mandag 27. juni 2011

Den Fabelaktige Alva – KONKURRANSE!

Vi startet gjestebloggingen vår med å vise dere veien hit til Nøstebarn i Sandvika. I dag skal vi ta noen omveier og stoppe opp litt her og der for å se på noen av de andre tingene Sandvika har å by på. Til dette har vi fått hjelp av vår aller minste kollega, nemlig Alva. Noen kjenner henne kanskje igjen fra boka Brukt på Nytt?

Sandvika har mye flott arkitektur, rådhuset er ekstra staselig – og rådhusklokkeren spiller en trudelutt rett som det er.

I gågata har vi en fin lekeplass for barna.


På Rådhustorget blomstrer kirsebærtrærne så fint om våren. Da kan man velge seg ut et tre og sitte på en av benkene rett under og titte opp i en fantastisk, diger rosa sky.

Det finnes flere koselige caféer i sentrum. (Alva velger alltid den aller største bollen.)
Man kan også gå på konsert - kanskje er det favorittbandet som spiller, eller kanskje oppdager man et helt nytt band?

Når sola skinner, er det fint å sette seg i en grønn park og bare nyte livet.

KONKURRANSE

Hva er det beste du vet i ditt nærområde?

Legg igjen en kommentar under dette innlegget, og så trekker vi ut en vinner som får et gavekort hos Nøstebarn til en verdi av 500kr. Konkurransen avsluttes fredag 1.7.11 kl 9, og vinneren publiseres her på bloggen.

I neste innlegg deler vi en strikkehemmelighet eller to, følg med!

116 kommentarer:

Anonym sa...

Det beste jeg vet i mitt nærområdet er lekeplassen som blir et naturlig samlingspunkt for både store og små. Spesielt nå som været begynner å bli varmere. Tone (tmyklatun@hotmail.com)

Anonym sa...

Det beste som finnes i mitt nær område er en liten oase av et tjern. Der finnes en flott sandstrand som små og store kan kose seg på. En liten brygge de største kan hoppe fra. (Det er akebakke om vinteren, så man kan bruke ullklærne sine der) Flere grill plasser, og en deilig vandre runde rundt hele Nordbytjernet!

Jeanette (fripust@gmail.com)

One Enerud sa...

Det beste jeg vet!
Parken med byggningen!
Nå lurer dere kanskje på hvilken park og hvilken bygninng.
Men det finnes bare en park og en byggning!
Parken på Eidsvoll verk, med Eidsvollbygningen midt i.
Kafeen i Wergelands hus, Butikken i sidebygningen. De små levende tablåene, med fantastiske rollefigurer. Alt det grønne gresset, flaggene i vinden, de store kloke gamle trærne! Tiden som stopper!

Lykke!

Siri sa...

Det beste i mitt nærområdet er et tjern som har fine stier og turveier rundt hvor man kan gå året rundt. En liten sandstrand, grillplass og flere mindre steder rundt vannet man fint kan bade fra. En varm sommerdag dypper både jeg og hunden oss i vannet og kjøler oss ned før vi går en tur i skogen. På høsten plukker vi bær. Helt supert å ha en slik plass å gå til.

Renate sa...

Det er mange ting, men om sommeren vil jeg si Blaafarveværket.
Her er det gratis bondegård for barna, supert picknic og badeområde. Jeg setter stor pris på at det ikke må koste så mye å kose seg som familie om sommeren!

Grethe sa...

Det beste i mitt nærområde er en liten øy som heter Kalvøya, hvor det er strand og bademuligheter, flotte turstier og store grønntarealer for diverse aktiviteter. Øya kan brukes til så mye, både for liten og stor, om jeg tror nok mange har denne lille øya som sin favorittsted.

Siv Iren sa...

Det beste som finnes i nærområdet vårt er vannspeilet like utenfor leiligheten. Om sommeren stråler sommerglade barn når de dypper de små tærne sine i det kalde vannet. Det hender vi voksne også må prøve litt.
Og når barna er opptatt med vannlek og moro får vi voksne muligheten til lange gode samtaler, en deilig kopp kaffé, og ikke minst litt strikking i solen.

Det er sommer det.

Kari sa...

Det beste i vårt nærområde er turmulighetene! Bondegården med gjeiter, sauer, høner og kaniner! Fjellet med turstier tilrettelagt for barna. Dalen med sykkelvennlige, bilfrie veier, gapahuk om været er dårlig når nista skal spises og gruer for mat laging! Vi bor i grunnen midt i smørøyet!!!

Ann-Kristin sa...

Det beste i vårt nærområde må vere Lyderhorn - det vakraste av Bergens 7 fjell! Også er vi veldig glade i hagen vår også;)

Tøybleiemamma? sa...

Det beste jeg vet i mitt nærområdet er kafeen og såpe"fabrikken" Alveland. De lager de deiligste naturlige såper, serverer verdens beste eggesalat, syndige kanelsnurrer og kaffe i gammelt service i duftende omgivelser. På Dverberg på Andøya. (www.alveland.no)

marianne sa...

Det beste i mitt nærområde er Fredriksten Festning, her er det flotte stier å gå hele året, akebakke om vinteren, lekeplass og stor gressplen for viltre unger om sommeren, vi kan klatre, utforske og gå inn i mørke ganger og det er massevis av blomster vi kan plukke!

Siv sa...

Flott bildeserie med Alva, hihi :-D Det jeg liker best i nærmområdet vårt, tror jeg må bli en gåtur på Herdla, som ligger en liten kjøretur unna der vi bor. Stille og rolig, med flott natur og utsikt..Pleie for sjelen :-)

Anonym sa...

Det beste med med nærområdet mitt er alle mulighetene som finnes her! Ønsker jeg skog og mark med barna har vi flotte tilrettelagte turløyper med eventyrsti i skogen like oppi her. Ønsker jeg sjø har vi skjærgården 10 min ut av havneområdet. Ønsker vi handleturer til Søta bror er vi 15 min unna grensa. Vi har herregård og en fantastisk festning. Elsker Halden<3 Hilsen Ane Helgestad, Halden.

Torun sa...

Det beste eg veit er elva. Den sildrar og gir oss våte støvlar, raude kinn og glade utbrudd når ploppesteinen lagar den herlege lyden.
Det nest beste er stien. Stien til elva, stien som no har mindre steinar enn siste.
Og det tredje beste er lommene til Otilie. Lommene som er slitne etter alle steinane og som må bøtast når vi kjem heim.

Berit Hætta sa...

Det beste som er her i Alta er museuet. Det er et knallfint turområde på sommerhalvåret. Her kommer alle seg frem, til og med de med hjul. Med svaberg og midnattssol og Altafjorden som bakteppe. Det er et område som er i verdensarv lista, med masse bergkunst. Synes jeg oppdager noe nytt hver gang jeg er der. Har man med seg fiskestanga til svabergene kan det hende man får seg litt sjøørret til middag. ;)

Aina sa...

Det beste i vårt nærområde er et flott skiområde der det blir laget til flotte lange skiløyper om vinteren, og hvor det er like mange fine turløyper om sommeren. Flott sted å være for både barn og voksne.

Nøstebarn Sandvika sa...

Takk for mange flotte kommentarer og ikke minst gode tips for sommerturer.

Kan man ha flere favorittsteder?

Konkurransen avsluttes ikke før fredag.

Camilla, Nøstebarn Sandvika

Karin sa...

det beste i mitt nærområde er skogen med små tjern, og ikke å forglemme elg, rådyr, hare, rev som jeg kan se fra vinduet i huset mitt. Dette er noe barnebarna synes er veldig stas å se på!!

Jannike sa...

Det aller beste med nærområdet vårt er folkene som bor der!!!
At det i tillegg bare er å spenne på seg ski, eller fjellstøvler og etter fem minutter være "alene" i naturen er også flott.

Mari-Ann Moen sa...

Det beste med mitt nærområde (nesten) ALT, utsikten mot havet og fjellene på den andre siden av fjorden, fuglekvitter fra skogen bak huset, trærne som suser, stallen og hestene som går på beite, trivelige naboer, for å nevne noe.
(Det eneste som ikke er riktig så bar er den hullete veien ut hit).
Den fantastiske plassen?? Berg, 10 minutter fra Tromsø sentrum

Christine sa...

Det beste i mitt nærområdet må være moskogen, her er det flotte turløyper i alle retninger, store nok til både barnevogn og sykkel. Noen går til havna, noen til stranda, og andre til svaberga mot mjøsa.

Alison - Babylykken sa...

Det beste i mitt nærområde må være naboene. De hilser og slår av en prat og fikk oss fort til å føle oss veldig velkomne. Ikke hverdagskost i Oslo :)

Kathrin`s lille verden sa...

Mitt favorittnærområde er faktisk min egen hage! Med et stort berg mellom hus og garage, stamp hvor vi kan bade på kalde vinterkvelder, et drivhus hvor vi snart kan nyte egenproduserte urter og tomater og ikke minst bare sitte ute å nyte sommerlydene mens man spiser frokost, lunch eller middag... Bor på landet så her skapes nærområdene selv og deilig er det i grunn:)

Anita sa...

He-he. Denne bildeserien fremkalte minner om en viss Tøydukke Anna fra barndommens barne-TV. I motsettning til Anna, ser det ut til at Alva holder seg unna trøbbel og heller nyter livet i nydelige omgivelser.

Frøken M sa...

Det beste i mitt nærområde? Oi, det var vanskelig! Den nye favoritten nå for tiden er den nye retrokafeen Kanelstua. I det du går inn døra der er det som å gå inn i en helt ny verden, de har dessuten verdens beste kanelboller! Jeg elsker også at vi har norges eneste barnebokhandel, at byen er FULL av fargerike blomster, at vi er en slow-city og sist men ikke minst. Jeg elsker arbeidsplassen min! De fantastiske kollegaene og de flotte brukerene vi har på avlastningsenheten. Nei, mitt favorittsted på Levanger må bli Avlastningsenheten!

Reidun sa...

Det beste i mitt nærområde er Akerselva. Spennende å følge med hvordan naturen forandrer seg fra dag til dag i midten av byen. Og mange kafeer og lekeplasser hvis man vil finne på noe annet. Også kan man jo ta en avstikker til Bjølsen og stikke innom Nøstebarn :)

Anonym sa...

Det beste i mitt nærområde akkurat nå er: sitter inne i godtolen på hytta. Regner ned i bøtter og spann. Strikketøy på fangen.nøstebarnkonkuransen er målet. Tekoppen er varm. Jentungen sover. Elva renner forbi rett utenfor vinduet.føler ferielykken er på topp. Verdens vakreste sted.jondalen.

Elisabeth sa...

Det beste i mitt nærområde er parken på haugen med lekeplass. Der kan vi tilbringe lange sommerdager! Od beste er at det tar 2 min å gå dit!!!

Ingløw sa...

Det jeg liker aller best i mitt nærområde er øya "vår". Den har alle mulige krinkler og kroker, stier og badeplasser. Man kan gjøre alt fra å trimme, leke gjemsel, til å rusle seg en rolig tur, mens man nyter den vakre utsikten...

Anette sa...

Mye å velge mellom i Mandal. Men noe av det beste når jeg har barna med på by tur, er å mate endene langs bryggekanten. Og da er den ene spistestedet der så snille at de legger ut gammelt brød til oss som vi kan gi. Det er alltid høydepunktet for ungene på bytur. :)

Anette Venstad-Petersen sa...

Det beste stedet i vårt nærmiljø er akkurat der hvor vårt hvite koselig hus står. Her har vi alt vi trenger. Alle har tid til å bare være, ingen som stresser hit og dit. Vi har skogsstier rett utenfor døren. Om vinteren har vi skiløyper, akebakke og skøytebane hvor alle våre gode venner møtes, drikker kakao og spiser kvikklunch, ingen som stresser hit og dit. De tar seg tid til det viktigste i livet nemlig barna våre.Og det er det som er det beste med der vi bor at alle tar seg tid...... og da blir alt det andre rundt oss helt perfekt, spesielt om vinteren med litt ull på...... For er det noe Lierskogen byr på er det kalde vintrer....... Men nå venter vi først på sommeren med solstråler på! Riktig god sommer til alle!

Kristin E. R. sa...

Bare et steinkast unna huset vårt, møter vi myke skogsstier som byr oss inn i naturens verden. Små barneben som lærer seg å tråkke rundt røtter og over kvist, gå utenom elgebæsjen - etter behørig gransking. Kanskje møter vi avsenderen? En kongle som treffer oss i hodet, vi titter opp og ser halen på ekornet som vil leke. Forventningsfulle barnemunner som gleder seg til blåbærblomstene forvandles til saftige, blå bær. Vi deiser ned på medbragte saueskinn, og spiser nisten. Barna med hver sin sekk, som de endelig kan åpne opp. Er det druer i matboksen idag? Mette og fornøyde finner vi veien hjem igjen. En sommerfugl flagrer forbi, og grønnspetten varsler mer regn. Blomster i små barnehender som er holdt så godt fast at det er så vidt vannet får liv i dem igjen. Den gode følelsen av velvære. Renselse i hvert skritt. Ingen dag er lik en annen når man kan besøke skogen!

evelyn sa...

Det beste med nærområdet vårt er fritidsgården!(http://www.stavanger.kommune.no/Tilbud-tjenester-og-skjema/Kultur-idrett-og-fritid/Friluftsliv/Gausel-fritidsgard/)
En gård som er åpen for alle, gratis, og midt i et hektisk nabolag i Stavanger kommune.
Du føler veldig ro når du er der og vi kan være der lange timer hele familien med å se på dyr, grille og kose oss.

Ellen Karin sa...

På sommeren er det aller beste ved å bo her jeg gjør Mjøsa. Ikke noe er bedre enn når den glitrer innbydende i sommersola, og frister oss til å legge på svøm, padle avgårde i kano, sprute lekent på hverandre, grave i sanda eller tøffe avgårde i ei gammel tresnekke. På hobbyfronten er det beste i mitt nærområde favorittbutikken min (morgrethe) hvordan jeg kan boltre meg i deilig og fristende garnstudio fra bl.a Nøstebarn, og hvordan innehaveren alltid møter deg med et hyggelig smil og en koselig prat. Det er lykke for meg!

Krisztina sa...

Det beste i mitt nærområde er naturen. Jeg bor på Osterøy, og kan faktisk gå på fjelltur rett fra hagen! I tillegg er det veldig kjekt at Nøstebarn butikken er ikke så langt vekke heller! Akkurat nå er det veldig stygt vær, så jeg koser meg inne med strikketøyet mitt!

Matilde sa...

Det beste i mitt nærområde, rent bortsett fra den blomstrende hagen hvor kaninene, kattene og hunden min boltrer seg på varme sommerdager, er nærheten til naturen, og alle de deilige fuglelydene der:)
I tillegg er vi så heldige å ha 2 dammer innen 100 meters radius, hvorav den ene er inngjerdet, og det er mulig å slippe hunden for et lite kveldsbad:)
Jeg vil også nevne den nydelig lille plassen Mjøndalen, som jeg bor rett på oversiden av; her er det små parker, koselige butikker og et nytt torg med skatebord rampe til de store barna, og ei stor sjørøverskute til forlystelse for de mindre barna:)
Deilig plass jeg bor på, sånn akkurat passe stor!:)

KristinB sa...

Det beste med å bo i Melsomvik er nærheten både til sjøen og skogen. Båtliv og strender, natursti og kyststi!

Therese sa...

Bor midt mellom Kampen og Vålerenga. Det beste med nærområdet er Jordal idrettsanlegg med mulighet for ballspill om sommeren og aking og ishockey om vinteren. I tillegg besøkes Kampen økologiske barnebondegård jevnlig. En liten perle av en bondegård midt i byen. En perfekt søndag for meg er uten planer hvor vi bare går rundt i nærområdet og gjør det som faller oss inn. Det kan være leking ved en av de mange lekeplassene i området, tur blant trehusene på Kampen og Vålerenga, kafebesøk på Lille Kampen kafé, blomster og interiør ved Kampen blomsterverksted, små designkupp ved The Yooniverse Studio eller en tur i Kampenparken, Vålerengaparken, Tøyenparken eller Botanisk hage. Alt i umiddelbar nærhet.

Nøstebarn Sandvika sa...

Det ser ut som mange som er flinke til å nyte hverdagen og å se det gode i det nære.
Nyt sommeren med naboer og barn, i park, hage eller skog.

Mitt favorittsted er stranden nedenfor hos oss. Der er det mange båter og noen krabber. Der kan vi bygge eventyrslott og plaske på grunt vann, grille og lese bok.

Camilla

OliveBlush sa...

Det beste med nærområdet her er å være ute og nyte stillheten, gå i skogen og plukke bær om høsten og gå på ski om vinteren. Et par mil unna er byen hvor vi kan gå i butikker på kjøpesenteret m.fl., kino og spisesteder. Ja takk, begge deler :-)

LIV sa...

MITT FAVORITTSTED ER PÅ SULAFJELLET!
SUNNMØRE ER KJENT FOR SINE FLOTTE FJORDER,FJELL OG NATUR. NOEN MINUTTER OPPOVER MED FRISK LUFT OG BEVEGELSE, GIR MYE TILBAKE I FORM AV UTSIKT, RO OG HARMONI...
DESSUTEN ER DET HELT GRATIS, HELT I TRÅD MED BOKA "BRUKT PÅ NYTT" ;)
HA EN FLOTT SOMMER!

Ellen Marie sa...

Den beste plassen i nærheten er terassen vår der jeg kan ta en kaffekopp om våren og se elva glitre og våkne til liv igjen, og sitte under parasollen med strikketøyet eller noe lesestoff en herlig sommerdag. Ellers så er skogene og åsen bak gården et fantastisk område til tur for tobeinte og firbeinte (elsker rideturer med hesten i skogen), samt at det bugner av blåbær og villbringebær på sensommeren.

Bella sa...

Det finaste med å bo på sunnmøre er at det er så mange fine fjelltoppa å gå tur på. Men jeg skulle ønske her var en nøstebarn-butikk her i ålesund også....

Cecilie sa...

Det fineste her i området er Liastua! Perfekt sted å dra til for en barnefamilie, med egen hinderløype hogd ut av trærne. Herlig å bo i nærheten av marka :) Skulle bare vært litt flinkere til å bruke den...

ingunn sa...

Det fineste i mitt nærområde skulle gjerne vært en liten skog og en hage med plass til sandkasse og hengekøye. Håper boligjakta blir kortvarig!

ohelene sa...

Det beste her i Sogndal er naturen og fjella våre!

Anonym sa...

Det bästa i mitt nærområde er tunet mitt i verldens beste hage! Här kan ungarna leka, alltid venner hjemme! Hygglige naboer før oss voksne å skravle med:-)

camlinmax@hotmail.com

Anonym sa...

DET BESTE VED VÅRT NY-INNFLYTTEDE NÆROMRÅDE, ER DEN FRIHETEN MINE 3 BARN HAR TIL Å LEKE UTE. ETTER MANGE ÅR MIDT I OSLO SENTRUM, ER DET HIMMEL Å FÅ LEKE FRITT, MIDT I MANGE LEKEPLASSER, NÆR MARKA, UTEN TRAFIKK STØY OSV. ALIKEVEL BOR VI SÅPASS NÆRME SENTRUM AT DET TAR 20 MIN MED T BANEN!! MANNEN MIN HAR MYE PLASS Å LØPE PÅ OG JEG KAN NYTE LATE VERANDA DAGER I MITT4 OG SISTE SVANGERSKAP! :) VI ER SÅ FORNØYD MED NÆROMRÅDET VÅRT, OG DET ER DET BESTE!

jocelynealiyah25@hotmail.com

Mari Sofie sa...

Ja, Sogndal er ein fantastisk plass :) Fjelltoppane ligg der lett tilgjengeleg, og i tillegg har me ein fin park i sentrum, der det også er kafè. Då har ein noko for alle: Kaffe mokka til mor og trampoline til ungane.

Black Orchid sa...

Her må jeg si meg enig med ingunn akkurat for øyeblikket, men akkurat slik det er nå er det en fin gåtur bort til togstasjonen :)

Anonym sa...

Favorittstedet er hjemme, med en gammel hage der pionene nå står i blomst.Utenfor hagegjerdet gresser kuene i den økologiske enga,når min lille datter Alva (!) og jeg rusler ned til stranden, der vi ballanserer mellom kurukene for å komme helt ned til vannkanten.På veien hjem plukker vi en stor bukett markblomster som vi setter på bordet når vi kommer hjem, varme i hud og kinn og "satvannstivt"hår.Ønsker at alle skal nyte sitt favorittsted i sommer! Kos dere!

Synnøve sa...

Det urørte grønne som er rundt meg, der fugler og blomster lever vilt uten regulering fra oss mennesker.... herlig!!!

Anonym sa...

Det beste ved mitt nærområde er frimarkedet som er hver lørdag (og søndag på sommeren) i Gamlebyen. Der er det alltid koselig å gå og titte og handle :)Finner alltid noe gammelt og fint der.
God sommer! Hilsen Linda

kjerstin sa...

det beste i nærområdet vårt er nærheten til naturen:) Vi bor midt i landet, og er omgitt av vakker natur overalt:):)

Ingeborg Marta sa...

Tror det beste i vårt nærmiljø er lysløypa og alle stiene i skogen. På vinteren elsker jeg at jeg kan ta på skia i oppkjørselen og stikke rett til skogs på kvelden etter at ungene er i seng. På de lange lyse sommerkveldene nyter jeg en joggetur på en av stiene.

Monstermønster sa...

Det beste i nærmiljøet her er kaia! Eksotisk nok for oss tilflytta sørlendinger med ei Hurtigrute som kommer og tuter hver dag, ferja som går til øyene, måkene som hyler, isen de selger på bensinstasjonen... og havet man kan kikke på i det uendelige.

Maja Husa Jakobsen sa...

Det beste i vårt nærmiljø må være Sognsvann og Nordmarka i Oslo. Det er så flott å kunne være på landet i byen!

Hedda sa...

Det beste som finst her akkurat no, er sushi! For det visste eg ikkje at fanst i vår vesle by før i går, så då vart det sushi i går og sushi i morgon :)

Ronnyen sa...

Jeg er med :D

ANNEPÅLANDET sa...

Morsomt å se noen glimt fra Sandvika, der jeg bodde en gang for lenge siden. Det beste med mitt nærområde er SKOGEN - det er bare å ta på seg skoene og spasere rett ut i skogen. Herlig!

Maria H sa...

Det beste jeg vet med vårt nærområde, er det lille skogholtet som ligger et godt steinkast fra huset vårt. Der er det best om våren, før alle sommervekstene kommer og gjør det tett og litt mer ugjennomtrengelig. Bekken klukker så fint forbi, og små gutter blir aldri lei av å kaste steiner i bekken. Det aller beste er ei bittelita trehytte som noen har satt opp på en liten høyde, klemt mellom et par trær. Guttene mine, og besøk, synes det er utrolig spennende å klatre inn og ut av hytta, ha igjen døra, fnise litt hemmelighetsfullt, åpne døra "Her e vi, mamma!" - Det er et fint lite sted.

Anonym sa...

Det beste jeg vet er områdene rundt huset - at det ikke er masse kjas og mas hele tiden. Og også at vi har så flotte naboer :)
May
(mabbit87@hotmail.com)

Line Grethe sa...

Det beste jeg vet i mitt nærområde, er at by og bymarka er så lett tilgjengelig. Bymarka ligger like utenfor dørstokken, som inviterer til korte og lange turer. I dag går turen til Skistua, en 1,5times tur med vogn og 200høydemeter. Der venter deilige kanelboller og varm kaffe. Samtidig er byen en trikketur unna, der favoritten er bibliotek og vår fantastike kaffebar Dromedar. Lykken i byen en en kanelcortado!

Syserine sa...

Det beste jeg vet er ospeträrne som klirrer i vinden! Så herlig!

Anonym sa...

Det beste i mitt nærområde er Svartdalsparken. Litt jungel midt i byen! (helenvo@hotmail.no)

Camilla T sa...

Det er jo selvfølgelig Hellviktangen på Nesodden!
En fantastisk strand hvor det bugner av syriner og andre deilige hjemmesteder for små.
Den har alt.
På stranden ligger det et nydelig hvitt hus,
en kunstkafè med økologiske retter på menyen.
Et perfekt sted å ha utstilling, et perfekt sted å gifte seg, konfirmere seg, ha konserter, nyte en dag på stranden, og når vinteren står for tur, er det et perfekt sted å komme innom å få en kopp varm skjokolade,møte noen du er glad i, et perfekt sted å ha fantastike julemarked..

Et perfekt sted for alle:)

Nøstebarn Sandvika sa...

Så mange fine innlegg!

Jeg får jommen lyst til å reise rundt i Norge.

Camilla

Pia sa...

Det beste med mitt nærområde må være naturen. Vi har hav og fjell og værbitte turområder. Og ikke minst så har vi Torghatten. Fjellet med hull i. En nydelig naturopplevelse for både små og store. Brønnøysund er veldig vakkert. :)

Systro sa...

Hoi!
Det beste eg veit der eg bur er at me kan gå rett inn i skogen, berre femti meter, og så er vi på tur. Der kan me tenne bål i sesongen, plukke bær, finne o-postar og berre vere. Deilig å ikkje måtte planleggje, berre ta med dei ungane som vil, og stikke i skogen. Når dei vert større, kan me stikke langt avgarde, fortsatt frå trappa heime. Nordmarka forever!

Anette sa...

Det beste ved mitt nærområde er friheten til å gå ut på tur. 2 minutter fra huset vårt ligger Stoplesteiene - et landemerke fra Vikingetiden! Her kan ungene klatre på steinene og leke. Veldig kjekt for dem.

Marit B sa...

Det beste i nærområdet mitt er den lille skogen bak huset. Der kan man gå på oppdagelsesjakt og finne både bær, blomster og små kryp. Utrolig spennende for små barn!

Hilsen Marit (regnbuebarn[ætt]hotmail.com)

therese sa...

Det beste med mitt nærområde er - Nøstebarn! :D
Jeg bor ett minutts gange fra butikken på Nesttun. Ellers er jeg også veldig glad for å ha BIBLOTEKET i gåavstand <3

Anonym sa...

Det beste i nærområdet er alle kosestedene for oss foreldre og barn her på Sagene i Oslo. Her er det alt vi trenger og enda litt til.
Den behagelige parken i Ila-dalen der vi tilbringer massevis av tid året rundt, barnevennlige kafeer som har alt mulig-alt fra kreative barnemenyer til sjokoladekokosboller som smelter på tungen, Sagene-samfunnshus som kryr av tilbud for barn og foreldre, for ikke å nevne butikker med tøy litt utenom det vanlige, samt varme koseplagg som får barn og voksne til å føle seg vel, selv på de kaldeste vinterdagene!

Anonym sa...

Anonym ovenfor er meg Ewa fra Sagene jobbewa@yahoo.no

Retrobaby sa...

Det beste er nærheten til sjø og fjell!

Anonym sa...

Det beste her vi bor er å ha min storesøster og familien hennes like i nærheten! Det er også veldig flott at kirken her har et tilbud for de som er hjemme med barn, der er det lek, sang og lunch :)

mesc@hotmail.no

Ida sa...

Nå bor jeg faktisk rett utenfor Sandvika- så mitt favorittområde er nok Kalvøya- den lille øyen som ligger forbundet med en bro til Sandvika- og den nyåpnede lille restauranten/baren Tobias restaurant og sportsbar som ligger nede ved elven i Sandvika. Ellers jobber jeg på storsenteret- og liker meg også godt på senteret- som ble kåret til nordens beste kjøpesenter 2011!

Ida Lind
urettferdig(ætt)live.com

Anonym sa...

Jeg er bosatt i Bærum- og det beste med mitt nærområde er nok det at vi bor i skogen- vi har ingen naboer- men vi er fortsatt bare en timinutters kjøretur fra Sandvika. Vi kunne ikke hatt det bedre :) Her er nok det perfekte stedet å vokse opp for våre to barn. Jeg gikk forresten forbi butikken deres her om dagen på vei til tannlegen, og rakk ikke stikke innom. Jeg kommer nok tilbake- dere har nok litt av hvert for våre håpefulle!

Ole-martin
olemartinjensen(ætt)live.no

Bettina Tryggestad sa...

Lysakerelven 5 minutters gange unna, der vi kan fiske små fisk, mate ender og ha piknik! Lillegull elsker det!
Vi bor så og si oppå tbane stasjonen på røa så deilig å kunnedra dit og "puste"

Bettina
bee10na@live.no

Anonym sa...

Et hemmelig jordbærsted nederst i bakken, skjult av markblomster...

AnneLine (anneline.bjanes@gmail.com)

Anonym sa...

Utsikten! Laaaang utsikt til 3 ulike retninger. I 2 av retningene kan jeg nattestid se lyset fra flere bygder.

Hilsen Fama

anihaarb@online.no

Likis strikk sa...

Det beste jeg vet er en bitteliten cafe ved navn Helmersens delikatesser som vi har her i byen. Der kan man kjøpe verdens beste kaffe, nydelige boller, og sitte inne eller ute og se på de forbispaserende. Eller man kan ta det med seg og sette seg i kirkeparken som er rett over gaten, og ha en ordentlig piknikk i parken. Som denne frøkna har gjort mang en gang.
Eller man kan frotse i de små delikatesser de har innen ost, kjøtt, krydder og annet småsnacks med de herligste dufter.
En kjempeskjønn bitteliten cafe som alle absolutt bør titte innom.

Anne Karin sa...

Min Favorittplass er Hamresanden, der kan man gå tur , bade på fine sommerdager , eller bare sitte og nyte freden under høye furutrær .

Anonym sa...

Det beste med vårt nærområde er hagen vår,at vi har deilig hage nær sentrum i den lille byen vi bor i.Og selvsagt at det er kort vei til skog,fjell sjø og strender:)

Inger B.

Magnhild sa...

Favoritten i nærområdet er er Løvstakken, fjellet som grensar til hagen vår;-) Der har me vore mykje på tur, og gutten vår fekk sin første tur opp dit ei veke gamal. Tenker det kan bli mykje kos oppover der når han etterkvart kan gå sjølv også.

ALVA sa...

Mitt favorittsted er uten tvil Nøstebarn i Sandvika, sommer som vinter <3 ALVA-klem

Margrethe sa...

Mine favoritter er Festningen i Halden, Gamlebyen i Fredrikstad og Alby gård i Moss (de har Albykringle, namnam!).
margrethekarijord@gmail.com

Kristin sa...

Mitt favorittsted i nærområdet, er hytta vår - 30 min labbing hjemmefra. Det er luksus å ha en slik liten oase så nærme at en bare kan reise opp om ettermiddagen, ta et bad og nyte sola på terrassen før vi går hjem. :)

Anonym sa...

Det beste her jeg bor er turstiene. Deilig å gå turer og nyte den friske luften inne i skogen. På vinterstid har vi Østfoldbadet, et godt sted å gå for liten og stor hvis man ønsker å bade ;-)
Hilsen Cecilie (cecilieb@yahoo.com)

Anonym sa...

Det beste i nærområdet mitt her i Hadsel i Vesterålen er et turområde/turløype som vi kaller Årnessan. Vi parkerer ved hovedveien og spaserer langs en traktorvei som følger fjæra et kvarters tid, og ender "ut mot havet", på ei flott gresslette, med ei fin kvit sandstrand nedenfor. Her er det benker og plass til bålkos, nydelig å sitte på kveldstid og se på sola som aldri går ned, høre bølgeskvulpet og måseskrik, og se lamman småhoppe over sletta. Er været ruskete er det flott å gå på haugen ved siden av stranda. Klemt mellom steinene ytterst i fjærsteinene ligger ei "tømmerhytte" med et stort vindu som man kan se rett ut på havet. Hytta er bygd på dugnad av folk på bygda, og er åpen for alle. Her står det en vedovn man kan fyre opp i om man vil koke kaffe eller varme seg, her er sitteplasser og en hems, et flott og populært sted som blir mye brukt hele året av små og store! Et flott sted!
hilsen S. T.

HeidiM sa...

Jeg bor i Kristiansund som ligger på 4 øyer. Det koseligste i mitt nærområde er å ta SUNDBÅTEN (verdens eldste kommunukasjonsmiddel i kontinuerlig drift) som går mellom de 4 øyene. Koooselig båt!
Hilsen Heidi (heidi.orsal@neasonline.no)

Ragnhild sa...

Det beste med mitt nærområde...? Det er å møte kjente og ikke så godt kjente, og føle en samhørighet, motta et smil og et nikk, og at hverdagsstundene er verdifulle

Sigrun sa...

Det beste for meg, er at jeg kan ta på meg joggeskoene og gå ut på fjelltur uten å måtte sette meg i bilen - og så etter en herlig tur på Ulriken, sette meg med god samvittighet i sofaen med strikketøyet og en kopp te:)
Sigrun
sigrunsh@hotmail.com

Judith sa...

Badeplassen fem minutter unna! Den er gull.

Anonym sa...

Det beste i mitt nærområde er Guds frie natur både sommer og vinter. Bor på Vestli helt nord i Oslo.
Vi har skiløyper nesten utenfor døra vår, golfbane nedenfor huset, turveier over alt. Stovnerbanen for oss som elsker friidrett. Datteren vår og vi foreldre bodde nesten der i mange år. Og stallen var et annet sted hvor datteren vår elsket å være.
Hun stelte med hestene og red en del også. Og så har vi T-bane nesten utenfor døren, det er helt topp. Kan ikke komme lenger utpå landet, og samtidig bo midt i Oslo.

Anonym sa...

Veldig fine turområder på alle kanter.Har og en demning som ligger litt bortgjemt som er kjempefin å bade i på sommerstid. Bor et godt stykke fra sentrum,så det er et stille og rolig område :) Rannveig Kh, rankh@hotmail.no

to vrange sa...

Gamlebyen! Smale gater og kriker og kroker, og et supert sted å rusle tur (gjerne med innlagt stopp på en kafé) - særlig om våren og høsten, når man slipper å gå i kø med alle turistene. (Og så har gamlebyen vår brostein, som gjør at vognen humper så deilig at avkommet sovner momentant:)

ernie sa...

Det beste i mitt nærområde må være Rød Herregård i
Halden,omgitt av en stor vakker park,fem minutter unna.Her er det plass til store og små, flott sted både sommer og vinter.

Gøril sa...

Det aller beste med nærområdet mitt er at Drømmeprisen ikke bor milevis unna <3 Alt det andre er bare bonus.

Drammen er suveren by, med den nye strandpromenaden, torget som yrer av liv både sommer og vinter, den fine broa Ypsilon som binder Bragernes og Strømsø sammen, det stoooore biblioteket fullt av farger og bøker, og de hippe kafeene som ikke er så hippe at de ikke synes at det er feil at venninne mine og jeg drar frem stikketøyet vårt og har spontan strikkekafe! :)

makrellskyer@gmail.com

Anonym sa...

Det beste i mitt nærområde er naturen og nærheten til sjøen som er et paradis spessielt på sommers tid.Det bare 10 min med 85 bussen fra oslo sentrum til ormøya/Malmøya. Bussen er ofte full an folk som skal ut å bade om sommeren.
Er så heldig å bo på en øy i oslofjorden(ormøya) og ha en stor have som sønnen min kan utfolde seg i.Han er oppe i trærne til graving under stener for å finne mark og insekter.I går kom vi over et helt "teppe" fullt av markjordbær-lykke,(ikke alltid lurt å klippe gresset over alt nei.)
Det er også en badestrand i enden av hagen så blir det for varmt så hopper vi i sjøen,gjorde det igår.18grader Sommeren er her:D

Anonym sa...

Det beste i mitt nærområde er naturen og nærheten til sjøen som er et paradis spessielt på sommers tid.Det bare 10 min med 85 bussen fra oslo sentrum til ormøya/Malmøya. Bussen er ofte full an folk som skal ut å bade om sommeren.
Er så heldig å bo på en øy i oslofjorden(ormøya) og ha en stor have som sønnen min kan utfolde seg i.Han er oppe i trærne til graving under stener for å finne mark og insekter.I går kom vi over et helt "teppe" fullt av markjordbær-lykke,(ikke alltid lurt å klippe gresset over alt nei.)
Det er også en badestrand i enden av hagen så blir det for varmt så hopper vi i sjøen,gjorde det igår.18grader Sommeren er her:D

Anonym sa...

Det beste som fins i vårt nærområde er et kjempestort kratt med villbringebær. I noen hektiske sensommeruker bruker vi mange timer der, og plukker store mengder bær til safting, sylting og desserter. Å snuse inn lukten fra ei bøtte full av solmodne villbringebær er sommerens høydepunkt for meg. Anne Berit fra Byneset

Veronica A. sa...

Her jeg bor, slutter veien i en stor park som ligger som en odde ut i sjøen. Vi har laget badetrapp og avsats, så her er det bare å hoppe uti:) Store trær sørger for skygge på varme dager, og utsikten til båtlivet er fantastisk!

Anonym sa...

Det beste med å bo akkurat her er å bo rett ved den nydelige grønne naturen. Stille og fredelig, veldig godt for barnet vårt. :) Cecilie

Anonym sa...

Det beste med mitt nærområde er at jeg har et kjempe fint turområde like utenfor husveggen.Der er det fine turløyper både sommer og vinter.Også er verdens beste arbeidsplass med bare gode kollegaer i mitt nærområde,selv om jeg har ferie nå må jeg bare ha meg en tur på jobb innimellom:))
maibritnilsen@gmail.com

Balanse sa...

Lysekloster med den gode energien de salige munkene har lagt igjen i ruinene. Deilig å meditere der. Og like rundt hjørnet er Osvassdraget, hvor man kan padle innover Hauglandsdalen, eller gå en tur i Gullfjellet. Vil jeg være urban er bybanen og Bergen ikke mer enn en halvtime avgårde.

God sommer fra
Lone Haugland og Shanti

Anonym sa...

Det beste i mitt nærområde synes jeg for tiden er klatrenettet som nylig er satt opp rett utenfor gjerdet vårt. Ungene kan leke der i timesvis, og jeg kan se dem fra stuevinduet :)

anne.kjersti at pro-net.no

Anette m/4 trollunger sa...

For og si som min yngste datter, "ymlingen min er og være på enga" :)Det er mange utrolig fine steder rundt her vi bor, som er knall og dra på piknikk med alle 4 trollungene. MEN! "enga" er virkelig et flott sted hvor alle stortrives, for det skal jo litt til for at alle skal trives når eldste er 8år og minste er 1,5 ;)Her er det en egen liten padde dam, og fin liten standlinje langs elva som er gull og leke på. Ellers nå på sommeren pleier det også og være kuer i inngjerdningen, noe som er veldig koselig syns jeg. Det er en fin "tursti" rundt området hvor det er knall og gå kveldsturer for hu mor og ;) Altså, er kjempe fint sted jeg heeelt sikkert kan skrive mye mer om, men får prøve på å korte ned litt :)

Anonym sa...

Fjord og fjell er det beste eg veit om! Vis du skal ut på tur, eller slapp av på stranden, er det alltid plas til strikketøy :)

Sigrid sa...

Jeg trenger ikke gå langt, for jeg har en gammel smijernsbenk under et digert piletre i hagen. Der kan jeg sitte med kaffe og strikketøy, kjenne den sommerlige duften av rosene, høre fuglene synge og ungene le. Herlig!

Anonym sa...

Det beste med den fine byen jeg bor i er at vi har nydelige strender og svaberg, flotte turstier langs kysten og i skogen + milevis med skiloyper om vinteren. Fantastisk bra til alle årstider! :-)
siljaco@hotmail.com

Elisabeth sa...

Jeg bor på Helgelandskysten, og det beste i mitt nærmiljø er nærheten til havet, trekaia, steinkaia, utsikten til Svartisen og Helgelandsbukken. En beroligende ramme rundt hverdagslivets stress :)

Anonym sa...

Eg bur på Inderøy i Nord-Trøndelag, og her har vi mange flotte stader: Badestranda Sundsand, skulpturparken Muustrøparken, kafeen e@ og fiskeplassar ved Straumen. I tillegg har vi mange utsalg med kortreist mat - mmm!

imkimo@live.no

Anonym sa...

Det best i mitt nærområde er å kunne sykle gjennom skogen til en flott park som heter La hulpe og som har et flott eventyr slott. Vi bor utenfor Brussel.

Anonym sa...

Det flotteste er å gå tur på grusveien fra huset vårt som jeg alltid har gjort siden jeg var liten jente med dukkevogn... nå er det jenta mi som går der med mammas dukkevogn og plukker blomster. det er sommer! marit

Anonym sa...

Mitt fineste og idylliske turområde er Kjerra Fossepark og klatreparken Høyt og Lavt som ble bygget som Gråtasstunet for noen år siden. Klatreparken er nordeuropas største ligger i Lardal, innerst i Vestfold. Kjempefint turområde for liten og stor m gangbru over Lågen og som er et kjent konsertområde. Lett tilgjengelig og det koster ikke noe å komme å være der, men det er mulighet til å leie klatreutastyr og få kjøpt seg mat og is i kaffèn hvis du ikke heller pakker med deg en spennende piknikk-kurv!! og samler hele familien, liten og stor til en fantastisk fin utedag.