onsdag 29. juni 2011

Knute på tråden?

Den hyllen i butikken vår som kundene nok bruker mest tid foran, er garnhyllen. Alle de fargene! Hvordan skal man kunne velge bare én..?I fjor arrangerte vi strikkekveld her hos Nøstebarn Sandvika, og dersom mange ønsker seg flere slike kvelder, kan vi godt tenke oss å gjenta suksessen. Det var nemlig en veldig hyggelig kveld! Det er selvsagt også mulig å komme innom oss på en helt vanlig hverdag for å få hjelp og tips til strikkingen. I dagens innlegg skal vi dele med dere et par av våre aller beste strikketips.
Når man kjøper en garnbunt hos Nøstebarn, må garnet nøstes opp før man kan begynne å strikke. I butikken her i Sandvika har vi en liten japansk hjelper av plast, som, sammen med sin nostalgiske venn av tre, lager de lekreste nøster på null komma niks.
Vi har mange kunder som benytter seg av muligheten til rask oppnøsting – spør oss gjerne hvis du vil ha hjelp til å bruke nøstemaskinen.

Mor Signes babytepper er spesielt populære å strikke blant Sandvika-kundene. Teppene er herlige både til babyer og til større barn – selv vi voksne forelsker oss fort i den lune følelsen teppene gir. Teppene strikkes av to bunter 2-tråds merinoull, og her skal dere få enda et lurt inside-tips: Ettersom Nøstebarns ull er ubehandlet, tover den seg dersom den utsettes for fukt, temperatursvingninger og friksjon samtidig. Ved å tove sammen skjøtene mellom to garnbunter, får man en så godt som usynlig skjøt:

Man splitter endene fra hver bunt
legger dem over hverandre,

fukter fingrene og gnir raskt frem og tilbake over skjøten

..til man får en sterk, sammentovet skjøt. Voila!


Kunne du tenke deg å være med på strikkekveld hos oss? Legg igjen en kommentar!

Og så minner vi om konkurransen i mandagens innlegg. Trekning på fredag, så det er ikke for sent å bli med enda..

14 kommentarer:

Elisabeth sa...

Høres veldig koselig ut! Er det i Sandvika? Hvis det er i Bergen også blir jeg veldig gjerne med!:)

Kristin E. R. sa...

Jeg var med ifjor, og kan anbefale det på det varmeste! Har flyttet til Eidsvoll, så det er litt lang vei dessverre... Lærte meg å strikke sokker forrige gang, og har strikket mange par siden. Og så var det veldig hyggelig!

Siv Iren sa...

Takk for tips! Dt kan jo spare meg for all trådfestingen jeg ofte styrer med :) Strikkekveld hørtes veldig koselig ut, jeg tar gjerne med en venninne eller to og kommer.

Renate sa...

Kunne veldig godt tenkt på en strikkekveld!

Syserine sa...

Toppen tips! Jeg har den lille japanske dingsen hjemme og brukt den i mange år. Men det er först nå jeg har forstått at jeg har nöstet alt for fort. Jeg har kjört rundt med håndtaget alt jeg har kunnet, det e rlitt göy og garnet er jo langt. Da blir det for hardt og jeg har faktisk ödelagt noen bunter med nöstebarngarn på den måten!

Anonym sa...

Man kan kjope Royal dingsen fra stanwoodimport.com. Na er dollarn lav ogsa, sa den blir ikke sa dyr. /Grete

Ragnhild sa...

Jeg blir gjerne med på strikkekveld! Det kunne vært både hyggelig og nyttig.

OliveBlush sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
OliveBlush sa...

Kjempesmart måte å skjøte garn på så man slipper å feste de etterpå! Tusen takk for tips :-)
Så fint at dere har nøstemaskin, - kjøpte endel garn på salget, så kanskje jeg tar en tur i sommer og får nøstet det opp ;-)
Ellers bor jeg litt for langt unna for å få vært med på strikkekveld, men fint for de i nærområdet!

G.S sa...

Eit lite tips på kor ein får kjøpt nøstemaskin er ved og kontakte Seljord vev.no Dei har!! Trur eg har sett desse maskinene for salg i www.hobbyklubben.no (Tanum)

Anonym sa...

Jeg blir gjerne med på strikkekveld :-)

Camilla T sa...

ja, jeg blir veldig gjerne med på strikkekveld!!!

lisemor sa...

wow, smart. Har aldri tenkt på å tove sammen endene.

Grethe sa...

Jeg bor i nærheten og blir gjerne med på strikkekveld. :)