ull og sørge for at de har pustende yttertøy, blir de ikke for varm og klam, for deretter å bli kalde under roligere lek.
Se vindtøyet her!

Håper dere liker det dere ser, og følg med videre, snart slippes resten av klærne for høsten og vinteren!

Hilsen Stine

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Skal strikke hel dress i dobbel 2-tråds merino lammeull til en gutt som er veldig fin i blått! Men i år sliter jeg med fargevalg, vanskelig å sitte på nett å finne to farger som passer godt sammen! Han hadde en nydelig en da han var baby, men de fargene er gått ut! Har du et forslag? Takk! ;)

Janne i Tromsø

Anonym sa...

dueblå/jeans
akvamarin/blåbær
blåbær/støvblå

Katrine sa...

De nye fargene var nydelige!

Beate sa...

Flotte farger!!

Karoline sa...

Hei Janne.
Du har jo fått noen gode forslag allerede, og blåfargene våre er egentlig fine å kombinere alle sammen, synes jeg. Eller så kan du jo også kombinere en av blåfargene med for eksempel Natur, Naturbeige, Naturbrun eller Naturgrå for en tydeligere meleringseffekt.

Å strikke med en tråd merinogarn og en tråd silkeull blir også kjempefint da de i tillegg til nyanseforskjellen også har ulik tekstur. Hvis du bor i nærheten av en av butikkene våre, har de strikkemodeller og prøvelapper med forskjellige fargekominasjoner, eller hvis du er medlem på www.ravelry.com kan du se mange forslag på oppskriftens prosjektside der :)

Lykke til med fargevalget! Hilsen Karoline i Nøstebarn